$
חדשות טכנולוגיה

אינטל הכריזה על מעבדי טייגר לייק החדשים, האם זה יספיק לה כדי לצלוח את התחרות?

המעבדים מיועדים לפעול על מחשבים ניידים ושרתי ענן ומסוגלים למהירות שעון של כ-4.8 גיגה-הרץ, אולם ייקח להם זמן להגיע לחנויות; אינטל מתמודדת עם שתי מתחרות - AMD ו-ARM, ומבחינת הביצועים היא לא נופלת מהן. אבל כדי לצלוח את התחרות, היא תצטרך לפעול הרבה יותר מהר

רפאל קאהאן 20:2502.09.20
אינטל הכריזה היום על קו מעבדי הטייגר לייק החדשים. מעבדים אלה מהווים את חוד החנית בהיצע המעבדים שלה לשנה הקרובה ומיועדים לפעול על מחשבים ניידים ושרתי ענן. ואולם למרות ההכרזה, מדובר במעבדים שייקח מעט זמן עד שיגיעו לחנויות. על פי הערכות מעבדי הטייגר לייק יתחילו להופיע באופן נרחב רק בשנה הבאה, בעוד שרתים יצוידו בהם כנראה לא לפני סוף השנה הנוכחית.

 

 

המעבדים החדשים מיועדים לדחוף את המכירות של החברה ולסייע לה להתמודד עם מספר "תקלות" שעימם היא מתמודדת בארבע השנים האחרונות. אך בעיקר אלה צפויים להוביל את המכירות עד לפחות סוף 2021. אינטל היא עדיין חברת השבבים הגדולה בארה"ב מבחינת הכנסות - אך מכירותיה נמצאות בסכנה. החברה מתמודדת עם שתי יריבות שמנסות לצמצם את השליטה ללא עוררין שלה על שוק המעבדים למחשבים.
מעבד טייגר לייק של אינטל מעבד טייגר לייק של אינטל צילום: אינטל

 

מצד אחד יש את AMD, שלה קו מעבדים שעל הנייר לפחות נראים יותר מתקדמים מאלה של אינטל כיום. זאת בזכות גודל קטן יותר של 7 ננומטר לעומת 10 ננומטר במעבדי אינטל. מהצד השני עומדת ARM, שלה מספר שותפות ייצור כגון קוואלקום, TSMC אך בעיקר אפל ומיקרוסופט.

 

מעבדי ARM למחשבים נראים כיום כאלטרנטיבה ראויה למעבדי X86 והחשש העיקרי באינטל הוא שיצרנים רבים יעדיפו לשלב מעבדים מבוססי ARM, זאת בזכות המעבר של אפל לארכיטקטורה הזו והשקת גרסת ווינדוס 10 שתומכת בהם. אפל סיפקה את הגושפנקא הרשמית ליכולת של ARM להפעיל מחשבים בעוד מיקרוסופט מספקת את תשתית התוכנה שלה יזדקקו יצרני PC שרוצים לבצע את המעבר בעצמם.

 

היתרון: בביצוע

 

כדי להתמודד עם המתקפה המשולבת הזו אינטל הכריזה על מספר יתרונות שלדבריה מגמדים את הבדלי הגודל. כך למשל בחברה מסבירים שמעבדי דור 11 שלה מסוגלים לביצועים הרבה יותר טובים מהמקבילה אצל AMD בגודל קטן יותר. ואולם ההשוואה לא באמת הוגנת מפני שמעבדי AMD יצאו לשוק לפני כמה חודשים טובים ובשלב ההשקה של מעבדי הדור החדש אלה יתמודדו עם קו מעבדים חדש של המתחרה.

 

מבחינת ביצועים, מעבדי טייגר לייק מסוגלים למהירות שעון של כ-4.8 גיגה-הרץ. הרבה יותר מכל מה שקיים כיום בשוק. בנוסף, אולי לזכר מחשבי האולטרה בוק שאינטל דחפה לפני מספר שנים, היא גם הכריזה על פלטפורמה חדשה עבור מחשבים ניידים בשם EVO שלה יתרונות כגון: תגובתיות מהירה במיוחד, התעוררות משינה בתוך פחות משניה וחיי סוללה של מעל ל-9 שעות ב-FHD.

 

עד סוף השנה צפויים לצאת לשוק יותר מ-20 לפטופים מבוססי Evo. בין החברות שישיקו מחשבים עם המותג החדש ניתן לציין את אייסר (עם המותג Acer Swift 3 ו-5); אסוס (ZenBook Flip 13, Zenbook Flip S ו-ExpertBook B9), HP (Spectre x360), לנובו (יוגה Yoga 9i), וסמסונג גלקסי (Flex 5G). המחירים צפויים להתחיל בכ-799 דולר נמוך בכ-100 דולר בממוצע מהמחשבים המקבילים כיום.

 

עוד תכונה של המעבדים היא תמיכה ביכולות בינה מלאכותית, שתאפשר למשתמשים לערוך תמונות בצורה קלה יותר, לטשטש ולהעלים אובייקטים, למנוע רעשים מיותרים, לחפש מהר יותר במחשב ועוד. מדובר בהתקדמות מרשימה ביכולות של מעבדי החברה אך עדיין לא ברור אם זה יספיק כדי להכות את התחרות. החברה עדיין נאבקת בהקמת קו יצור של מעבדי 7 ננומטר שהשקתם נדחתה שוב לפני כחודש למתישהו ב-2022 או 2023. מנגד סמסונג ו-TSMC כבר הציגו מעבדי 5 ו-7 ננומטר שבחלקם כבר נמצאים בייצור.

 

צריך לקוות עבור אינטל שהיא תצליח לצמצם את הפערים בצורה יותר הרבה יותר יעילה ומהירה מאשר הציגה עד כה. ככל שהיא תצבור פער - אפילו תדמיתי בלבד - כך יהיה לה קשה לשכנע את הקהל והלקוחות הארגוניים שמוצריה עדיין שולטים בשוק. מעבר למעבדים היא גם צפויה לדחוף את קו השבבים הגרפיים החדש שצפוי להתחרות ב-AMD ואנבידיה.

 

זאת כאשר האחרונה השיקה רק אתמול את קו מעבדי ה-RTX החדשים והעוצמתיים שלה. אין ספק שלאינטל יש את היכולת להתמודד טכנולוגית עם חלק ניכר ממה שיריבותיה מציעות - כל מה שנדרש ממנה היא לעשות זאת הרבה יותר מהר ממה שהציגה עד היום.

x