$
תעשייה ופיננסים

הראשונה בעולם: סינגפור אישרה ל-Eat Just למכור בשר מתורבת

הסטארט-אפ האמריקאי שמגדל בשר עוף מתאי שריר של בעלי חיים במעבדה שלו, ישיק בקרוב את הבשר בצורת נגיסי עוף במסעדה בסינגפור. מנכ"ל החברה: "אני יכול רק לדמיין מה יקרה בארה"ב, אירופה ומקומות נוספים ברגע שייראו מה סינגפור הצליחה לעשות"

שירות כלכליסט 13:2102.12.20
סינגפור נתנה אור ירוק לסטארט-אפ האמריקאי Eat Just למכור את בשר העוף המתורבת שהוא מגדל במעבדה שלו. לפי החברה, זהו האישור הרגולטורי הראשון בעולם למכירת בשר נקי שאינו מגיע מבעלי חיים שחוטים.

 

 

הבשר, שיימכר כנגיסים, יתומחר במחירי עוף פרמיום כאשר הוא יושק לראשונה במסעדה בסינגפור "בזמן הקרוב מאוד", כך לדברי אחד המייסדים והמנכ"ל ג'וש טטריק. הביקוש לחלופות בשר הולך ועולה הודות לחששות לבריאות, לרווחת בעלי החיים ולסביבה, סביב תעשיית הבשר המסורתית.

 

 

צ'יקן נאגטס של Eat Just צ'יקן נאגטס של Eat Just צילום: Eat Just

 

 

תחליפים צמחיים, שהפכו פופולריים ע"י חברות כמו ביונד מיט, אימפוסיבל פודס ו-Quorn, מראים נוכחות הולכת וגדלה על מדפי הסופרמרקטים ובתפריטי מסעדות. אך בשר נקי, שמגודל מתאי שריר של בעלי חיים במעבדה, נמצא עדיין בחיתוליו בהינתן עלויות הייצור הגבוהות שלו. סינגפור, עיר בעלת אוכלוסייה של 5.7 מיליון איש, מפיקה כיום רק כ-10% מהמזון שהיא צורכת, אך מחזיקה בתכניות שאפתניות להעלות את השיעור הזה בעשור הקרוב ע"י תמיכה בחוואות הייטק ואמצעים חדשים לייצור מזון.

 

ג'וש טטריק אמר שהחברה שבסיסה בסן פרנסיסקו נמצאת בדיונים גם עם רגולטורים אמריקאים, אך שסינגפור מקדימה את ארה"ב "בפער יפה". "אני יכול רק לדמיין מה יקרה בארה"ב, אירופה ומקומות נוספים ברגע שייראו מה סינגפור הצליחה לעשות, את חוזקת המערכת שהיא בנתה. אני מתאר לעצמי שבמקומות נוספים ירצו להשתמש בזה כדוגמא למערכות מזון מקומיות נוספות", הוא אמר.

 

סוכנות המזון של סינגפור אמרה שבדקה את המידע הנוגע לתהליך הייצור, בקרת האיכות ובדיקות הבטיחות לפני שנתנה את אישורה. Eat Just אמרה שתייצר את המוצר בסינגפור, היכן שהיא מתכננת גם להתחיל לייצר תחליף ביצים מבוסס שעועית שהיא כבר מוכרת באופן מסחרי בארה"ב. יותר משני תריסר חברות בעולם בוחנות נכון להיום גידול בשר דגים, בקר ועוף במעבדה, בתקווה לנגוס נתח משוק הבשר החליפי, שלהערכת ברקלי'ז יכול להיות שווה 140 מיליארד דולר עד שנת 2029.

x