סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
בדיקת כלכליסט

לא רק מכשירים זולים: שיאומי 15 מתחרה באייפון ובגלקסי, גם במחיר

הסמארטפון החדש מסדרת הדגל של היצרנית הסינית לא מחדש הרבה, אבל מציע מפרט חזק, מצלמה מצוינת ומחיר אטרקטיבי לעומת המתחרות 

דגמי הביניים והסמארטפונים הזולים של שיאומי מעלים לפעמים את השאלה - למה צריך מכשירים יקרים יותר? ליצרנית הסינית יש דגמים שעולים סביב 2,000 שקל (ואפילו פחות מכך) ומשאירים רושם טוב. ולמרות זאת, לחברה יש גם מכשירי דגל שמתחרים ראש בראש בדגמים המובילים של יצרניות אחרות, עם מפרט זהה או דומה וגם רמת מחיר דומה. שיאומי השיקה לאחרונה דגם חדש של מכשיר הדגל שנקרא פשוט שיאומי 15, ויש גם גרסת אולטרה - אבל בלי פרו, פלוס, Redmi או Note.
לקחנו את המכשיר החדש לבדיקה באדיבות המילטון, היבואנית הרשמית של שיאומי - אז האם יש לחברה מה להציע גם בקרב מול הדגמים היקרים?
3 צפייה בגלריה
שיאומי 15 Xiaomi
שיאומי 15 Xiaomi
שיאומי 15
(צילום: איתי שמושקוביץ)
מבנה ועיצוב: סטנדרטי בקטע טוב
שיאומי 15 הוא מכשיר לא גדול במיוחד, עם ממדים דומים לאלו של גלקסי S25 ואייפון 16 בגרסאות הבסיסיות שלהם - לא פלוס או פרו וכו'. הוא כבד יותר, קצת, בסביבות 190 גרם ומרגיש אפילו יותר מכך, והמסך גדול יותר, בגודל 6.36 אינץ'.
קצת מצחיק להגיד על סמארטפון שהוא מרגיש מוצק - כל דגם מרגיש ככה, מן הסתם. שיאומי 15 מרגיש כמו יחידה אחת מהודקת, עם איכות הרכבה מצוינת. גם זה לא מאוד יוצא דופן, אבל יש עדיין דגמים שמרגישים את הפלסטיק שמשולב בהם או שנראה כאילו החלקים עוד רגע יוצאים מהמקום. זה לא המקרה כאמור במכשיר הדגל של שיאומי.
החזית שטוחה לחלוטין (בשנה שעברה, בדגם הבכיר יותר, היה מסך עם שוליים קצת מעוגלים) עם מבנה סטנדרטי - כפתור הפעלה בצד ימין ומעליו מקשי ווליום, מצלמת סלפי שתופסת שטח מינימלי במסך ו…זהו. מגב המכשיר בולטות עדשות המצלמה, שמרוכזות בפינה השמאלית העליונה ומרגישות כאילו הן אחראיות לחלק נכבד ממשקל המכשיר.
גם השנה שיאומי לא משתמשת בגורילה גלאס של קורנינג, שפופולרית מאוד בקרב הסלולר, אלא במוצר משלה - Xiaomi Shield Glass. בשימוש שוטף במכשיר לא מורגש הבדל כלשהו, והוא עומד בתקן IP68, כך שהוא אמור להתמודד בצורה טובה עם אבק וגם עם מים, כולל טבילה של עד 30 דקות בעומק של עד 1.5 מטר. שיאומי, כרגיל, מספקת בערכה גם מגן סיליקון טוב (או טוב פלוס) להגנה נוספת על המכשיר.
חומרה: חזקה, עם מפרט נדיב
המפרט מיישר קו עם שאר מכשירי הדגל מבוססי אנדרואיד, עם מעבד סנאפדרגון 8 Elite, לצד 12 גיגה בייט של זיכרון (ועוד 6 גיגה על חשבון האחסון כברירת מחדל) ו-512 גיגה לאחסון. אגב, Poco X7 Pro של שיאומי, למשל, כולל מעבד אחר, אבל אותו נפח זיכרון ואחסון, במחיר אטרקטיבי יותר.
הנתונים האלו מתורגמים למכשיר מהיר שלא נתקל בבעיות בשימוש שוטף ומריץ גם משחקים כבדים בלי להתחמם. המסך מצוין ומגיע לבהירות מקסימלית של 3,200 ניט, כך שאין לו גם בעיית תצוגה בשמש - חוץ ממעט השתקפויות בזוויות מסוימות.
השיאומי 15 כולל גם eSIM, עניין שנראה מובן מאליו אבל לא היה קיים בדגם הקודם. קיבולת הסוללה גדלה קצת ל-5,240 מיליאמפר, שינוי שלא מורגש בביצועים - הסוללה מחזיקה מעמד יום-יום וחצי, כרגיל, ובערכה יש מטען 90 וואט לטעינה מהירה.
3 צפייה בגלריה
שיאומי 15
שיאומי 15
הטלפון לא עמוס באפליקציות מיותרות
(צילום: איתי שמושקוביץ)
תוכנה: יש שפע יכולות AI, והן קצת מוסתרות
השיאומי 15 מבוסס אנדרואיד 15 בממשק HyperOS 2 של שיאומי. במהלך ההתקנה אפשר לבחור את הסדר בתצוגה, כשברירת המחדל היא פריסה של האפליקציות על מסכי הבית, ללא "מגירת יישומים". ברירת מחדל נוספת היא שימוש במחוות אצבע לניווט במקום בכפתור בית, כפתור חזרה לאחור וקיצור דרך שמציג את האפליקציות הפתוחות. את שתי הבחירות האלה אפשר כמובן לשנות בכל רגע בתפריט ההגדרות.
