סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
GROWTH+  מימין ד"ר שני אליהו גרוס מנכ"לית ומייסדת שותפה PolyMERit ו מיכל קיסוס הרצוג מנכ"לית Poalim Tech
מימין: ד"ר שני אליהו גרוס, מנכ"לית ומייסדת שותפה PolyMERit ומיכל קיסוס הרצוג, מנכ"לית Poalim Tech (צילום: אוראל כהן)
Growth+

"יצירת תלות בטק ישראלי מהותית להמשך קיומנו"

כך אמרה מיכל קיסוס הרצוג, מנכ"לית Poalim Tech, במפגש עם שני אליהו גרוס, מנכ"לית ומייסדת שותפה PolyMERit, שהתקיים במסגרת פרויקט +Growth של כלכליסט ופועלים טק. אליהו גרוס שיתפה בקושי העיקרי שלה השנה: חוסר במשאבים 

מיכל קיסוס הרצוג, מנכ"לית Poalim Tech, פגשה את ד"ר שני אליהו גרוס, מנכ"לית ומייסדת שותפה PolyMERit, המפתחת אביזר רפואי שמוכנס לגוף במהלך ניתוח, ומיועד לעצירת דימומים והחלמה של רקמות. השיחה נערכה במסגרת פרויקט +Growth של כלכליסט ופועלים טק, שנערך זו השנה השנייה, לטובת חיזוק החוסן של תעשיית ההייטק בישראל - סדרת מפגשי 1:1 בין יזמים מנוסים לחברות סטארט־אפ בתחילת דרכן, שמטרתם לייעץ, לתמוך ולספק ידע על יזמות ויצירתיות, ניהול סטארט־אפים ובניית חברות לצמיחה.
מיכל, ספרי על קושי שחוזר על עצמו אשר יזמים נתקלים בו בתחילת הדרך.
קיסוס הרצוג: "הרבה פעמים אנשים רוצים להקים חברה ענקית שתהיה מוכנה כבר ביום הראשון, אבל שום דבר גדול לא נבנה ביום אחד. לכן, כשאני מדברת עם יזמים ויזמיות, אנחנו דנים בלבנות משהו קטן בהתחלה, לבדוק אותו מול השוק לפני שבונים את הדבר הגדול. צריך לבדוק אם יש צורך, לנסות בשוק, למצוא פרודקט מרקט פיט אמיתי. אחרת אתה משקיע זמן, כסף ומשאבים – ומגלה שהמוצר מיותר. גם בעידן שבו AI יכולה לייצר עבורך אפליקציה – עדיין אי אפשר להחליף את השאלה הקריטית: 'איזו בעיה אני פותר?'. את הפרודקט מרקט פיט עדיין צריך לפתור המוח האנושי".
שני, מהו הקושי הכי גדול שאת חווית השנה?
אליהו גרוס: "חד־משמעית – משאבים. סטארט־אפ בתחילת דרכו תמיד מתמודד עם חוסר במשאבים שמתבטא בכוח אדם, בכסף ואפילו בתדמית, להשיג מימון או להיות בקשר עם משקיעים. אנחנו עובדים כמו סיירת מטכ"ל, והכל יושב על אותו בסיס דל. נושא המשאבים הוא בבסיס כל המאבקים הפנימיים והקשיים".
מיכל, מה ייעצת לשני בהתמודדות הזו?
קיסוס הרצוג: "כשהמשאבים מוגבלים, כל טעות היא מאוד יקרה. דיברנו על איך אפשר לעשות דברים שייצרו סקייל יותר מהיר ובעלויות מופחתות. כמו כן, כשמדובר בתחומים כמו הלת'קר ופודטק, אלו אזורים שיכולים להפוך את ישראל למהותית וחסרת תחליף בחייו של כל אזרח בעולם, לייצר תלות בטכנולוגיות האלה, ובעיניי זה מהותי להמשך הקיום של מדינת ישראל, לא רק לסטארט־אפ כזה או אחר. זה גורם לי להאמין במיזמים כמו זה של שני".
מה למדתן זו מזו?
אליהו גרוס: "מיכל היא השראה. גם ברמה האישית, וגם כאשת מקצוע. הפתיחות והיכולת לשוחח איתה, וכן הדרך העסקית המרשימה שהיא עשתה, מהוות השראה. למדתי ממנה גם על קידום נשים וכן על החשיבות של האקוסיסטם".
קיסוס הרצוג: "מה שלקחתי משני זה בעיקר החוסן, הדרך שהיא עברה גם בחברה הקודמת וגם בחברה הנוכחית, הסיפור האישי שלה והיכולת להצליח להישאר רלבנטית, שיושבת על היכולת להסתגל ולהשתנות, ומצד שני היכולת לייצר חוסן. לקום מחדש ממשהו קשה שקורה והמהירות שבה אתה מתאים את עצמך".
ספרו על משהו מעניין או מפתיע שגיליתן זו על זו.
קיסוס הרצוג: "שני סיפרה על פעילות יזמית של בתה, שהחלה כדי להתנתק מהחדשות אחרי 7 באוקטובר והפכה לעסק של ממש. ילדה בת 11 שמייצרת כרטיסי ברכה לפי הזמנה ומתמודדת יחד איתה עם שאלות כמו תמחור, הכנסות והוצאות, ממש שיח של יזמות – וזה מקסים".
אליהו גרוס: "גיליתי כמה פועלים טק עושים למען האקוסיסטם – לא רק שירותים בנקאיים, אלא גם ליווי, העצמה, ותמיכה בתעשייה. אני לקוחה – ולא הכרתי את זה לעומק".