$
חדשות טכנולוגיה

אפל תתחיל לייצר את האייפון 12 בהודו ותפתח שבבים באירופה וטאיוואן

לפי דיווח של יאהו, לא ברור מה היקף הייצור שהיא מתכוונת להעביר למדינה, אולם החברה כבר מצמצמת את השימוש במפעליה בסין. בנוסף, אפל תפתח שבבי 3 ו-2 ננומטר לאייפונים הבאים בין היתר במינכן, וכבר הודיעה שתשקיע כמיליארד דולר במרכז פיתוח ייעודי

רפאל קאהאן 18:3810.03.21

 הודו מתחילה להפוך אלטרנטיבה אמיתית עבור יצרניות הטכנולוגיה. על פי דיווח של יאהו היום (ד'), אפל צפויה להתחיל את ייצור האייפון 12 במפעליה של פוקסקון בהודו.

 

לא ברור מה היקף המכשירים שהיא תייצר במדינה, אך בהתחשב בכך שהיא מתחילה לצמצם את השימוש במפעלים הסינים, יש סיכוי גדול מאוד שמדובר ביותר מאשר רק המכשירים המיועדים לשוק המקומי של תת-היבשת.

 

 

 

הודו הפכה בחמש השנים האחרונות למרכז ייצור אפילו עבור היצרניות הסיניות. Oppo, שיאומי, וואן פלוס, Vivo ואפילו סמסונג, מייצרות כבר זמן רב את מכשיריהן לשוק ההודי במפעלים מקומיים.

אייפון 12 אייפון 12 צילום מסך: אפל

 

גם אפל החלה בייצור אייפונים ב-2017 בהודו. אך עד כה היא דאגה לייצר רק מכשירים ישנים יותר, כאלה שלא מגיעים לשווקים המערביים או לסין. המכשיר האחרון היה האייפון SE, אך כעת היא גם מקדמת את הייצור של דגם הדגל האחרון שלה.

 

אמנם היא עדיין לא צפויה לייצר את מכשירי הפרימיום שלה כגון דגמי הפרו והפרו מקס בהודו, אבל יכול מאוד להיות שהדבר ישתנה ככל שיחסי סין-ארה"ב ימשיכו להתדרדר. בינתיים מתברר שהיא תעבור לפורמט מספרים סידוריים חדש שיסתיר את המקור ותאריך הייצור של מכשיריה. בעוד שכיום ניתן לדעת היכן ומתי המכשיר הורכב, בפורמט החדש הדבר יהיה בלתי אפשרי. אפל סירבה להסביר את הסיבה לשינוי, אבל יכול מאוד להיות שהמעבר לייצור במדינות כגון הודו, היא אחת מהן.

 

להתמקד בדור הבא של המעבדים

 

בתוך כך, מעבר לייצור בהודו, אפל מתחילה כעת להתמקד על הדור הבא של המעבדים שלה שיניעו את האייפונים והמקבוקים הבאים. ראשית היא הודיעה על השקעה של כמיליארד דולר במרכז פיתוח ייעודי לשבבים שצפוי להיפתח בשנה הבאה במינכן. בחירה בגרמניה אינה מקרית. אירופה מתכננת להגיע לעצמאות "שבבית" מארה"ב בשנים הקרובות ולפתח תעשיית שבבים משלה כדי לא להיות תלויה בחסדי האמריקאים או הסינים.

 

אמנם ישנן מספר חברות שבבים באירופה כמו NXP ההולנדית וכמובן ARM הבריטית, כמו גם עוד מספר יצרניות קטנות יותר, אך עדיין לא כאלה שיכולות להציע תחרות לענקיות האמריקאיות, הטאייווניות או הקוריאניות. בעיקר בפן הייצור. הכניסה של אפל ליבשת ומיקום מרכז פיתוח השבבים העיקרי שלה עשוי לסייע ליבשת למשוך אנשי מקצוע בתחום ולהפוך לגורם משמעותי.

 

 

מקבוק פרו עם מעבד M1 מקבוק פרו עם מעבד M1 צילום מסך: Apple

 

 

השלב הבא של אפל הוא לסגור את פיתוח דור השבבים הבא שיתבסס על פי הדיווחים על גודל שבב של 3 ננומטר. כיום שבב ה-A14, שמניע את האייפון 12 למשל, מיוצר בגודל של 5 ננומטר. אך הדור הבא כבר ימוזער ל-3 ננומטר, וכעת אפל צפויה להתחיל בפיתוח שבבי 2 ננומטר בשיתוף עם ענקית השבבים TSMC, שנחשבת כיום לבעלת תהליכי הייצור המתקדמים ביותר בתחום. כדי לסבר את האוזן, גדלי השבבים מתייחסים לכמות הטרנזיסטורים שניתן לדחוס לתוכם. אלה משפיעים ישירות על עוצמת, מהירות והיעילות האנרגטית של השבבים.

 

לדוגמה שבב ה-A13 של האייפון 11 כלל כ-8.5 מיליארד טרנזיסטורים, ה-A14 בגודל 5 ננומטר מכיל כ-11.8 מיליארד מהם, שבב בן 3 ננומטר יוכל בקלות להציע גידול של כ-50% במספר הטרנזיסטורים לעומת ה-A14. ככל שיש יותר טרנזיסטורים כך ניתן לבצע יותר פעולות במקביל. מה שמאפשר לאפל להגדיל את עוצמת העיבוד תוך שמירה על גודל סביר ובעיקר על צריכת חשמל נמוכה. בנוסף שבבים אלה יוכלו להתאים גם למשימות עיבוד של מוצרים נוספים כגון מחשבים.

 

אפל לא היחידה שמעוניינת בשבבי ה-3 ננומטר של TSMC. הלקוחה השנייה הגדולה של החברה צפויה להיות, הו האירוניה, אינטל, לפחות כך על פי דיווח של יונייטד דיילי ניוז, מהעיתונים החשובים בטייוואן לפני יומיים. על פי הדיווח הזה, שבבי ה-3 ננומטר ישמשו באייפון 14 ואולי גם 15, כאשר שבבי ה-2 ננומטר יופיעו באייפון 16 ויכונו כך על פי הערכות A18. לא ברור עדיין אם אכן זו התכנית של אפל, אך מה שבטוח זה שהשילוב של העברת ייצור המעבדים שלה חזרה למקומות שאינם סין בשילוב עם הכניסה לאירופה יהפכו את אפל לראשונה מבין חברות הטכנולוגיה הגדולות שכבר לא תהיה תלויה בחסדי מלחמות הסחר בין ארה"ב לסין.
x