עליבאבא משנה כיוון: תשקיע בפיתוח שירותי הענן 28 מיליארד דולר
ההכנסות של ענקית המסחר האלקטרוני משירותי ענן מהוות כיום רק 7% מסך כל הכנסות החברה והענן אינו ציר מרכזי לשרידותה או לרווחיה. כעת עליבבא רוצה להפוך את הענן לחלק עיקרי בפעילותה
14:09
20.04.20
עליבאבא הודיעה היום (ב') על השקעה מסיבית במערך מחשוב הענן שלה שיגיע לדבריה לכ-28.26 מיליארד דולר בשלוש השנים הקרובות. החברה תשקיע את מירב הכסף בפיתוח מערכות ושירותים שתומכים במחשוב ענן: מערכות הפעלה, שבבים, שרתים, תוכנה ורשתות תקשורת.
קראו עוד בכלכליסט:
בניגוד לאמזון, שירות הענן של עליבאבא מהווה רק 7% מסך כל הכנסות החברה והוא אינו ציר מרכזי לשרידותה או לרווחיה. ברבעון השלישי של 2019 למשל הכניס הענן כ-1.13 מיליארד דולר בלבד. אך AWS מכניסה באופן קבוע סכומים גדולים פי 10 והיא מייצרת את רוב הרווח עבור אמזון - כ-60% מהרווח התפעולי - בעוד חטיבת הענן של עליבאבא בינתיים אינה עדיין חלק מהותי מעסקיה. אבל זה אמור להשתנות. החברה רוצה להפוך את הענן לחלק עיקרי בפעילותה.

דניאל ז'אנג מנכ"ל עליבבא. "הענן יהפוך לעסק העיקרי שלנו בעתיד"צילום: רויטרס
לא ברור כיצד עליבבא מתכננת להגדיל את נתח השוק שלה בעולם, למעט דרך מלחמת מחירים. בנוסף היא תצטרך להתמודד עם החשדנות של ממשלות המערב כלפיה. וואווי ו-ZTE סובלות מכך כבר שנים רבות ואיבדו הרבה מאוד עסקים עקב כך בעיקר בארה"ב, קנדה, אוסטרליה ויפן. בשלב הנוכחי היא צריכה לעבות את התשתית שלה כדי לאפשר לעצמה זמינות גלובלית ברמה של המתחרות, הישג לא פשוט. בנוסף היא צריכה להתמודד עם תחרות מבית הן מצידה של וואווי שגם לה חטיבת ענן, והן מצידה של יריבתה הגדולה JD.com שהחליטה להיאבק בעליבאבא ראש בראש.


