$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

אחרי שרכשה את קרן ג'נסיס 4 ואת ארמיס, אינסייט במו"מ לרכישת ג'מיני 5

הקרן החמישית של ג'מיני, אותה אינסייט מעוניינת לרכוש, בת 12 שנה ותגיע בקרוב לסוף דרכה. הפורטפוליו שלה כולל חברות מרשימות כמו WalkMe ו־JFrog

מאיר אורבך 06:4909.01.20

רן ההון סיכון הניו יורקית אינסייט פרטנרס (Insight Venture Partners) במשא ומתן מתקדם לרכישת פורטפוליו החברות של קרן הון הסיכון ג'מיני ישראל 5, כך נודע לכלכליסט. שווי העסקה מוערך במאות מיליוני דולרים ואף עשוי להגיע לכחצי מיליארד דולר, תלוי במספר האחזקות שאותן תרכוש אינסייט.

 

 

 

בפברואר 2019 רכשה אינסייט את השקעותיה של קרן הון הסיכון הישראלית ג'נסיס פרטנרס 4. שווי העסקה לא פורסם, אך לפי הערכות מדובר בכ־400-300 מיליון דולר. הקרן הרביעית של ג'נסיס היתה מושקעת ב־12 חברות פעילות, כאשר אינסייט רכשה את ההשקעות ב־11 מתוכן, והיחידה שנותרה מחוץ לעסקה היא ריסקיפייד.

 

ג'מיני היא אחת הקרנות הוותיקות בישראל ומהאבות המייסדים של תעשיית ההון סיכון. היא נוסדה ב־1993 על ידי אד מלבסקי וגייסה 36 מיליון דולר לקרן הראשונה שלה. מאז גייסה ג'מיני חמש קרנות, האחרונה בשנת 2008, והיקפה עמד על 150 מיליון דולר. סך הכל גייסה ג'מיני מאז היווסדה 704 מיליון דולר בחמש הקרנות.

 

מימין: מנשה עזרא ויוסי סלע, מהשותפים בקרן ג'מיני, שאותה אינסייט רוצה לרכוש מימין: מנשה עזרא ויוסי סלע, מהשותפים בקרן ג'מיני, שאותה אינסייט רוצה לרכוש צילום: אוראל כהן

 

מאחר שהקרן החמישית של ג'מיני כבר בת כ־12 שנה, היא אמורה להגיע בקרוב לסוף דרכה. כיוון שכך, עליה לשקול את המשך פעילותה, בין היתר לדון בשאלה אם לבקש ממשקיעי הקרן להמשיך להפעיל אותה או למכור את האחזקות של הקרן לקרנות אחרות. ברירה אחרת, אך הגרועה ביותר, היא להעביר את האחזקות של הקרן בחברות השונות למשקיעי הקרן.

 

ב־2014 החליטה הקרן להפסיק את גיוס הקרנות החדשות ולמעשה הפסיקה את המשך ההשקעות בחברות חדשות, והסתפקה בשמירה על הפורטפוליו הקיים. לאורך השנים היו לקרן מספר רב של שותפים, ביניהם יוסי סלע ממייסדי הקרן, מנשה עזרא, דניאל כהן שעבר לויולה ונצ'רס, עדי פונדק מינץ, אבי חסון המדען הראשי לשעבר, אורנה ברי שהיתה שותפה בקרן, רותם אלדר וערן וגנר.

 

הפורטפוליו של ג'מיני 5 כולל מספר חברות מרשימות ביניהן חברות חד קרן ישראליות דוגמת WalkMe, המפתחת טכנולוגיית ניווט בתוך אתרים, שלאחרונה שוויה הוערך בכ־1.8 מיליארד דולר; Jfrog שמפתחת כלים לייעול עדכוני תוכנה והיא נמצאת על סף הנפקה בארצות הברית בשווי של כ־1.5 מיליארד דולר. ומספר חברות בולטות אחרות בינהן Autotalks המספקת טכנולוגיות לרכב; minutemedia, מוביט, WekaIO, אקסג'ט, טוטאנגו, חברת הקלינטק טקדו.

 

לקרן היו מספר אקזיטים בולטים בעבר שכללו את מכירת חברת פריימסנס, חברת החיישן התלת ממד שעמד בעבר בבסיס הקינקט של מיקרוסופט ונמכרה לאפל תמורת 360 מיליון דולר; מכירת אדפטיבי ל־AOL תמורת כ־405 מיליון דולר, ומכירת חברת המידע הרפואי די.בי.מושן לאולסקריפטס האמריקאית ב־235 מיליון דולר. לקרן יש גם מספר חברות פחות מוצלחות ביניהן קולורצ'יפ אשר נקלעה למספר משברים; וסקיפיו שסגרה את שעריה לאחרונה וכל עובדיה עברו לחברה אחרת.

 

בשבוע האחרון השלימה אינסייט את ההשקעה המשמעותית ביותר שלה בחברה ישראלית כאשר רכשה ביחד עם G קפיטל, קרן ההשקעות של גוגל, את כל בעלי המניות של חברת ארמיס סקיוריטי בכ־1.1 מיליארד דולר, והפכה להיות בעלת המניות העיקרית בחברה. רכישת חברת ארמיס הישראלית ורכישת הפורטפוליו של ג'נסיס הם חלק מכוונת הקרן להשקיע באופן משמעותי ברכישת קרנות וחברות. ההשקעות מתבצעות מהקרן האחרונה של אינסייט, שעומדת על 8 מיליארד דולר. ג'ף הורינג מייסד הקרן אמר בעבר שהוא רוצה לבצע השקעות משמעותיות מהקרן החדשה ולא רק השקעות מינוריות.

 

לאינסייט פרטנרס יש היסטוריה ארוכה בשוק הישראלי עם השקעות של יותר מ־700 מיליון דולר ביותר מ־15 השקעות פעילות בחברות מובילות, בהן Checkmarx הפועלת בתחום אבטחת אפליקציות; לייטריקס שפיתחה אפליקציות זוכות פרסים בתחום עריכת תוכן; Monday.com שפיתחה פלטפורמה לניהול פרויקטים בארגונים ו־WalkMe שפיתחה פלטפורמה לניווט משתמשים באתרים ואפליקציות.

 

x