$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

הרכש החדש במיזם הפינטק של רקפת רוסק עמינח: יובל טל מפיוניר

יובל טל, מהיזמים המצליחים בתעשיית הפינטק, פורש מפיוניר אותה הקים ב-2005 ומצטרף לקרן הפינטק Team8. לאחר פרישתו ישמש טל כיועץ לפיוניר. הקרן תגייס כשרונות בתחום ההייטק ותקים עמם סטארטאפים בתחום הפינטק

מאיר אורבך 16:1631.08.20

יובל טל, היזם של פיוניר (Payoneer) פורש מהחברה ומצטרף לקרן הפינטק של Team8, כך נודע לכלכליסט.

 

יובל טל נחשב לאחד היזמים המצליחים בתעשיית הפינטק בישראל. לאחר פרישתו ישמש טל כיועץ של חברת פיוניר אותה הקים בשנת 2005. מאז 2010 מנהל את החברה סקוט גאליט ובישראל מנהלת את פיוניר קרין לוי. טל שימש כנשיא החברה עד למעבר לקרן החדשה של Team 8. על פי הערכות חלק מהצוות של Team 8 כולל את מנכ"לית בנק לאומי לשעבר רקפת רוסק עמינח.

 

כבר בעבר האמין טל שיש צורך בשיתוף פעולה בין יזם למשקיע כבר בשלב הראשון, בכנס כלכליסט הוא אמר: "אני חושב שאם רוצים להצליח צריך דיזיין פרטנר, כלומר למצוא את החברות שיכולות להיות הלקוחות שלך בעתיד, שאתה יודע שאם אתה בונה את המוצר מהר וטוב הם יתנו לזה צ'אנס. כשאתה מתחיל ככה, זה משפר את הסיכויים שהמשקיעים יסתכלו עליך אחרת".

 

יובל טל, מייסד פיוניר יובל טל, מייסד פיוניר צילום: אוראל כהן

 

"צריך לזכור שלתעשייה עצמה יש המון ידע שיושב בקרנות שיודעות מה יקרה עוד שנה, שנתיים או ארבע. צריך להיעזר בידע הזה וממנו לגזור הבנה של איזה תשתיות צריך. מי שיבנה תשתיות בהתאם לצורך העתידי הסיכוי שלו להצליח יותר גבוה, לעומת מי שמגיע מהסלון בבית שאין לו תמונה ספציפית של התעשייה".

 

פיוניר, שפועלת בתחום העברות התשלומים, מעסיקה כיום כ-1,500 עובדים ברחבי העולם, 900 מתוכם בישראל. החברה, פיתחה פלטפורמה טכנולוגית המאפשרת העברת תשלומים באופן בטוח בין מדינות, מימון עסקאות ללקוחות קיימים, ובחודשים האחרונים פועלת לכניסתה לעולם סליקת האשראי לעסקים, במהלך שהחל עם רכישת הסטראט-אפ Optile בשלהי 2019. החברה פועלת ביותר מ-200 מדינות, ומשרתת למעלה מ-4 מיליון לקוחות, ביניהם אמזון, לצד Airbnb, גוגל, Fiverr ועוד.

 

פיוניר גייסה עד היום 245 מיליון דולר, 180 מיליון דולר מתוכם באוקטובר 2016. בתחילת הדרך השקיעו בחברה אנג’לים, ובהם יגאל אהובי וזוהר גילון, ובהמשך הצטרפו אליהם קרנות ההון־סיכון ויולה, גריילוק, TCV, ססקואנה, וינטאג', וולינגטון האמריקאית וחברת הביטוח הסינית פינג אן.

 

מימין קרן לוי מנכל"ית פיוניר ויובל טל מייסד פיוניר מימין קרן לוי מנכל"ית פיוניר ויובל טל מייסד פיוניר צילום: עמית שעל

 

פיוניר אינה ההצלחה היחידה של טל בפינטק הישראלי. ב-1999 הוא הקים את בשעמדו בורדרפרי שהתחילה את דרכה תחת השם E4X, וסיפקה שירותי המרת מטבעות לאתרי מסחר אלקטרוניים ברחבי העולם ואפשרה להם לא להתעסק בהמרת המטבעות השונים, אלא להציג מחירים במטבעות מקומיים, ולקבל את התמורה בדולרים. החברה נמכרה ב-2015 לחברת פיטני בווס (Pitney Bowes) לפי שווי של 450 מיליון דולר.

 

היום נחשף בכלכליסט שפיוניר מגייסת מאות עובדים כאשר 150 מהם יגוייסו בישראל והשאר בעולם/יותר ממחצית מהמשרות בתחומי הפיתוח (מהנדסי תוכנה ובדיקות, דאטה ואנשי IT), ואילו השאר מתחלקות על כל שאר התפקידים, ממנהלי פרויקטים ומוצרים, דרך אופרציה ועד שיווק.

 

בכנס כלכליסט אמר טל בעבר: "ככל שהפינטק נהיה יותר בוגר ומורכב, ובמקביל הרבה שירותים יצאו מהבנקים והרבה שירותים ניתנים לבנקים, זה הרבה יותר קשה למצוא את המוצר הנכון. אנחנו רואים שיש הרבה יוניקורנס וגיוסים גדולים וזה בא במקביל לזה שיש הרבה פחות גיוסים קטנים כי קשה מאוד לדעת מה הרעיון הנכון. פה יש כשל בתעשייה שלאט לאט נפתר בצורות שונות".

 

"אני חושב שיש הרבה יזמים שרוצים להתחיל, אבל היחס הוא קשה. היחס להצליח הוא אחד ל-10, ל-20 ואפילו ל-100. זאת אומרת, שמהרגע שמקבלים החלטה ועד שמקבלים מימון משכורת, הדרך צריכה לעבור באי ודאות מאוד גדולה. במידה רבה יש בזה הרבה חוסר היגיון".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x