$
נדל"ן מסחרי
האדר מובייל זירת הנדל"ן מעודכן

מושך גם בקורונה: עוד 40 מותגים הצטרפו לדיזיין סיטי

בעוד בעידן טרום המגפה התאפיין תחום עיצוב הבית בבליל עצום של סניפים וחנויות, כעת משתנה הגישה, עם מעבר למרכזי עיצוב גדולים וסניפי דגל חזקים. המותגים החדשים שהצטרפו אליו באחרונה מוכיחים כי מתחם דיזיין סיטי מהווה את חוד החנית של המגמה

רונן ניב 09:0311.08.20

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

 

על רקע התפרצות נגיף הקורונה והמשבר שזימן בעקבותיו, אחד מענפי המשק שנאלצו לאמץ כללי משחק חדשים ולהתאים את עצמם למציאות המשתנה הוא תחום עיצוב הבית. בעוד בעידן טרום המגפה התאפיין התחום בבליל עצום של סניפים וחנויות, כעת משתנה הגישה, עם מעבר למרכזי עיצוב גדולים וסניפי דגל חזקים.

 

מודל למדיניות החדשה שאימצו השחקנים בתחום מהווה מתחם העיצוב דיזיין סיטי במישור אדומים, שממשיך להתרחב לקראת הפתיחה הרשמית בראשית 2021, ומושך אליו את השמות הבולטים מהארץ ומחו"ל. לא פחות מ-40 מותגים הצטרפו לבירת העיצוב החדשה של ישראל במהלך שלושת החודשים האחרונים, וחברו אל כ-150 חנויות ורשתות שהבטיחו עוד קודם לכן את מקומן במתחם.

 

בין השמות החדשים, שבחרו להעביר את מרכז הפעילות שלהן לדיזיין סיטי, ניתן לציין את מטבחי זיו, מרשתות המטבחים הוותיקות ופופולריות בישראל. הרשת שנוסדה בראשית שנות ה-80, תשיק במתחם את חנות הדגל שלה, שתספק מענה נרחב לקהל המבקרים ותציג את גלריית המטבחים החדשנית שלה.  

מתחם דיזיין סיטי. "לרכז כ-250 מותגים מובילים עד פתיחת השערים ב-2021" מתחם דיזיין סיטי. "לרכז כ-250 מותגים מובילים עד פתיחת השערים ב-2021"

 

בכך מצטרפת מטבחי זיו לרשימת מותגים הולכת ומתארכת, הכוללת בין היתר את דלתות פנדור, אירופלקס, סילי, מיליון כיסאות, הולנדיה, דולצ'ה דיבאני, יעד פירזול, ZAGA ,RIVIERA ו-MODY.

 

"שם המשחק בימי הקורונה הוא התייעלות", קובעת פנינה רווח, מנכ"לית החברה היזמית קאס גרופ, העומדת מאחורי פרויקט דיזיין סיטי. "גם הרשתות וגם הצרכנים משנים הרגלים, ומפנימים שתם העידן של עודף חנויות בלי שום הצדקה כלכלית, כמו גם של מסעות קניות מתישים בכל רחבי הארץ תוך דילוגים מסניף לסניף ומחנות לחנות. אחרי הזעזוע בימים הראשונים של המגפה, התחום הזה עלה מחדש על המסלול, ודיזיין סיטי הוא ההוכחה לכך". לדברי רווח, עד למועד פתיחת השערים בעוד חודשים ספורים, היעד של החברה הוא לרכז במתחם כ-250 מותגים. "על רקע קצב האכלוס המהיר", היא מדגישה, "זה עשוי לקרות הרבה קודם".

 

שלושה חללים, בנק וגונדולות

בדיזיין סיטי לא מהססים להציב רף גבוה, עם מתחם שירכז לראשונה את כל הדרוש לעיצוב הבית תחת קורת גג אחת וישנה את תרבות הצריכה בישראל. המתחם המוקם בהשקעה של מאות מיליוני שקלים, ישתרע על פני שטח עצום של יותר מ-100 אלף מ"ר, ויכלול כ-60 אלף מ"ר שטחי מסחר, כ-5,000 מ"ר שטחי הסעדה, וכן חניון מרווח בשטח של כ-40 אלף מ"ר, המסוגל לקלוט כ-2,000 כלי רכב.

