סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
שלמה קרמר ממיסדי צ'ק פוינט אימפרבה קאטו נטוורקס
שלמה קרמר מייסד קייטו נטוורקס (צילום: עמית שעל)

הערכה: לפחות 5 חברות ישראליות ייצאו להנפקה בארה"ב במהלך 2025

על פי סקר של בנק הפועלים וחברת המחקר MEIDATA בקרב בכירים בקרנות הון סיכון, שוק ההנפקות בהייטק הישראלי ייפתח מחדש בשנת 2025. קייטו נטוורקס של שלמה קרמר כבר נמצאת בשלבים מתקדמים להנפקה. לפי הערכות, סף ההכנסות הנדרש לחברות המעוניינות בהנפקה, יעמוד על 200-250 מיליון דולר

שוק ההנפקות בהייטק הישראלי ייפתח ככל הנראה מחדש בשנת 2025, עם צפי של לפחות 5 חברות ישראליות שייצאו להנפקה במהלך השנה. כך עולה מסקר חדש של פועלים טק, זרוע הבנקאות של בנק הפועלים בתעשיית ההייטק, וחברת המחקר MEIDATA שנערך בקרב בכירים בקרנות הון סיכון מובילות המשקיעות בחברות ישראליות.
הסקר אינו מציין חברות אפשריות אך קייטו נטוורקס של שלמה קרמר כבר נמצאת בשלבים מתקדמים להנפקה באחת הבורסות בארצות הברית, על פי הערכה לאחר סיום רבעון ראשון של 2025. בדומה לתקופת השיא, נראה כי הבורסות הרלוונטיות ביותר להנפקה הן NASDAQ ו-NYSE שבניו יורק.
לאחר תקופה של האטה משמעותית בשוק ההנפקות הישראלי, נראה כי התעוררות מחודשות של השוק מסתמנת באופק. בשנתיים האחרונות נרשמה ירידה משמעותית בכמות ובקצב בו חברות הייטק גלובליות בכלל וישראליות בפרט יצאו להנפקה. הדעיכה נבעה משלל גורמים, בהם עליית הריבית בארה"ב, האטה כלכלית גלובלית וירידות חדות בשווי מניות הטכנולוגיה. הקיפאון היחסי ששרר בשנתיים האחרונות הינו בניגוד בולט לשנת השיא 2021. אז הונפקו למעלה מ-20 חברות ישראליות בבורסות השונות, שגייסו סכום מצטבר של מעל 4 מיליארד דולר.
1 צפייה בגלריה
כנס פריז 2024 - מיכל קיסוס הרצוג
כנס פריז 2024 - מיכל קיסוס הרצוג
מיכל קיסוס הרצוג. "השנים הקרובות נראות מבטיחות לחברות הייטק ישראליות"
( צילום: אוראל כהן)
קרנות הון הסיכון והמשקיעים שהשיבו לסקר מעריכים כי סף ההכנסות הנדרש לחברות המעוניינות בהנפקה, יעמוד על 200-250 מיליון דולר. ההערכה היא כי חברות הטק הראשונות שינפיקו ב-2025 יהיו בעלות הכנסות גבוהות אף יותר, עד כדי 500 מיליון דולר. מעבר להיקף ההכנסות יש חשיבות לקצב הצמיחה השנתי שמציגה החברה ומגמת מעבר לרווחיות. המשקיעים מדגישים כי מדד הצמיחה יקבל משקל מוגבר בתהליך הבחינה, כאשר החברות יידרשו להפגין קצב גידול של 30% ומעלה - רף גבוה מבעבר.
התחומים המובילים שזוהו כבעלי פוטנציאל גבוה להנפקות כוללים סייבר, B2B Software ו-SaaS, תשתיות ענן, AI, פינטק, וכן Healthcare, Data ו-Travel. עוד עולה כי שלושה גורמים עיקריים צפויים להשפיע על עיתוי פתיחת שוק ההנפקות, בהם הורדת הריבית הצפויה בארה"ב, הממשל החדש בארה"ב והתנאים הגיאו-פוליטיים בישראל. בהשוואה לתקופת השיא של 2021, כאשר הריבית הייתה נמוכה באופן משמעותי והשווקים היו בשיא, כיום נדרשת היערכות מקיפה יותר.
מהסקר עולה כי מרבית המשקיעים סבורים שהמצב הביטחוני בישראל לא צפוי להשפיע מהותית על ההנפקות בארה"ב, בעיקר מפני שרוב החברות המועמדות להנפקה הן חברות גלובליות עם בסיס פעילות משמעותי מחוץ לישראל. חלק מהמשקיעים ציינו כי לצד המלחמה, נזקים עקיפים כגון המצב הכלכלי בישראל ומצב התשתיות, כמו גם אי הוודאות בשל הרפורמה המשפטית הפוטנציאלית, עשויים להשפיע על רמת הסיכון של השקעה בחברות ישראליות.
מיכל קיסוס הרצוג, מנכ"לית פועלים טק: "אני אופטימית מאוד לגבי השנים הקרובות שנראות מבטיחות לחברות הייטק ישראליות, השואפות להנפיק בארה"ב. לפי הסקר, בין 2025-2026 נראה מספר הנפקות לא מבוטל של חברות תוכנה גלובליות ואני מאמינה שלפחות 2-5 מהן יהיו ישראליות. מגמה מעניינת שעולה, היא המתנה יותר ארוכה להנפקה. החברות רוצות להגיע לבסיס פעילות רחב ורווחיות יציבה לפני כניסה לשוק ההון, וזה מסתדר עם גישת המשקיעים, החוזרים לסף מכירות גבוה ומכפילי רווח דומים לטרום 2017".