סגור
שר האוצר אביגדור ליברמן
שר האוצר. לא מוכן שיתערבו לו (צילום: אלכס קולומויסקי)

ליברמן: מי שירצה לכפות הסכם עם המורים יצטרך לפטר אותי

מחריף העימות בין ראש הממשלה יאיר לפיד לשר האוצר בנושא סכסוך המורים; ליברמן הגיב על פרשנויות שצפו שיתפטר וצייץ כי ימשיך להילחם בכל התערבות פוליטית במו"מ עם הסתדרות המורים; רמת חוסר האמון בין הצדדים הגיעה לשיא חדש: באוצר דיווחו על פגישת מו"מ בין הדרגים המקצועיים, בהסתדרות מכחישים

מחריף העימות בין ראש הממשלה יאיר לפיד לשר האוצר אביגדור ליברמן. ליברמן צייץ הערב (ג') בטוויטר כי אין לו כוונה להתפטר כפי שחזו פרשנים וכי מי שירצה לכפות הסכם ברוח הסתדרות המורים, שנמצאת כעת במו"מ עם האוצר לגבי תנאי המורים, יצטרך לפטר אותו.
לדברי ליברמן, "שמעתי במהלך היום פרשנויות שונות ומשונות ועל כן חשוב לי להבהיר כי אין לי שום כוונה להתפטר אלא להיפך, אני מתכוון להמשיך ולהילחם בכל התערבות פוליטית במהלך המו"מ בין משרד האוצר להסתדרות המורים. אם מישהו רוצה לכפות על הדרג המקצועי הכרעה פוליטית הוא יצטרך לפני זה לפטר את שר האוצר".



החלפת העקיצות בין לפיד לליברמן הולכת ומסלימה מתחילת השבוע. אתמול מתח לפיד ביקורת על מדיניות האוצר, לראשונה מאז החל להתערב בסכסוך עם הסתדרות המורים. לדבריו, "אני לא אוהב את הדרך שבה מדברים על המורים הוותיקים במשא ומתן הזה". ליברמן צייץ בתגובה בטוויטר כי "לכל מי שלא בקיא בפרטים - ראשית, לפי ההצעה שהונחה, כלל המורים, הן הצעירים והן הוותיקים ייהנו מתוספות שכר".
בין לפיד לליברמן יש ברית פוליטית ארוכת ימים שנמשכת מ-2013. על רקע זה יש לזכור שהעימות מאפשר לכל אחד מהם לתפסו את העמדה שנוחה לו, ויתכן שהוא מוסכם מראש.
היום נערכה פגישה בין ליברמן ומזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, "במהלכה הבהירו הצדדים את החשיבות של חתימה על הסכם שכר הוגן ופתיחת שנת הלימודים כסדרה", כך לפי הודעת האוצר. אולם רמת חוסר ההסכמה בין האוצר להסתדרות המורים הגיעה לכך שהצדדים לא מסכימים אם היתה גם פגישת משא ומתן בין הצדדים. באוצר מדווחים על פגישה של הדרגים המקצועיים בעוד בהסתדרות המורים מכחישים. בנוסף, צוותים של משרדי האוצר והחינוך ישבו וניסו לגבש עמדה אחידה ולהתגבר על המחלוקות הקשות ביניהם, כשעמדת משרד החינוך קרובה יותר לעמדות הסתדרות המורים מלאלו של האוצר.
אתמול בערב נפגשו ליברמן ושרת החינוך יפעת שאשא ביטון, שטענה שבמתווה האוצר "אין שום התייחסות אמיתית וקונקרטית לקידום מצוינות במערכת, מתן אופק של קידום למורים הצעירים שמצטרפים אליה, ותגמול ראוי למורים שכבר נמצאים בה".
למרות שהמחלוקות נמשכות כבר שלושה חודשים המשא ומתן בשלב התחלתי מאוד. נושא המחלוקת העיקרי הוא השכר של המורה הוותיק. האוצר מציע תוספת של 400 שקל בחודש בשיא הוותק, והמורים רוצים הרבה יותר. יש גם מחלוקת קשה על השאלה האם טבלת השכר תחושב באופן אחוזי כדרישת המורים או שקלי כרצון האוצר. אין גם שום התקדמות בנושא דרישת האוצר לחוזים אישיים ופיטורים גמישים יותר.