 

על פי התוכנית יחולק המתחם לשלושה חללים. החלל המרכזי יספק מענה מקיף בכל הקשור לעיצוב הבית עם ארסנל של חנויות כלי בית, ריהוט, קרמיקה, טקסטיל, צבע, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה. 

 

החלל השני יאכלס מסעדות גורמה ובתי קפה. הפיאצה – שטח ההסעדה המקורה – תהיה העתק מדויק של מלון ונציה המפורסם בלאס וגאס, כולל אגמון מלאכותי ושיט גונדולות.

העבודות בדיזיין סיטי. לפי התחזיות כ-75% מתושבי מטרופולין ירושלים יבקרו במקום לפחות אחת לחודש העבודות בדיזיין סיטי. לפי התחזיות כ-75% מתושבי מטרופולין ירושלים יבקרו במקום לפחות אחת לחודש

 

החלל השלישי במתחם מוקדש למעצבים ואדריכלים, עם חללי עבודה משותפים ומשרדים, לצד טרקלין מפואר לכנסים ואירועים, מוזיאון עיצוב שיארח תערוכות מקומיות ובינלאומיות, והספרייה המקצועית הגדולה ביותר במזרח התיכון בתחום עיצוב הבית. בחלל זה צפויים להתמקם גם בתי ספר לעיצוב, יחד עם דוכני אומנות, תכשיטים ואקססוריז, וזאת מתוך שאיפה לספק אכסניה לאומנים בראשית דרכם. 

 

קהל היעד אליו מכוונת דיזיין סיטי מורכב בראש ובראשונה מכ-1.5 מיליון תושבי ירושלים וסביבתה, כשהתחזיות מדברות על כך ש-75% מקרב תושבי המטרופולין יבקרו במתחם לפחות אחת לחודש. בנוסף פונה מתחם העיצוב גם למעגלים רחוקים יותר, כמו גם לתיירים ותושבי חוץ, כשעוגן מרכזי בו יהיה מלון הבוטיק שעל עיצובו מופקד המעצב דניאל חסון. 

מתחם דיזיין סיטי. "למקסם את חווית הקניות, הפנאי והבילוי" מתחם דיזיין סיטי. "למקסם את חווית הקניות, הפנאי והבילוי" הדמיה: 3DVISION

 

חלק חשוב בדיזיין סיטי יהיה גם לבנק ירושלים, שיקים שלוחה מיוחדת לטובת המבקרים במקום אשר תציע מגוון פתרונות פיננסיים, ובהם גם מתן הלוואות ומשכנתאות. בעידן הכלכלי המורכב של התקופה האחרונה, גם במיקומו של הפרויקט במישור אדומים יש בשורה של ממש, כשבחברה היזמית פועלים להקל על קהל השוכרים במציאות הרגישה: "הארנונה לתעשייה ולעסקים במישור אדומים נמוכה משמעותית מזו שבירושלים", מבהירה רווח. "צריך גם להביא בחשבון שדמי השכירות ודמי הניהול בדיזיין סיטי נמוכים, בטח ביחס למתחמים במרכז הארץ".

 

עוד יתרון שמציע דיזיין סיטי נוגע לנגישות התחבורתית שהוא מציע, הן למתניידים ברכב הפרטי והן לאלו הנזקקים לשירותי התחבורה הציבורית. במסגרת פרויקט התחבורה השאפתני של צפון ירושלים, תחובר מישור אדומים לבירה, וזמני הנסיעה אל האזור וממנו יתקצרו באופן ניכר. בנוסף, ובדומה לאאוטלטים הגדולים מעבר לים, תעמיד דיזיין סיטי מערך שאטלים קבוע שינוע בין מוקדים מרכזיים ויספק שירות הסעות רציף למתחם וממנו. 

 

"דיזיין סיטי תצעיד את תחום עיצוב הבית קדימה, ותמקסם את חווית הקניות, הבילוי והפנאי", מצהירה רווח. "עוד לא היה מתחם כזה בישראל, ואת האפקט נרגיש כולנו כבר בזמן הקרוב".

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן