$
הייטק והון סיכון

מציתים את הדמיון: המאיץ של אינטל מסיים מחזור ראשון

תשעת בוגרי הסבב הראשון של תוכנית הסטארט־אפים Ignite של אינטל בישראל יציגו את מוצריהם על רקע הרצאות של מיטב המוחות בתעשיית הייטק העולמית

נעמי צורף 10:0526.02.20

בכירי תעשיית ההייטק הישראלית והעולמית יתכנסו בשבוע הבא ביום שלישי ה־3.3, במתחם ריי בתל אביב, לאירוע ייחודי וראשון מסוגו של תוכנית הסטארט־אפים החדשה "איגנייט" (Ignite) של אינטל. האירוע יציג את פעילות תשעת הסטארט־אפים הראשונים שהשתתפו בתוכנית בפני משקיעים מרחבי העולם, תאגידים גלובליים ומומחים מהתעשייה.

 

 

היזם ומייסד בטר פלייס שי אגסי. ישתתף באירוע הצגת הסטארט־אפים של איגנייט היזם ומייסד בטר פלייס שי אגסי. ישתתף באירוע הצגת הסטארט־אפים של איגנייט צילום: יחצ

 

  • סטארט־אפים שמעוניינים להגיש מועמדות למחזור השני יכולים להירשם לכך בקישור הזה

 

איגנייט היא תוכנית ראשונה מסוגה באינטל, ובישראל היא מתחילה כפיילוט ראשוני. מטרת התוכנית היא לתמוך ולקדם סטארט־אפים החל משלבי הגיוס הראשונים ביותר (Seed ו־Pre–seed) התוכנית נותנת הזדמנות לסטארט־אפים בכל הזירות הטכנולוגיות, אך מבקשת להתמקד בכאלו הפועלים בזירות הבינה המלאכותית, ביג דאטה, סייבר, אוטונומיזציה ו־IOT.

 

במהלך האירוע, שיתקיים בשיתוף Deloitte Catalyst, פרקטיקת הסטארט־אפים של פירמת הייעוץ וראיית החשבון Deloitte, יוצגו החברות שהשתתפו במחזור הראשון של אינטל איגנייט. האירוע יפתח בפאנל בהנחיית המדען הראשי לשעבר אבי חסון בהשתתפות מייסד האבנה לאבס אביגדור וילנץ וסגן נשיא בכיר באינטל ומנכ"ל מובילאיי אמנון שעשוע, שיעסוק ב"טכנולוגיה המנוע המרתק של המחר". לראשונה, עם סיום המחזור הראשון של איגנייט, יוצגו במהלך האירוע ארבע הרצאות בסגנון TED על עתידם הטכנולוגי של תחומי הבינה המלאכותית, הרכב, העבודה והשמירה על הפרטיות.

 

עתיד הבינה המלאכותית, ענף הרכב ושוק העבודה

 

היזם ומייסד בטר פלייס שי אגסי ידבר על עתיד ענף הרכב. אגסי הוא יזם ישראלי מצליח עם רקורד מוכח שמכר שלושה מהסטארט־אפים שלו בסכום כולל של יותר מ־500 מיליון דולר. לפני הקמת בטר פלייס כיהן אגסי כנשיא קבוצת המוצרים והטכנולוגיה של SAP, היה החבר הצעיר ביותר במועצת הניהול של SAP וזכה במספר מוצרים ומוצרי טכנולוגיה עיקריים שלה. אגסי מחזיק בעשרות פטנטים על שמו במגוון תחומים, וקיבל פרסים ושבחים רבים.

 

המדען הראשי לשעבר אבי חסון המדען הראשי לשעבר אבי חסון צילום: צביקה טישלר

 

ד"ר תהילה שוורץ אלטשולר, עמיתה בכירה במכון הישראלי לדמוקרטיה וראש התכנית לרפורמות במדיה ודמוקרטיה בעידן המידע, תדבר על עתיד השמירה על הפרטיות. שוורץ אלטשולר היא בעלת תואר דוקטור במשפטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים וכיום מלמדת משפט ציבורי בבית הספר למדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית. בנוסף, היא חברת נשיאות מועצת העיתונות, חברת הוועד המנהל של התנועה לזכויות דיגיטליות, חברת מועצת המרכז לאתיקה במשכנות שאננים וחברה במועצת הארכיונים העליונה.

 

על עתיד שוק העבודה בעולם הדיגיטלי תדבר דנה סוונסון שוויצר. סוונסון שוויצר מובילה את פרקטיקת הייעוץ בתחום ההון האנושי של Deloitte ארה"ב, ומסייעת לחברות דיגיטליות לשמור על היתרון התחרותי שלהן באמצעות שיפור כוח העבודה. תוך מיקוד בפיתוח ארגוני ובאסטרטגיות כישרון וכוח עבודה, סוונסון שוויצר משתפת פעולה עם מנהיגים עסקיים בכירים בחברות גלובליות לצורך תכנון והפצת אסטרטגיות עתידיות של שוק העבודה.

