סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
משרדי גוגל ב בייג'ינג סין
משרדי גוגל (צילום: GREG BAKER / AFP)

פחות נשים ומיעוטים: אחרי מטא ואמזון, גם גוגל מבטלת את תוכנית הגיוון התעסוקתי

ענקית הטכנולוגיה הודיעה לעובדים כי תפסיק לקבוע יעדים להגדלת שיעור הנשים והמיעוטים בחברה. המהלך מגיע בעקבות צו נשיאותי שאוסר על ספקיות ממשל להפעיל תוכניות גיוון, שוויון והכלה (DEI)

גוגל נכנעת לטראמפ: ענקית הטכנולוגיה ביטלה את תוכנית הגיוון התעסוקתי שלה, ולא תקיים עוד מאמצים רשמיים להגדלת שיעור הנשים ובני המיעוטים בחברה – כך לפי מזכר שנשלח אתמול לעובדים.
ב-22 בינואר חתם דונלד טראמפ על צו נשיאותי, שאוסר על חברות שמספקות מוצרים ושירותים לממשל הפדרלי להפעיל תוכניות גיוון, שוויון והכלה (DEI). תוכניות אלו נמצאות על המוקד של טראמפ ונאמניו, שחוששים מהאיום של נשים ובני מיעוטים על הדומיננטיות של גברים לבנים בשוק העבודה ובעמדות מפתח בחברה, ופועלים על מנת לפגוע במאמצים ליצירת חברה שוויונית יותר.
חברות הטכנולוגיה, שמסורתית סובלות מתת-ייצוג של נשים ומיעוטים, בעיקר בתפקידים טכנולוגיים ותפקידי הנהלה בכירים, היו במשך שנים חוד החנית של תוכניות אלו ועשו מאמצים (לרוב לא מספקים) על מנת להגדיל את הייצוג של קבוצות שונות. ואולם, עם ניצחון טראמפ ושינוי הטון בעמק הסיליקון, חברות רבות, בהן מטא ואמזון, הצהירו על ביטול תוכניות אלו.
עתה, מצטרפת גם גוגל לשורת המבטלות. "מכיוון שאנחנו ספקית פדרלית, הצוותים שלנו מעריכים שינויים לתוכניות ה-DEI שלנו על מנת לעמוד בדרישות הצווים הנשיאותיים בנושא", אמרה סמנכ"לית כוח האדם של גוגל, פיונה צ'יקוני, במזכר שנשלח לכל עובדי החברה. "לדוגמה, ב-2020 קבענו יעדי גיוס שאפתניים והתמקדנו בהגדלת הפעילות שלנו מחוץ לקליפורניה ולניו יורק כדי לשפר את הייצוג. נמשיך להשקיע במדינות ברחבי ארה"ב ובעולם, אבל בעתיד לא נקבע עוד יעדים שאפתניים".
גוגל גם פתחה בהליך בחינה שנועד להעריך תוכניות DEI אחרות, ולהביא לקיצוצן או לביטולן. "נעריך בקפדנות תוכניות, הדרכות ויוזמות ונעדכן אותן במקרה הצורך, כולל אלו שמייצרות סיכון או שאינן יעילות כמו שקיווינו", הוסיפה צ'יקוני.
אחרי ששוטר חנק למוות את ג'ורג' פלויד ב-2020, והמחאות הרחבות שהתעוררו בעקבות כך, חברות רבות ובהן גוגל יזמו או הרחיבו משמעותית את תוכניות ה-DEI שלהן במטרה להגדיל את מספר העובדים השחורים וההיספנים. התוכניות רשמו הישגים מוחשיים, גם אם לא מספקים. בשנה שעברה דיווחה גוגל ש-5.7% מהעובדים שלה הם שחורים, לעומת 3.7% ב-2020. שיעור העובדים ההיספנים עלה מ-5.9% ב-2020 ל-7.5% בשנה שעברה.עתה, עם ביטול התוכניות והמאמצים בתחום, ייתכן שהצמיחה בייצוג מיעוטים תבלם, ואולי אף תהפוך לנסיגה.