לאחר ההתקנה תמצאו במכשיר את חבילת האפליקציות של גוגל, כמובן, כולל ג'מיני שמקבלת גם קיצור דרך בלחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה, יש גם יישומים של שיאומי (כן, עדיין עם אפליקציית שלט אוניברסלי), וגם לינקדאין, נטפליקס, ספוטיפיי, פייסבוק, בוקינג.קום ועוד. זה קצת מציק, אבל לפחות שיאומי לא מציפה הפעם בהמלצות להתקנת משחקים ובהתקנה של חלק מהם בלי לשאול את הצרכן.
ג'מיני לא לבד: בהגדרות המכשיר נמצא תפריט בשם Xiaomi HyperAI, בתוכו יש כותרת מטעה בשם "האצת יישום AI" שדרכה תוכלו לגלות את כל תכונות הבינה המלאכותית שמשולבות במכשיר, ויש לא מעט: כלי שעוזר לכתוב הודעות וטקסטים בסגנונות שונים או סתם לבדוק הגהה, כתוביות אוטומטיות, תמלול של הקלטות, חיפוש בשפה טבעית בתפריטי הטלפון, טפטים דינמיים ועוד ועוד.
כרגיל, חלק מהתכונות לא זמינות בעברית: תמלול הקלטה, למשל, שעובד באנגלית ובשפות רבות אחרות ועובד בצורה שונה מזו שנהוגה אצל המתחרים. בדרך כלל מקליטים קטע אודיו, מסיימים את ההקלטה ואז בוחרים בתמלול. שיאומי מקצרת את התהליך הזה והתמלול מופיע על המסך בזמן אמת תוך כדי ההקלטה.
הכלי לשיפור, שדרוג והגהה של הכתיבה עובד בעברית, אבל לקח קצת זמן למצוא איפה הוא מתחבא במקלדת של שיאומי. הוא כולל גם אפשרות להרחיב טקסט קצר: כתבתי משפט קצר וה-AI ניפחה אותו לשלוש פסקאות ארוכות, מלאות ואפילו הגיוניות.
3 צפייה בגלריה
שיאומי 15 מצלמה
שיאומי 15 מצלמה
שיתוף הפעולה המוצלח עם Leica נמשך
(צילום: איתי שמושקוביץ)
מצלמה: עושה עבודה מצוינת
העדשות מקבלות מקום פיזי בולט בגב המכשיר ומרגישות כאמור כאילו יש להן חלק משמעותי במשקל שלו. מעבר לחלק הפיזי, יש להן חלק משמעותי גם בזכות שיתוף הפעולה של שיאומי בשנים האחרונות עם יצרנית המצלמות והעדשות הוותיקה והמוערכת Leica.
מרוץ הפיקסלים לא הגיע אל המכשיר: שיאומי "הסתפקה" בשלוש מצלמות 50 מגה פיקסל (פלוס מצלמת סלפי עם 32 מגה פיקסל), והן עושות עבודה מצוינת: התמונות מוצלחות וחדות, גם באור יום וגם בצילום לילה.
אפשר לבחור בין כמה פילטרים שונים, כמו ברוב הסמארטפונים, ויש גם כמה פילטרים של Leica - לגווני חור לבן, ספיה, צילום טבעי או צבעוני יותר ועוד. עוד לפני שמגיעים לפילטרים אפשר לבחור אם כל התמונות יצולמו במצב אותנטי של לייקה או במצב חי יותר, ויש קיצור דרך קבוע במצלמה למעבר בין שני המצבים האלה.
וכמובן שגם פה יש כלי AI - מחיקת פרטים ואנשים, שיפור חדות התמונה, הסרת השתקפויות וגם הרחבת תמונות, כלומר הוספת רקע סביב האובייקט שצילמתם. איכות הביצוע תלויה בתמונה שצילמתם והתוצאה לא תמיד טובה, אבל זה באמת תלוי בנתונים הבסיסיים שאיתם יצאתם לדרך.
סיכום
השיאומי 15 הוא אמנם מכשיר מסדרת הדגל, אבל הוא די סטנדרטי וסולידי ולא מחדש הרבה. הוא עושה את העבודה בצורה מצוינת ולהגנתו הוא לא לבד - גם בסדרת S25 של סמסונג ובאייפון 16 לא היו חידושים מרעישים במיוחד. ההשוואה ביניהם לא מופרכת, למרות שזה "רק" שיאומי - מבחינת ביצועים, איכות הרכבה ותכונות, מדובר במכשיר שיכול להתחרות בגלקסי ובאייפון.
המחיר נראה קצת בעייתי ומגיע לכ-3,700 שקל. לרגע נדמה שבמחיר הזה כבר אפשר לקנות אייפון או סמסונג, אז למה "להסתפק" בשיאומי. אבל אם משווים את המפרט, צריך להוסיף עוד כ-1,100 שקל לאייפון עם נפח אחסון זהה והמחיר של גלקסי S25 גבוה ב-500 שקל מזה של שיאומי. למעשה, זה מחיר דומה לזה של וואן פלוס 13, שמציע מפרט דומה.
ויש עוד מתחרים מאתגרים, אלה שהוזכרו בהתחלה - מכשירי ביניים של שיאומי, למשל ממותג POCO, שמציעים חבילה די דומה בחצי מחיר בערך.