 

על עתיד הבינה המלאכותית וטכנולוגיית הענן ידבר דיוויד בראסור, מוביל תחום ההנדסה מבוססת ענן ב־Deloitte קנדה. לבראסור ותק של 25 שנה ב־Deloitte ולאורך השנים עסק בעיקר בייעוץ לחברות בתחום הטכנולוגיה. בשנים האחרונות הוא מתמקד בעיקר בלסייע לחברות לבצע מעבר לטכנולוגיית ענן, משלב האסטרטגיה ועד לשלב היישום וההטמעה.

 

מייסד האבנה לאבס אביגדור וילנץ מייסד האבנה לאבס אביגדור וילנץ צילום: אייל טואג

 

Deloitte catalyst הינה פלטפורמה גלובלית המחברת בין סטארט־אפים ישראליים ובין חברות וארגונים בינלאומיים המחפשים הזדמנויות השקעה כדי להאיץ חדשנות בתוך הארגון. בנוסף, הפלטפורמה מספקת לסטארט־אפים מגוון שירותים המותאמים לצרכים הייעודיים שמאפיינים כל שלב במחזור החיים שלהם כדי לסייע להם לצמוח באופן חכם.

 

האירוע יסכם את המחזור הראשון של התכנית הראשונה מסוגה באינטל לחברות סטארט־אפ בשלבים המוקדמים שעליה הכריז מנכ"ל אינטל העולמית בוב סוואן במהלך ביקורו בארץ ביוני האחרון. במהלך ההרצאות יציגו הסטארט־אפים שהשתתפו בתוכנית את פעילותם ואת התקדמותם ב־16 השבועות האחרונים, במהלכם השתתפו בכנסים מובילים בעולם, השיקו את מוצריהם בארץ ובעולם ופיתחו שיתופי פעולה עם ענקיות טכנולוגיה.

 

להעניק לסטארט־אפים את הכלים הנדרשים להצלחה

 

באינטל מדגישים כי מטרת התכנית היא לתת לסטארט־אפים את הכלים הדרושים להצלחה, ולא לספח אותם לאינטל או להרוויח הון מקיומה, ולכן אינטל לא נוטלת דמי רישום ולא מבקשת אחוזים או מניות מהחברות המשתתפות. מטעם אינטל מוביל את התוכנית צחי וייספלד, שליווה באופן צמוד את הסטארט־אפים לצד צוות מנטורים בעלי ידע וניסיון בתחומי הטכנולוגיה, השיווק והנטוורקינג, בהם מייסדי קלטורה רון יקותיאל ומיכל צור; אקי אלדר, מייסד משותף של Secure Islands; אריאל פינקלשטיין מ־WizeStamp ו־Bizzabo; מייסד Stream elements גיל הירש; אמיר רוזנטולר ועינב עזריה Panorama; ינון ברכה מ־PrimeSense; גיגי לוי מ־Auto–talks; נבות וולק מ־Wix; חנן לביא ויזמים סדרתיים נוספים.

 

מנכ"ל מובילאיי אמנון שעשוע. ישתתף גם הוא באירוע מנכ"ל מובילאיי אמנון שעשוע. ישתתף גם הוא באירוע צילום: יונתן הפנר

 

וייספלד הצטרף לאינטל אחרי שמונה שנים במיקרוסופט, במהלכן ניהל את תכנית הסטארט־אפים הגלובלית של החברה ולאחר שעזר ל־800 סטארט־אפים לגייס יותר מ־5 מיליארד דולר, וסייע ל־80 מהם להגיע לשלב האקזיט. וייספלד מציין כי "ההצלחה שלנו היא הצלחת החברות. כבר במחזור הראשון התוכנית פתחה את אינטל ליזמים המשפיעים על המגמות העולמיות.

 

"המטרה שלנו באיגנייט היא ליצור יחד עם הסטארט־אפים עתיד טכנולוגי מבטיח בנוסף לתרומה שאנחנו יכולים לצריכים לספק לאקוסיסטם מקומי והעולמי. אינטל אחראית לרוב תשתיות התעשייה העולמית בתחומים שונים, ומחויבת להיות 20 צעדים קדימה במטרה לתכנן ולייצר את אותן התשתיות שהתעשייה תצטרך בעתיד".

 

איגנייט היא תוכנית ראשונה מסוגה באינטל והמחזור שמסתיים בימים האלו הוא המחזור הראשון של הפיילוט בישראל. מדובר בתוכנית צמיחה לסטארט־אפים המעודכנת לצרכים ב־2020, וכוללת מתודולוגיה לזיהוי התאמת מוצר־שוק, פיתוח עסקי ומודל ה־Lean startup, המכוון לקצר את מעגלי פיתוח המוצר ולזהות במהירות אם מודל עסקי הוא בר קיימא.

 

זאת נוסף לחיבור למשקיעים ושיטות להגדלת ערך החברה, מו"מ עם לקוחות ומשקיעים והעמקה טכנולוגית. ההרשמה למחזור השני של התכנית, שצפוי להיפתח בסוף חודש מרץ, נמצאת בעיצומה.

 

תנאי הקבלה העיקריים הם הצגת רעיון חזק וחדשני וצוות מחויב. בנוסף, על הסטארט־אפים והצוותים להיות נוכחים לאורך התוכנית, לפתח את הרעיון ולהציג נכונות. על פי אינטל המטרה היא "לתת במה למוחות גדולים, יזמים ורעיונות חדשניים להתפתח ולהצליח".

x