סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מוסף עצמאות 30.4.25 מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג
מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג (צילום: REUTERS/Ann Wang)

ג'נסן הואנג: "אין ראיות ששבבי אנבידיה מגיעים לסין"

בריאיון לבלומברג אמר מייסד ומנכ"ל ענקית השבבים כי הברחה לסין אינה אפשרית פיזית בשל המשקל הכבד של המערכות: "אי אפשר להכניס אותן לכיס או לתרמיל גב". עוד הוא התייחס לעסקאות הענק עם סעודיה והאמירויות, וטען כי החברה תצליח לעמוד בביקושים: "נוכל לבנות את הטכנולוגיות הדרושות בעבור כולם"

אין ראיות לכך ששבבים של אנבידיה, שאסורים בייצוא לסין, מוברחים למדינה – כך טען אתמול (א') מייסד ומנכ"ל ענקית השבבים, ג'נסן הואנג, בריאיון לבלומברג.
זה כשנתיים וחצי אוסרת ארה"ב על ייצוא שבבי AI עתירי-ביצועים לסין, כחלק ממאמצים להגביל את יכולת המדינה לפתח מוצרי בינה מלאכותית ומערכות נשק מתקדמות. אנבידיה, כמי ששולטת לפי הערכות בכ-80% משוק שבבי ה-AI העולמי, היא הנפגעת העיקרית מאיסור זה. החברה יכולה למכור בסין רק שבבי ביצועים מופחתים, כאשר מאז כניסת האיסור המקורי לתוקף באוקטובר 2022 רף הביצועים המרביים של השבבים שמותרים לייצוא הופחת בכמה הזדמנויות.
על רקע זה, התפרסמו דיווחים שלפיהם שבבים מוברחים למדינה בשיטות שונות. הבולטת שבהן: מכירה לחברות בסין על ידי חברות במדינות אחרות, כמו מלזיה, שקנו את השבבים של אנבידיה בצורה לגיטימית.
ואולם, עתה אומר הואנג שאין שום ראיות למערכי הברחה מסוג זה, ואף שפעילות מסוג זה אינה אפשרית מבחינה פיזית. "אין שום ראיות להטיית שבבי AI כלשהי", אמר הואנג לבלומברג. "אלו מערכות מאסיביות. מערכת גרייס בלקוול שוקלת כמעט שתי טונות. אי אפשר להכניס אותה לכיס או לתרמיל גב. הדבר החשוב הוא שמדינות וחברות שאנחנו מוכרים להן מודעות לכך שהדבר אסור, וכולן רוצות להמשיך לקנות טכנולוגיה של אנבידיה. אז הן מנטרות את עצמן בקפידה".
לצד זאת, הוא שב והביע את התנגדותו למגבלות סחר על שבבים: "זה שגוי להגביל את הטכנולוגיה האמריקאית מסביב לעולם. צריך למקסם אותה".
הואנג התייחס גם לעסקאות הענק של אנבידיה לספק מערכות שבבים לאיחוד האמירויות ולערב הסעודית, והאם החברה תעדיף מעתה לקוחות במזרח התיכון. זאת, על רקע הביקוש המתמשך לשבבי אנבידיה, שגבוה מההיצע של החברה. "עם חיזוי נכון, נוכל לבנות את הטכנולוגיות הדרושות בעבור כולם", השיב.