$
חדשות טכנולוגיה

ווטסאפ דורשת שתאשרו שיתוף מידע עם פייסבוק או שתמחקו את האפליקציה

אפליקציית המסרים הפופולרית מודיעה למשתמשיה כי מחודש מפברואר תחל לשתף את המידע שצברה עם הרשת החברתית פייסבוק במטרה להניב ממנו רווח כלכלי

רפאל קאהאן 12:3007.01.21

זה היה רק עניין של זמן: למרות ההבטחות וההתחייבויות, ווטסאפ מצטרפת לפייסבוק בצורה גלויה. משתמשי האפליקציה בעולם (למעט אירופה) החלו לקבל התראת עדכון לתנאי השימוש בווטסאפ בו החברה מודיעה שהחל מאמצע פברואר הקרוב, מי שלא יאשר שיתוף מידע מלא עם שאר "שירותי פייסבוק" לא יוכל להמשיך להשתמש באפליקציה.

 

 

 

אין מדובר בחדשה מרעישה אלא בעיקר בתזכורת לכך שפייסבוק לא מוותרת על ווטסאפ כמקור הכנסה. השינויים הללו עמדו בבסיס העזיבה של שני מייסדי ווטסאפ, יאן קום ובריאן אקטון, כאשר האחרון אף מנהל קמפיין ציבורי נגד פייסבוק ומעודד מעבר לשימוש באפליקציית הצ'ט המאובטחת ומוכוונת הפרטיות סיגנל (Signal). המשמעות של המהלך בפועל היא שכל הפלטפורמות השונות של פייסבוק יוכלו לקבל סוגי מידע שונים הנכללים בצ'טים שלכם.

 

הצ'ט של ווטסאפ והשיחות בו מוצפנות, כך שגם לחברה אין גישה ישירה אליו. אך מצד שני כל השאר לא מוצפן. כך למשל ניתן לדעת עם מי שוחחתם, מתי, באילו קבוצות אתם חברים, באיזה שעות אתם עושים שימוש בווטסאפ ובאילו מיקומים גיאוגרפיים. המידע הזה מספיק לפייסבוק כדי לעבות את פרופיל הפרסום שהיא מרכיבה לכל משתמש כדי לדייק את הקמפיינים של לקוחותיה העסקים או הפוליטיקאים.

 

ההודעה של ווטסאפ בנוגע לתנאי הפרטיות שלכם ההודעה של ווטסאפ בנוגע לתנאי הפרטיות שלכם צילום מסך

 

 

פייסבוק אמנם טוענת שפרטיות היא חלק מהד.נ.א שלה אך זה לא מונע ממנה לאסוף את מספרי הטלפון של המשתמשים, או של אנשי הקשר שלהם כדי לבנות את רשת קשרים שמסייעת לה להבין מי הם כמו גם את שם המשתמש, סטטוס הזמינות, פריטים שונים שמועלים לסטוריז, תמונת הפרופיל ולבחון מתי החלטתם לקרוא את ההודעות שנשלחו אליכם כדי לנתח מי הם חבריכם הקרובים ביותר ומי פחות. בנוסף, אם אתם מנהלים שיחה עם עסק בווטסאפ, פייסבוק, על פי התקנון, רשאית לשתף עימו מידע.

 

המהלך העכשווי של פייסבוק ו-ווטסאפ מיועד כאמור לממש את ההשקעה האימתנית של פייסבוק ברכישת אפליקציית המסרים שהיקפה היה כ-19 מיליארד דולר ב-2014. עם זאת המהלך היה צפוי. בשנים האחרונה פייסבוק החלה בשינויים קטנים אך עקביים בתנאי השימוש ואף הודיעה רשמית לפני כשנה שהיא מתכננת מהלך שיתוף מידע מלא עם שאר השירותים שלה - אינסטגרם, פייסבוק, מסנג'ר, פורטל, אוקולוס ושירותים נוספים.

 

אחד הנעלמים הגדולים בנושא הוא תקנון הרגולציה הכללית להגנה על הנתונים או GDPR, חוק הגנת המידע האירופאי, שנחשב למאוד דרקוני בתנאיו. בפייסבוק נזהרים ממנו ובצדק, ניתן לקנוס חברה מפרה בעד 4% ממחזור המכירות השנתי שלה. עבור פייסבוק מדובר במיליארדי דולרים. לכן החברה מקפידה לפרסם באופן מפורש את המידע שמשתמשי האפליקציות שלה מספקים מעבר לחשבון הפייסבוק או הווטסאפ שלהם.
ווטסאפ ופייסבוק ווטסאפ ופייסבוק צילום: ש

 

כך למשל נכתב בתשובה לשאלה "איזה מידע אוספת פייסבוק?": "סוג וגרסת ה-iOS של המכשיר הנייד, גרסת ה-SDK (ערכת הפיתוח, ר''ק), שם האפליקציה, גרסת האפליקציה, הגדרת אפשרות הסירוב של המכשיר, מחרוזת הסוכן של המשתמש וכתובת ה-IP של הלקוח. המדדים הבאים שנאפסים לגבי המכשיר הם: אזור הזמן, מערכת ההפעלה של המכשיר, דגם המכשיר, הספק הסלולרי, גודל המסך, ליבות המעבד, נפח הדיסק הכולל, נפח הדיסק שנותר".

 

לסיכום, קשה להתחמק מכך שפייסבוק היא חברה דורסנית שיודעת שעבור רוב משתמשיה הוויתור על ווטסאפ אינו אופציה. היא מתקדמת לאיטה לכיוון שיאפשר לה להיות שותפה מלאה בפעילות שלכם בפלטפורמות שלה. במילים אחרות - כשאתם משוחחים עם הסבתא, הדודה או הלקוחות הפוטנציאליים שלכם, האח הגדול של צוקרברג עוקב אחר כלל הפעילות שלכם - מלבד לשיחה עצמה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x