$
סטארטאפים מצליחים 21

מקומות 25-18

מחברה שמסייעת לאתרי סחר מקוון לשמר את לקוחותיהם ועד לחברת השבבים החשאית

הבינה המלאכותית של אוגורי מנטרת את הפעילות של קווי ייצור, היעילות והנוחות של פלטפורמת התוכן הטכני של זומין מייצרות צמיחה סופר־מהירה, המכשור של טייטו מאפשר לבצע שלל בדיקות רפואיות בבית המטופל ועוד

כתבי כלכליסט 08:5014.04.21

מקום 18. Controlup

תחום: תוכנה

הקמה: 2011

מייסדים: אסף גנות ויוני אביטל

עובדים: 200

גיוסים: 40 מיליון דולר מ־JVP ו־K1 Investment Management

 

אוהב להיות בבית

קונטרולאפ, שמאפשרת לארגונים לנהל את כל עמדות המחשוב שלהם, נישאת על גבי גל העבודה מהבית, ומחפשת כעת רכישות

 

העבודה מרחוק נפלה כפרי בשל לידיה של קונטרולאפ: ברגע אחד עברו מיליוני עובדים בכל העולם לעבוד מהבית - חלקם באמצעות המחשב הביתי שלהם, אחרים עם מחשבים שלקחו ממשרדי החברה או נרכשו עבורם. מערכי מחשוב רבים נאלצו לפתע להתמודד עם אלפי פניות של עובדים לתמיכה ותקלות מסוג חדש. לכאוס שנוצר נכנסה קונטרולאפ, שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לארגונים לנהל את כל עמדות המחשוב ללא קשר למיקומן, לאתר תקלות מבעוד מועד ולתת תמיכה לכל העובדים מרחוק.

 

קונטרולאפ, שהחלה את דרכה ב־2011, צומחת בקביעות ובשנה האחרונה דיווחה על גידול של 50% בהכנסותיה. החברה עובדת בעיקר עם ארגוני ענק של אלפי ועשרות אלפי עובדים, ובין 1,200 לקוחותיה היא מציינת את אמריקן אקספרס, Sprint, ורייזון, T-Mobile ועוד עשרות חברות מרשימת פורצ’ן 100. בתקופה האחרונה החלה קונטרולאפ במהלך רכישות של מתחרות וחברות משלימות: בדצמבר האחרון היא רכשה את Avacee, שהוסיפה לה יכולות חדשות, וכעת היא מחפשת עוד רכישות.

 

מימין: יוני אביטל ואסף גנות, מייסדי Controlup מימין: יוני אביטל ואסף גנות, מייסדי Controlup צילום: David Garb

 

 

מקום 19. Augury

תחום: AI

הקמה: 2011 

מייסדים: סער יוסקוביץ' וגל שאול

עובדים: 180, חצי ארה"ב וחצי ישראל

גיוסים: 106 מיליון דולר מ־Qumra Capital,Insight Venture,Partners,Eclipse Ventures, Munich RE Ventures, Capital,Lerer Hippeau Ventures ו־Qualcomm Ventures

 

ריקוד המכונה

הבינה המלאכותית של אוגורי מנטרת את הפעילות של קווי ייצור, מאתרת תקלות ומאפשרת תחזוקה יעילה וחסכונית

 

אוגורי החיפאית, שמייסדיה הכירו בטכניון, פיתחה מוצר לתחום מסורתי שעובר מהפכה של ממש. קווי הייצור במפעלים נחשבים לאחד התחומים שאיחרו להצטרף למהפכה הדיגיטלית: זהו סקטור עם כוח אדם ותיק ועם ציוד ותיק אפילו יותר, כך שההזדמנויות לחדשנות וחידוש נדירות. אבל כיום, 17% מכוח האדם המנוסה עוזבים את התחום מדי שנה, ויצרניות משלל תחומים הבינו שהגיע הזמן לרענן את שיטות העבודה.

 

עבור חברות כאלה אוגורי פיתחה שירות שמבצע דיאגנוסטיקה למכונות ייצור: חיישנים שמוצבים על המכונות “מאזינים” להן ושולחים את הממצאים לענן, שם מערכת בינה מלאכותית משווה אותם הן לנתוני העבר של המכונה והן לביצועים של מכונות דומות, וכך מאתרת תקלות ואף חוזה אותן, ומספקת תובנות לגבי התחזוקה הנכונה. באופן מסורתי, תחזוקה במפעלים בוצעה לפי תוכנית שנתית ולא בהתאם לצורך אקוטי, אבל אוגורי משנה את המודל הזה ובונה תוכנית תחזוקה שמותאמת למפעל ספציפי ולמכונות ספציפיות. לא חסרות חברות טכנולוגיה שמשתמשות בחיישנים גנריים על מנת לנסות ולאבחן תקלות במפעלים, אבל אוגורי נבדלת מהן בכך שפיתחה AI ייעודית לנושא.

