$
הייטק והון סיכון

שלמה קרמר שוב חד-קרן: קייטו נטוורקס גייסה 130 מיליון לפי שווי של מיליארד דולר

החברה פיתחה רשת מבוססת ענן המאפשרת תקשורת ארגונית מאובטחת ומהירה, שזוכה לביקוש גובר בתקופת הקורונה. הגיוס הנוכחי הוא הגדול בהיסטוריה של החברה, עם סך גיוסים כולל של 332 מיליון דולר

מאיר אורבך 15:3017.11.20

חברת קייטו נטוורקס (Cato Networks), שנוסדה ב-2015 על ידי שלמה קרמר וגור שץ, גייסה 130 מיליון דולר לפי הערכת שווי של קצת מעל למיליארד דולר, ובכך הפכה ליוניקורן כחמש שנים לאחר הקמתה. עם השלמת הגיוס הנוכחי, הגדול בהיסטוריה של החברה, מגיעה קייטו לסך גיוסים כולל של 332 מיליון דולר. גיוס ההון הובל על-ידי קרן לייטספיד שהובילה גם את שני הסבבים הקודמים של החברה, בהשתתפות משקיעה חדשה, קואטו, ולצד המשקיעים הקיימים גריילוק, אקרו קפיטל.

 

 

החברה, הפועלת בתחום ה-SASE, פיתחה רשת מבוססת ענן המאפשרת תקשורת ארגונית מאובטחת ומהירה. מטרת החברה היא לספק מענה לצורך המתמיד להפחתת מורכבויות IT, על-ידי כינוס יכולות תקשורת ואבטחה ארגוניות בענן לפלטפורמה אחת, תוך הגברת יעילות ומהירות בתהליכי האבטחה בעלויות תפעול נמוכות. הפתרון של קייטו מחבר ומאבטח את כל קצוות התקשורת הארגונית - אתרים, משתמשי מובייל ומשאבי ענן – תחת פלטפורמת ענן אחת. החברה מחזיקה למעלה מ-60 מרכזי נתונים ברחבי העולם (PoPs), התומכים בשירות שהיא מספקת, מה שממצב אותה כמובילה עולמית בתחומה.

 

בשיחה עם כלכליסט אומר שלמה קרמר, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה: "הנפקה שלנו אינה על הפרק כרגע. אנו בונים חברה גדולה ועצמאית. כל שחקן של תקשורת ואבטחת מידע מבין שהתחום שלנו הוא העתיד. אנחנו השחקן היחיד במגרש עם מערכת שנוצרה על ידי עירוב של טכנולוגיות ועם לקוחות רבים בעסקאות של מיליוני דולרים. לא ראיתי מומנטום כזה בקבלה של קטגוריה בימי חיי. זה שוק ענק של עשרות מיליארדי דולרים. בשמונה חודשים האחרונים כולם עובדים מרחוק והביקוש לטרנספורמציה הדיגיטלית הפך להיות מטורף. סיבוב הגיוס נועד להגדלת המשאבים והגמישות לבצע מהלכים נכונים והאצה כשנרצה לעשות אותה למפת הדרכים של גדילת החברה שלנו.

 

שלמה קרמר, Cato networks
שלמה קרמר, Cato networks

 

"אנחנו מעסיקים 280 עובדים ונגייס עוד 120 עובדים עד סוף שנה הבאה. השווי של החברה בסיבוב מעידה על הסכמת המשקיעים לאיכות שלנו כיום. לא היה חשוב לי להיות יוניקורן אלא לבנות חברה משמעותית. אני רוצה למקסם את החזון שלנו. שווי חברה גבוה הוא טוב בעיקר כסימן של אמון והבנה של משקיעים . יוניקורן היא רק מילה חסרת משמעות. מה שחשוב זה מה שיקרה עוד 3 -4 שנים".

 

קרמר הוסיף כי היו לו הרבה אופציות אחרות כמו להמשיך להשקיע בחברות טובות כמו גונג, Exabeam ואחרות, אבל החליט להשקיע 100% מזמנו בקייטו: "מאז תחילת הקורונה אנחנו עולים על הציפיות שלנו בכל רבעון. אנחנו עובדים עם תוכנית מסודרת וגיוס כספים מהציבור יקרה כאשר נהיה בנפח עסקאות עוד שלוש-ארבע שנים".

