סגור
בנק ישראל ירושלים
בנק ישראל - החלטת הריבית הבאה ב-1 בינואר (צילום: רויטרס)

הדולר נופל ל-3.61 שקלים, היורו ב-3.96; "בשוק מבינים שבנק ישראל לא יוריד את הריבית"

הדולר מאבד כ-1% מול שערו היציג אתמול, היורו נחלש ב-0.6%; מזרחי טפחות: "לנוכח החשש להשפעות האינפלציונית של התקציב המרחיב מדי של האוצר, בשוק מעריכים שהבנק לא יוריד את הריבית בפגישה של ינואר - וזה תומך בשקל"

ירוק בוהק בשקל: הדולר נופל בכ-1% מול שערו היציג אתמול ונסחר ב-3.61 שקלים. היורו נחתך ב-0.6% ונסחר ב-3.96 שקלים. בשווקים הגלובליים - היורו עולה ב-0.2%, על 1.09 דולר.
קובי לוי ראש דסק אסטרטגיית שווקים בלאומי, אמר הבוקר כי "התנודתיות בשווקים הפיננסים מתגברת באופן מסורתי בשבועיים האחרונים של השנה הקלנדרית, במקביל ליציאה הדרגתית של העולם לחופשות חג המולד. מוכרי מט"ח מהסקטור הריאלי תומכים במגמת התיסוף המרשים של השקל הבוקר".
לדברי רונן מנחם, כלכלן השווקים הראשי במזרחי טפחות, הסיפור בשקל היום הוא מקומי, ואינו קשור להשפעות גלובליות. "גורם אפשרי להתחזקות של השקל היא התערבות מפתיעה נוספת של בנק ישראל בשוק - מכירת דולרים - במסגרת תוכנית התמיכה שלו במטבע בשקל, עליה הצהיר לאחר פתיחת המלחמה.
גורם נוסף שקשור באופן עקיף לבנק ישראל עשוי להיות ההתפתחויות הפיסקאליות, או הפרטים שנחשפים על התקציב ובאופן ספציפי על הגירעון הגבוה שצופה האוצר לשנת 2024. בשוק מבינים שלנוכח החשש להשפעות האינפלציונית של מדיניות פיסקאלית מרחיבה מדי, בנק ישראל יחליט שלא להוריד את הריבית בפגישתו הקרובה, ב-1 בינואר - והחלטה כזו תומכת בשקל".
המשקיעים המקומים בוחנים היטב את רמת התנודתיות בשוק המט"ח עד ליום ההחלטה. אף שמדד נובמבר הנמוך תומך בהורדת ריבית, ההערכה היא שככל שהתנודתיות במט"ח תהיה חזקה יותר, הבנק יעדיף להותיר את הריבית ללא שינוי, על 4.75%.
עדכונים מהעולם
העלאת ריבית נוספת בטורקיה: בנק המרכזי העלה את הריבית ב-250 נקודות בסיס, מ-40% ל-42.5% - צעד מהדק נוסף שמכוון להילחם באינפלציה הדוהרת, שעמדה בנובמבר על 62%.
לפני כחודש, ב-23 בנובמבר, נגידת הבנק הטורקי חפיזה גאיה ארקאן הקפיצה את הריבית ב-500 נקודות בסיס, מ-35% ל-40%. העלאה דומה נעשתה חודש קודם לכן - ב-26 באוקטובר העלה הבנק את הריבית בשיעור דומה של 500 נ"ב, מ-30% ל-35%.
בארה"ב ממתינים לאחד הנתונים החשובים בגיבוש המדיניות של הפד, שיתפרסם מחר - מדד המחירים של הצריכה הפרטית. באופן ספציפי הפד עוקב מקרוב אחר מדד הליבה של הצריכה הפרטית. המשקף היטב את רמת האינפלציה עמה מתמודד בפועל הציבור האמריקאי.
לפי התחזיות, מדד הליבה של הצריכה הפרטית צפוי לרשום בנובמבר עלייה חודשית של 0.2% ועלייה שנתית של 3.4%, בהשוואה ל-0.2% ו-3.5% בהתאמה באוקטובר.