$
הייטק והון סיכון

ענקית הזרעים Syngenta משקיעה בחברת GreenEye הישראלית

הטכנולוגיה של GreenEye מאפשרת לרסס באופן סלקטיבי עשבים בשדה תוך צמצום דרמטי של השימוש בחומרי הדברה. החברה גייסה 7 מיליון דולר בגיוס סיד שנועד להגברת מאמצי המחקר והפיתוח

מאיר אורבך 14:0026.05.20
חברת הסטארט-אפ הישראלית גרין-איי (GreenEye) גייסה 7 מיליון דולר בגיוס סיד הובלת קרן JVP ובהשתתפות גם המשקיע האסטרטגי Syngenta Venture, זרוע ההשקעות של ענקית ייצור הזרעים וחומרי ההדברה העולמית משוויץ Syngenta, קבוצת 2b-angels ונוספים. הגיוס ישמש להגברת מאמצי המחקר ופיתוח, גיוס עובדים, שדרוג מערך המכירות ויצירת שיתופי פעולה אסטרטגיים נוספים עם חקלאים ותאגידים רב לאומיים.

הטכנולוגיה ש-GreenEye פיתחה מאפשרת לרסס באופן סלקטיבי, מדויק ובזמן אמת את העשבים בשדה ולצמצם דרמטית את השימוש בחומרי הדברה בחקלאות, באמצעות מצלמות וסנסורים שמותקנים על זרועות כלי הריסוס. הטכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית ולמידת מכונה והיא מזהה ומרססת את העשבים המזיקים בלבד. הייחוד הטכנולוגי במערכת שפיתחה GreenEye היא באפשרות להתממשק בקלות עם מרססים חקלאים קיימים ולהפוך אותם למרססים חכמים בהתקנת המוצר. בנוסף, המערכת אוספת ומנתחת תמונות מהשדה כדי לאפשר לחקלאים לקבל תמונת מצב עדכנית ומהימנה של הגידולים. המערכת יודעת לפעול בכל שעות היממה ובכל מזג אוויר. בימים אלה המערכת נמצאת בשלבי ניסוי מתקדמים בשדה הפיתוח של החברה בגליל.

מימין: מייסדי GreenEye. אלון קליין אורבך, יואב הלוי ויצחק חייט מימין: מייסדי GreenEye. אלון קליין אורבך, יואב הלוי ויצחק חייט צילום: GreenEye

 

גריין-איי הוקמה ב-2017 ע״י שלושה יזמים צעירים ששירתו יחד בצה"ל ביחידת שלדג, ומביאים איתם מומחיות המשלבת בין מדעי המחשב למדעי הצמח; נדב בוכר, מנכ"ל החברה, יזם ומוביל את הביזניס של החברה, מתגורר בקנדה, יצחק חייט, סמנכ"ל פיתוח, ד"ר למדעי הצמח וביולוגיה מולוקולרית, מאוניברסיטת תל אביב ואלון קליין-אורבך, סמנכ״ל טכנולוגיה, תואר שני במדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית בירושלים. יצחק ואלון פועלים בישראל. החברה מעסיקה כיום 17 עובדים, 15 מהם בתל אביב.

 

נדב בוכר, מייסד ומנכ"ל GreenEye התייחס לגיוס, "אנחנו שמחים ש-JVP ו-Syngenta משקיעים בנו ומאמינים בנו. אני משוכנע שהם יעזרו לנו במשימה של הפחתה משמעותית בשימוש בחומרי הדברה בחקלאות תוך כדי הגדלת היבול והתפוקה החקלאית. שוק החקלאות עומד בפתחה של מהפכה דיגיטלית, כיום, טכנולוגיות שונות מספקות לחקלאים מגוון רחב של המלצות, במרבית המקרים החקלאי מתקשה לתרגם את ההמלצה להחלטה. המערכת ש-GreenEye פיתחה לוקחת את הטכנולוגיה צעד קדימה ומאפשרת לקבל החלטות עבור החקלאי בזמן אמת, איפה לרסס ואיפה לא לרסס ומאפשרת לחקלאים לחסוך כסף, להגדיל את הרווחיות שלהם ולהפחית את הנזקים הסביבתיים והבריאותיים העצומים שנגרמים מהאופן שבו מרוססים חומרי הדברה כיום."

 

״בעתיד, חקלאים יוכלו לרסס חומרי הדברה באופן מדויק ובר-קיימא בניגוד לאופן שבו חומרי הדברה מרוססים היום על פני כל השדה, ללא אבחנה. הדבר יאפשר טיפול אפקטיבי בעשבים שפיתחו עמידות נגד חומרי הדברה, הפחתת זיהום סביבתי וצמצום עלויות עבור חקלאים״ אמר שובאנג שנקר, מנהל-שותף בזרוע ההשקעות של סינג'נטה. ״הצוות של GreenEye פיתח טכנולוגיה אשר נותנת מענה לצרכים של חקלאים וניתנת ליישום מסחרי רחב בחקלאות״. 

 

נדב בכור מייסד ומנכ"ל GreenEye נדב בכור מייסד ומנכ"ל GreenEye צילום: GreenEye

 

"GreenEye מהווה דוגמא לחקלאות דיגיטלית מדוייקת במיטבה", אומרת מיכל דריימן, שותפה ב JVP וחברת בורד ב-GreenEye, "הטכנולוגיה שהחברה פיתחה מאפשרת להגדיל את היבול החקלאי, לחסוך כסף, לצמצם את רמת הזיהום ולשמור על קיימות. זהו המודל לחקלאות העתידית, שעולה בקנה אחד עם דרישות הרגולציה העולמית. רק לאחרונה הודיע האיחוד האירופי על יעד לצמצם את השימוש בחומרי הדברה -ב 50% עד 2030. אנו מאמינים שהדרישה הגוברת בשוק לשמירה על איכות הסביבה ביחד עם דרישות רגולטוריות של המדינות, מייצרות פוטנציאל שוק משמעותי עבור החברה".

 

שוק חומרי ההדברה מוערך בכ-60 מיליארד דולר ונמצא בקצב גידול משמעותי. השחקנית הדומיננטית בייצור חומרי ההדברה היא Syngenta, שזרוע ההשקעות שלה היא משקיעה אסטרטגית בחברה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x