 

הקורונה אילצה את אוגורי לפתח יכולות של התקנה מרחוק או באמצעות שותפים מקומיים, מה שאיפשר לה להאיץ את התרחבותה כעת ובעתיד. היא מכוונת בעיקר לחברות בענפי הפארמה, האריזות, והמזון והמשקאות, ועם לקוחותיה נמנות נסטלה, תנובה, הייניקן וקולגייט.

 

 

גל שאול וסער יוסקוביץ', מיסדיי Augury גל שאול וסער יוסקוביץ', מיסדיי Augury צילום: Ori Habushi

 

 

מקום 20. Capitolis

תחום: פינטק

הקמה: 2017

מייסדים: גיל מנדלזיס, טום גלוסר ואיגור טלשבסקי

עובדים: 92

גיוסים: 170 מיליון דולר מ־Andreesen Horowitz, Index Ventures, Sequoia Capital, Spark Capital, SVB Capital, Citi, J.P. Morgan, S Capital ו־State Street

 

אשראי פתוח

המערכת שפיתחה קפיטוליס מחברת בין גופים פיננסיים ומאפשרת להם לייעל ניהול האשראי שהם מעניקים ללקוחותיהם

 

קפיטוליס היא אחת מחברות הפינטק שגילו ואקום ענקי ולא מנוצל בעולם הפיננסי. אחרי המשבר הפיננסי הגדול של 2008, בנקים רבים מצאו את עצמם בעולם חדש: מצד אחד, הלקוחות, בעיקר התאגידים הגדולים, רצו יותר ויותר קווי אשראי. מצד שני, הרגולטורים דרשו מהבנקים "לרתק הון" כנגד קווי האשראי האלה. לחלל הזה נכנסה קפיטוליס: הפלטפורמה של החברה מאפשרת לבנקים ולגופים פיננסיים גדולים לשתף פעולה באופן דיגיטלי, ולמצוא שותף שיחזיק בעבורם בפוזיציות, וכך למחוק פוזיציות לא הכרחיות ולשחרר הון לביצוע עסקאות נוספות.

 

קפיטוליס גייסה בחודש שעבר 90 מיליון דולר, בהובלת קרן אנדריסן הורוביץ הנחשבת מעמק הסיליקון. עד כה, 75 מוסדות בנקאיים משתמשים בטכנולוגיה של החברה, שהצליחה לשחרר כבר יותר מ־8 טריליון דולר כאשראי.

 

 

גיל מנדלזיס מנכ"ל קפיטוליס גיל מנדלזיס מנכ"ל קפיטוליס צילום: אייל טואג

 

 

מקום 21. Zoomin

תחום: תוכנה

הקמה: 2016

מייסדים: גל אורון, ג'ו גלב

וחנן זלצמן

עובדים: 100

גיוסים: 73 מיליון דולר מ־General Atlantic Bessemer Venture Partners, Salesforce Ventures ו־Viola Growth

 

על כל שאלה תשובה

היעילות והנוחות של פלטפורמת התוכן הטכני של זומין מייצרות צמיחה סופר־מהירה, עם גיוס שני בתוך שלושה חודשים

 

תוכן טכני הוא כנראה לא התוכן המעניין בעולם, אבל כמעט כל חברה נאלצת להתמודד עם כמויות אינסופיות שלו. בעידן הדיגיטלי המידע הזה חייב להיות נגיש לצרכנים, קל לעיבוד ומאורגן כך שיאפשר קבלת תשובות מהירות — וזה בדיוק מה שעושה הפלטפורמה של זומין.

 

ב־2020 זומין חוותה הסתערות של ענקיות דוגמת מסטרקארד, דל ומקאפי על הטכנולוגיה שלה; כמות הלקוחות החדשים הוכפלה לעומת 2019, והיקף השימוש במוצרי החברה זינק ביותר מ־300%, כשהיא הנגישה יותר מ־55 מיליון תשובות טכניות ברחבי העולם. הגיוס הראשון של החברה, בהיקף של 21 מיליון דולר, נעשה בסוף 2020, אבל כבר במרץ 2021 זומין גייסה עוד 52 מיליון דולר בהובלת ג'נרל אטלנטיק, אחת הקרנות המובילות בארצות הברית, לפי שווי שגבוה פי ארבעה מזה שקיבלה בגיוס הראשון — ואפשר לצפות ש־2021 ו־2022 יהיו שנות פריצה משמעותית לחברה.

