$
הייטק והון סיכון

חברת הסייבר Salt Security גייסה 30 מיליון דולר מסקויה

החברה עוסקת בהגנה על ממשקי API ובעקבות הגיוס צפויה החברה לגייס עשרות עובדים נוספים בתקופה הקרובה, כשמרביתם ייקלטו בישראל

מאיר אורבך 13:5708.12.20

חברת הסייבר סולט סקיוריטי (Salt Security) גייסה 30 מיליון דולר בסבב B, שהובל על ידי קרן ההון צמיחה האמריקאית של סקויה. בסבב השתתפו גם המשקיעים הקיימים Tenaya Capital, S Capital ,Y Combinator. בחודש יוני הכריזה החברה על גיוס של 20 מיליון דולר ומאז הקמתה גייסה מעל 60 מיליון דולר. משקיעים נוספים בחברה הם מריוס נכט, ממייסדי חברת אבטחת המידע צ'ק פוינט ורנה בונוואני, ששימש מעל לעשור מנהל שיווק ראשי של פאלו אלטו נטוורקס וכיום סגן נשיא לקוחות אסטרטגיים של החברה. 

 

החברה הוקמה ב-2016 על ידי רועי אליהו (מנכ"ל) ומייקל ניקוסיה (מנהל תפעול ראשי) ועוסקת בהגנה על ממשקי API. ממשקים אלו הם העורקים והוורידים של העולם הדיגיטלי, הנמצאים בליבת יישומי ה- SaaS, web, mobile, IoT, microservices .

 

כיום 83% מהיקף כל תעבורת האינטרנט עוברת דרך API , המידע הפרטי של כל בן אדם עובר דרך אלפי APIs כל יום. מאפליקציות בנק האישית שלנו, רשתות חברתיות, חשבונות דוא"ל נפוצים כמו תיבת ה-Gmail שלנו ועד לרכבים ומוצרים חכמים נשלטים מרחוק על ידי אפליקציה. הם נוצרים על ידי מפתחים שאינם אנשי אבטחת מידע, ונוכחותם הגוברת בעולם הדיגיטלי סביבנו מייצרת המון נקודות חיבור בין יישומים הניתנות לפריצה, מה שהופך אותם לאיום. לכן עם העלייה בשימוש בהם חלה גם עליה עצומה בהתקפות חדשות לחלוטין ממוקדות API.

 

כיום Salt Security מעסיקה כ- 50 עובדים, 20 מהם מועסקים בארה"ב ו- 30 מועסקים במרכז הפיתוח בתל אביב שבימים אלו משמש כמשרד היברידי המאפשר גם לעבוד מהבית לפי העדפות העובדים. החברה צפויה לגייס עשרות עובדים נוספים בתקופה הקרובה ומרבית העובדים ייקלטו בישראל.

 

בשיחה עם "כלכליסט" אומר רועי אליהו, מנכ"ל וממייסדי Salt Security: "שווי החברות שסקויה השקיעה בהן עד היום שקול ל-20% מכל שווי הבורסה של הנאסד"ק. אנשיה השקיעו בחברות כמו אפל, גוגל, אורקל, סיסקו, לינקדאין, וואטסאפ ועוד רבות אחרות. קארל אשנבך, שותף בקרן סקויה שהוביל את ההשקעה בנו הצטרף לדירקטוריון מאוד סלקטיבי ומבצע השקעות מעטות. החברות בהן השקיע מוערכות היום במאות מיליארדי דולרים. כמות החברות שאשנבך הצטרף לדירקטוריון שלהן והיום הן חדי קרן זוהי כמות שאין כמעט אין שניה לה. אשנבך ראה שיש פה אוקיינוס כחול ושתחום ה-API צמא לפתרונות הגנה ממוקדים".
צוות Salt Security צוות Salt Security צילום: סלי בן אריה

 

"אנו בדרך לבנות חברה גדולה במטרה להגיע לשווי יוניקורן בשנתיים-שלוש הקרובות ולאחר מכן להמשיך לצמוח לחברה גדולה יותר", אמר אליהו, " זו הסיבה שבחרנו בסקויה מכל ההצעות שהגיעו אלינו, בסקויה לא מחפשים אקזיט של מאות מיליוני דולרים, הם רוצים לבנות חברות גדולות.

 

בתקופת הקורונה חברות רבות ויתרו על תוכנות ויישומים רבים שחשו שהם לא הכרחיים. לדברי אליהו התוכנה שלהם נותרה בעדיפות גבוהה "חברות לא רואות את התקיפות שמופנות אליהן ואת הערך של ההגנה ובמהלך הקורונה ביצעו תעדוף בין מוצרים שהם חייבים שיהיו להם לכאלה שלא, בכולן הפתרון של סולט סקיוריטי נותר בסדר עדיפות גבוה. גם שימור הלקוחות שלנו נותר גבוה מאוד ואף צמחנו ב- 200% בהיקף כמות הלקוחות בקורונה".

 

"לא היינו צריכים את הכסף, כל כספי הסבב הקודם עדיין בבנק", אומר אליהו, "אנחנו בונים חברה גדולה, לכן ראינו בגיוס החדש הזדמנות להאיץ את הגדילה שלנו, לחזק את ההובלה שלנו בשוק, לחבור לשותפים חזקים כמו קרן סקויה ולצרף לדירקטוריון את קארל אשנבך המביא עימו שפע של ידע ומומחיות בבניית חברות עד להנפקה". אשנבך הוא שותף בקרן סקויה, שכיהן כנשיא ומנהל תפעול ראשי ב- VMware במשך כ-15 שנים. כיום הוא לוקח חלק בדירקטוריונים של חברות מובילות ביניהן Zoom , Snowflake Palo Alto Networks ו-Workday.

 

"ממשקי API הפכו לבסיס של כמעט כל תוכנה. Salt Security מאפשרת לארגונים לגלות את ממשקי ה- API בארגון שלהם, למנוע את תקיפתם בזמן אמת ולתקן חולשות אבטחה בהם, כך שלקוחות החברה יוכלו להמשיך לפתח ולחדש בעולם הדיגיטלי בלי סיכון", אמר אשנבך, "חברת Salt Security הראתה את הובלתה בתחום ה-API Security, בכך שהיא הייתה הראשונה בשוק עם הפתרון המתקדם ביותר, מה שהפך אותה לחברה ייחודית ויוצאת דופן, מסוג החברות שסקויה אוהבת להתחבר אליהן". 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x