סגור

ריסקיפייד השתלמה מאוד לכמה גופים: שווי ההשקעה של הקרן הזאת זינק פי 60

ההנפקה בוול סטריט הוכחה כהצלחה לחברת זיהוי ההונאות במסחר אונליין, כשהמניה מזנקת ביותר מ-30%; וישנן מספר קרנות שמרוויחות מכל הטוב הזה - אחת מהן נהנית מהשקעה של 10 מיליון דולר ששווה עתה ל-600 מיליון דולר; קרן נוספת הפכה השקעה ראשונית של 4.5 מיליון דולר עבור 5% מריסקיפייד לסכום של 165 מיליון דולר; גם הפניקס בין המרוויחות הגדולות

ריסקיפייד הישראלית העשירה עד מאד את קופתן של מספר קרנות בזכות ההשקעה בה. חברת זיהוי הונאות במסחר אונליין, מזנקת בבכורה שלה בניו יורק ביותר מ-30%, כשמחיר המניה עומד על 28 דולר, לעומת מחיר ההנפקה ההתחלתי שעמד על 21 דולר.


המרוויחה הגדולה מההנפקה היא קרן ג׳נסיס של אדי שלו שהייתה בין המשקיעים הראשונים בחברה והשקיעה לאורך זמן 10 מיליון דולר בלבד - שכעת שווים 600 מיליון דולר.

2 צפייה בגלריה
אדי שלו מ מייסדי קרן גנסיס
אדי שלו מ מייסדי קרן גנסיס
אדי שלו ממייסדי קרן ג'נסיס
(צילום עמית שעל)

קרן אנטרי הפכה השקעה ראשונית של 4.5 מיליון דולר עבור 5% מריסקיפייד לסכום של 165 מיליון דולר. חברת הביטוח הפניקס נמנית עם המרוויחים מהמהלך מכיון שהיא מחזיקה ב4% מריסקיפייד. כל אחד מהמייסדים שווה בעקבות ההנפקה 310 מיליון דולר ולאחר הקפיצה החדה במניה עם פתיחת המסחר בה כל אחד מהמייסדים הפך למיליארדר בשקלים.
"לא עשינו את ההנפקה עבור הכסף, אלא מכיוון שרצינו שיכירו אותנו", אמר ל"כלכליסט" עידו גל, מנכ"ל ריסקיפייד. "לכן גם הלכנו בשיטה המסורתית של הנפקה ולא SPAC כדי לקבל את האפשרות לספר את הסיפור של החברה ומה אנחנו עושים. המשקיעים עוד לא לגמרי יודעים האם לשייך אותנו לתחום של תשלומים או דווקא ל-SAAS (תוכנה כשירות) כי אין עוד קטגוריה לפעילות של מניעת הונאות במסחר האלקטרוני", הוסיפו.

2 צפייה בגלריה
עידו גל, מייסד ומנכ"ל ריסקיפייד
עידו גל, מייסד ומנכ"ל ריסקיפייד
עידו גל, מייסד ומנכ"ל ריסקיפייד
(צילום: חגי דקל)

אהר'לה מנקובסקי, שותף מנהל בקרן פיטנגו growth אמר: "התקופה שטרם הקמתה של ריסקיפייד התאפיינה בחשש של חברות רבות לעבור לעולם המסחר האלקטרוני לאור שכיחותם הגדולה של מקרי הונאה וריסקיפייד מאפשרת לעסקים להגדיל את המכירות שלהם ברשת".