 

 

מייסדי זומין. מימין: גו' גלב, גל אורון, חנן זלצמן מייסדי זומין. מימין: גו' גלב, גל אורון, חנן זלצמן צילום: אוראל כהן

 

 

מקום 22. TytoCare

תחום: טלה־רפואה

הקמה: 2012  

מייסדים: דדי גלעד ועופר צדיק

עובדים: 120, מהם 80 בישראל

 גיוסים: 154 מיליון דולר מ־Insight Partners, Olive Tree Ventures, Qualcomm Ventures LLC Orbimed, Cambia, Lionbird

 

מרשם בדוק

המכשור של טייטו מאפשר לבצע שלל בדיקות רפואיות בבית המטופל, וצובר תאוצה ניכרת בשווקים האמריקאי והבריטי

 

את טייטו כמעט שאין צורך להכיר לקורא הישראלי: המוצר שפיתחה זמין למבוטחי קופות החולים המקומיות, והפך מוכר אפילו יותר בשנת הקורונה. כמו חברות רבות בתחום הטלה־רפואה, טייטו חוותה זינוק בביקוש בתקופת הקורונה — אבל הצורך שהיא עונה עליו אינו תוצאה של מגפה כזו או אחרת, אלא של עלייה מתמשכת בעומס על מערכות הרפואה בעולם עקב הזדקנות האוכלוסייה.

 

אף שתחום הטלה־רפואה עבר לקדמת הבמה, חשוב להבין שעל מנת ליישם את החלום יש צורך בפיתוח מכשור מתאים, וזה בדיוק מה שטייטו עושה. ביקור וירטואלי אצל רופאה הוא מדע בדיוני כל עוד אין את החומרה והתוכנה שתומכות בכך. בעקבות הקורונה טייטו שילשה את המכירות שלה; וכיוון שהיא עובדת במודל של מכירות מינויים, עליה להראות שימוש רציף בטכנולוגיה שלה על ידי רופאים ומטופלים כאחד.

 

בשנה האחרונה טייטו ביצעה קרוב ל־650 אלף בדיקות ונמצאת בשימוש קבוע אצל כ־8,000 רופאים. בימים אלה היא מנהלת מגעים עם אחת השחקניות הטכנולוגיות הגדולות בתחום, החלה לעבוד עם כמה מגופי הביטוח הגדולים בארצות הברית, ואף רשמה דריסת רגל משמעותית באירופה, כשהחלה לעבוד עם מערך הבריאות הציבורי באנגליה.

 

מייסדי TytoCare, דדי גלעד ועופר צדיק מייסדי TytoCare, דדי גלעד ועופר צדיק צילום: תומי הרפז

 

 

מקום 23. Namogoo  

תחום: תוכנה

הקמה: 2014

מייסדים: חמי כץ ואהד גרינשפן

עובדים: 130, מהם 85 בישראל

גיוסים: 69 מיליון דולר מ־OAK HC/FT, GreatPoint Ventures, Blumberg Capital, Hanac 

 

שומרת את הלקוח קרוב

נמוגו, שמסייעת לאתרי סחר מקוון לשמר את לקוחותיהם ולהפיק מהם יותר הכנסות, מצליחה לצמוח ואפילו לתכנן רכישות, בלי גיוסים נוספים

 

הזינוק במסחר המקוון בתקופת הקורונה עשה רק טוב לנמוגו: כל לקוחות החברה, ובהם מותגי ענק בתחומי האופנה, המזון והפיננסים, חוו צמיחה עצומה במסחר הדיגיטלי והחברה התרחבה יחד איתם. המוצר המרכזי של נמוגו מתמקד בשימור לקוחות המגיעים לאתר החברה ובשיפור חווית הקנייה שלהם. החברה לא מתמקדת בהבאת לקוחות חדשים, אלא בהגדלת ההכנסות מלקוחות שמגיעים לאתר ובהפיכתם ללקוחות חוזרים.

 

רכישה שנמוגו ביצעה לפני שנה סייעה לחברה להיכנס גם לתחום של קידום מכירות והצעת הנחות פרסונליות ללקוחות. היקף המסחר אמנם גדל במהלך הקורונה, אבל מותגים רבים יצאו במבצעים על מנת למשוך לקוחות, ושולי הרווח של רבים מהם ירדו. האפשרות להציע הנחות משתנות ומותאמות ללקוחות היא אחד הטרנדים החמים בתחום המסחר המקוון, והקנתה לנמוגו לקוחות חדשים רבים. בנוסף, נמוגו צפויה להשיק השנה מוצר חדש לגמרי: תוסף לדפדפן המיועד לאתרי האי־קומרס.

 

הגדלת קו המוצרים שלה, כמו גם פנייה לשוק חדש של סוחרים בינוניים, איפשר לנמוגו לצלוח את שנת הקורונה בלי לצאת לגיוסי הון נוספים. על אף כמה פניות ממשקיעים, בחברה העדיפו להמשיך לבסס את הצמיחה על ההכנסות שגדלות במאות אחוזים משנה לשנה. אבל דחיית הגיוס לא מונעת מנמוגו לתכנן כבר היום רכישות נוספות של חברות שיכולות להרחיב את סל המוצרים שלה, במטרה לספק מגוון פתרונות להעלאת ההכנסות באתר.