 

 

עובדי Cato Networks עובדי Cato Networks

 

"בימים אלו במרכז העשיה הוא בבניית התרבות הארגונית בתקופת הקורונה. שני-שליש מעובדינו בתל אביב ועוד שליש מפוזרים בעולם, גם בזה היינו חלוצים גם בזכות הטכנולוגיה. כבר בתחילת הדרך הסכמנו שיהיה משרד מרכזי אחד ועוד אחרים יעבדו מהבית או ממשרדים קטנים. האתגר היה בניית תרבות ארגונים לכולם. זו הרבה עבודה לייצר מחדש חיבור של עובדים דרך אירועים בזום, קצב של פגישות גם מובנות וגם אקראיות. ההערכה שלי כאחד שעושה את זה 30 שנה היא שבסופו של דבר חייבים להיפגש ואי אפשר להגיע לאותה רמת חיבור ללא המפגש האישי.

 

"מרגישים כיום את השינוי ביחס לעבודה מרחוק", אמר, "בעבר היה חשש ועכשיו אנו בשלב ההתפכחות שיש יתרונות לעבודה מהבית אבל מאוד רוצים להמשיך ולהיפגש פיזית. אני מאמין שבעתיד יהיה מודל עבודה היברידי שישלב בין שתי הגישות".

 

״קטגוריית ה-SASE תבצע מהפך בשוק ששוויו עשרות מיליארדי דולרים עבור תקשורת ואבטחה בארגונים, ואנחנו מאמינים שקייטו תהיה זו שתוביל את השינוי הזה״, מסר יוני חפץ, שותף בקרן לייטספיד. ״הארכיטקטורה של קייטו נבנתה מראש במטרה לאפשר לטכנולוגיות מידע (IT) לתמוך בדרישות קיימות ועתידיות של ארגונים גדולים, כמו הצורך בתמיכה מאובטחת ודינמית לתקשורת הארגונית ונוחות עבודה מקסימלית מכל מקום״. 

 

 "בימים אלו, מרכז העשיה הוא בבניית התרבות הארגונית בתקופת הקורונה. שני-שליש מעובדינו בתל אביב ועוד שליש מפוזרים בעולם, גם בזה היינו חלוצים גם בזכות הטכנולוגיה. כבר בתחילת הדרך הסכמנו שיהיה משרד מרכזי אחד ועוד אחרים יעבדו מהבית או ממשרדים קטנים. האתגר היה בניית תרבות ארגונים לכולם. זו הרבה עבודה לייצר מחדש חיבור של עובדים דרך אירועים בזום, קצב של פגישות גם מובנות וגם אקראיות. ההערכה שלי כאחד שעושה את זה 30 שנה היא שבסופו של דבר חייבים להיפגש ואי אפשר להגיע לאותה רמת חיבור ללא המפגש האישי.

 

"מרגישים כיום את השינוי ביחס לעבודה מרחוק", אמר, "בעבר היה חשש ועכשיו אנו בשלב ההתפכחות שיש יתרונות לעבודה מהבית אבל מאוד רוצים להמשיך ולהיפגש פיזית. אני מאמין שבעתיד יהיה מודל עבודה היברידי שישלב בין שתי הגישות".

 

יוני חפץ, שותף בקרן לייטספיד מסר: ״קטגוריית ה-SASE תבצע מהפך בשוק ששוויו עשרות מיליארדי דולרים עבור תקשורת ואבטחה בארגונים, ואנחנו מאמינים שקייטו תהיה זו שתוביל את השינוי הזה. הארכיטקטורה של קייטו נבנתה מראש במטרה לאפשר לטכנולוגיות מידע (IT) לתמוך בדרישות קיימות ועתידיות של ארגונים גדולים, כמו הצורך בתמיכה מאובטחת ודינמית לתקשורת הארגונית ונוחות עבודה מקסימלית מכל מקום״.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x