סגור
גיימריסט הפניה חדשה גג עמוד דסקטופ

גיימריסט
משטרת סין עצרה בכירים בארגון פשיעה שמכר צ'יטים למשחקים

הארגון מכר למאות אלפי שחקנים תוכנות שאיפשרו להם לרמות בשלל משחקי אונליין פופולריים כגון Overwatch וקול אוף דיוטי בתמורה לדמי מנוי של כ-10 דולר ליום. עשרה נעצרו, הוחרמו נכסים בשווי כ-46 מיליון דולר

המשטרה בעיר קונשאן אשר בסין, הסמוכה לשנחאי, עצרה השבוע כעשרה חברים במה שמוגדר כ"ארגון פשיעה" אשר עשה את פרנסתו ממכירת צ'יטים למשחקים פופולריים, בהם Overwatch וגרסת המובייל של קול אוף דיוטי. הנוכלים אותרו כחלק ממבצע משותף של המשטרה ושל ענקית הגיימינג הסינית Tencent, אשר מחזיקה באחוזים מ-Blizzard-Activision האמריקאית – יצרנית המשחקים הנ"ל.
לפי ה-BBC, המשטרה החרימה מהעצורים נכסים בשווי כ-46 מיליון דולר, בהם מספר רכבי יוקרה. הכנסות האירגון, אשר גבו דמי מנוי משחקנים שרצו ליהנות מיתרון בלתי הוגן במשחקים השונים, הוערכו על ידי המשטרה בכ-76 מיליון דולר. בין לקוחות הארגון, שנקרא Chicken Drumstick (פולקע עוף) נמנו משתמשים מ"למעלה מ-100 מדינות", ששילמו בין 10 דולר ליום ועד ל-200 דולר בחודש. המשטרה גם השמידה 17 תוכנות צ'יטים פעילות.

אם בשנות ה-90 צ'יטים – קודים המאפשרים רמאויות במשחקים – היו חלק כמעט בלתי נפרד מתרבות הגיימינג, וקודים כמו IDDQD (אשר הפך את הגיבור בסדרת Doom לבלתי פגיע) הפכו למטבעות לשון של ממש, הרי שכיום, כאשר מדברים על רמאויות במשחקים מתכוונים לשחקנים שמרמים שחקנים אחרים במשחקי אונליין ובכך פוגמים בחווית המשחק של כל היריבים שלהם. בשנים האחרונות חברות המפעילות משחקי אונליין מצליחים משקיעות מאמצים כבירים במיגור הרמאות במשחקים שלהם, לרבות חסימה לצמיתות של הרמאים ובמקרים מסוימים גם תביעות נזיקין בגובה מיליוני דולרים כנגד יצרני תוכנות הצ'יטים.
1 צפייה בגלריה
Overwatch
Overwatch
נגמרה החגיגה. Overwatch
(מתוך המשחק)
זו אינה הפעם הראשונה שטנסנט משתפת פעולה עם המשטרה בפשיטות מהסוג הזה: ב-2018 דווח כי למעלה מ-30 תיקים נפתחו וכ-120 אנשים נעצרו בחשד למעורבות בהפעלת תוכנות רמאות עבור משחק היריות הפופולרי PUBG, שגם הוא נמצא בבעלותה של טנסנט.