 

מייסדי Namogoo. אוהד גרינשפן וחמי כץ מייסדי Namogoo. אוהד גרינשפן וחמי כץ צילום: יורם רשף

 

 

מקום 24. NextSilicon

תחום: שבבים

הקמה: 2017

מייסד: אלעד רז

עובדים: 100

גיוסים: 100-80 מיליון דולר מ־Playground, אלף, אמיתי ו־Liberty

 

מאיצים את מחשב־העל

השבבים שמפתחת נקסט סיליקון, שפועלת תחת מעטה חשאיות, נחשבים למהפכניים ומגדילים את כוח העיבוד של מחשבי־העל המובילים בעולם 

 

מעט מאוד ידוע על נקסט סיליקון, שקמה לפני שלוש שנים ומאז פועלת תחת מעטה חשאיות. החברה הוקמה על ידי אלעד רז, שב־2014 מכר למלאנוקס את החברה הקודמת שלו, אינטגריטי פרוג’קט, בכ־10 מיליון דולר. סמנכ״ל הפיתוח שלה הוא אייל נגר, שהוביל את תחום המחשוב התפיסתי (Perceptual Computing) ומעבדי אטום באינטל.

 

נקסט סיליקון עובדת עם מרכזי מחשוב־העל המובילים בעולם, העוסקים במחקר מדעי מתקדם ומבצעים סימולציות על גבי עשרות אלפי שרתים בתחומים כמו מציאת תרופות וחיסונים חדשניים, התרעות מקדימות של סופות ושריפות, גילוים מדעיים על חומרים חדשים ועוד. עבור אלה נקסט סיליקון מפתחת שבב מהפכני שמאיץ את ביצועיהם בפקטור משמעותי באמצעות אלגוריתם תוכנתי, וכך מאפשר להגדיל את כוח העיבוד של מרכזיים קיימים ולגרום להם לענות על שאלות מדעיות שאי אפשר היה לדמות לפני כן.

 

נקסט סיליקון מעסיקה כיום כ־100 עובדים בתל אביב, ירושלים, באר שבע ואוסטין, טקסס. החברה כבר רושמת מכירות משמעותיות, וב־2021 מתכוונת להרחיב את פעילותה בישראל, לפתוח סניף נוסף ביקנעם ולהכפיל את מספר עובדיה.

 

מייסדי NextSilicon. מימין: אייל נגר ואלעד רז מייסדי NextSilicon. מימין: אייל נגר ואלעד רז

 

 

מקום 25. BeyondMinds

תחום: AI

הקמה: 2018

מייסדים: רותם אללוף ורועי מחרז

עובדים: 100

גיוסים: 16 מיליון דולר מ־Grove Ventures, אהוד ויינשטיין ומריוס נכט

 

חושבים בשבילך

חברות ותיקות בתחומי התעשייה, הביטוח והפיננסים מתקשות לפתח פתרונות AI מתקדמים. ביונד מיינדס עושה זאת בעבורן 

 

בינה מלאכותית היא אחד המונחים החמים של השנים האחרונות ואבן יסוד כמעט עבור כל פתרון טכנולוגי מתקדם, אבל עבור חברות ותיקות מדובר במכשול שקשה מאוד לצלוח. לא מדובר רק ביכולת לפתח פתרון מבוסס AI, אלא גם בייצור המוצר וביכולת לשמר אותו רלבנטי בשוק שמשתנה במהירות. עבור חברות כאלה הוקמה ביונד מיינדס, שמתמקדת היום בפיתוח פתרונות מתקדמים עבור שלושה סקטורים: תעשייה 4.0, ביטוח ופיננסים.

 

החברה פיתחה פלטפורמה בסיסית שמתאימה לרוב החברות, אבל עליה היא בונה פתרונות מותאמים אישית לצורכי הלקוח ולפי בקשותיו, הליך שיכול להימשך משבועות בודדים ועד כמה שנים. המטרה היא לספק לחברה יכולות פיתוח מתקדמות וארוכות טווח, גם אם אין לה מרכז פיתוח וצוותים טכנולוגיים מתקדמים. עד עתה הוטמעו פתרונות הבינה המלאכותית של ביונד מיינדס בחברות כמו מיקרוסופט, סמסונג, KLA, סיטיבנק, HSBC, ו־KPMG, וכן בגופי תעשייה צבאית ובמוסדות פיננסיים.

 

מייסד BeyondMinds רותם אללוף מייסד BeyondMinds רותם אללוף

 

 

 

 

x