$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

עוד יוניקורן ישראלי נולד: סייסנס הישראלית כבר שווה יותר ממיליארד דולר

קרן אינסייט הובילה גיוס של 100 מיליון דולר בסייסנס לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר; החברה פיתחה פלטפורמת בינה עסקית לניתוח של מידע ארגוני; אינסייט נהפכת לאחת מקרנות ההשקעה הפעילות בישראל לאחר שרכשה את ארמיס במיליארד דולר ועתה מנהלת מגעים להשקעה במון אקטיב לפי שווי של מיליארד דולר. גם כלל טק ואקסס של לן בלווטניק השתתפו בגיוס

גולן חזני 06:4709.01.20

יוניקורן נוסף בהייטק הישראלי. לכלכליסט נודע כי חברת הבינה העסקית הישראלית סייסנס (Sisense) הובילה גיוס של 100 מיליון דולר, לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר.

 

 

 

את הגיוס הובילה קרן ההון סיכון אינסייט, שעלתה השבוע לכותרות לאחר שרכשה את ארמיס הישראלית תמורת כמיליארד דולר, ובנוסף מנהלת מו"מ מתקדם להשקעה בחברת מון אקטיב, שמחזיקה במשחק קוין מאסטר. הן ארמיס והן מון אקטיב הפכו לחברות בשווי של כמיליארד דולר.

 

הגיוס של סייסנס כלל גם משקיעים חדשים וגם משקיעים קיימים, ובכלל זה את לן בלווטניק - באמצעות כלל טק ואקסס קפיטל. חלק מהביקושים לא סופקו לאור ביקושי יתר בגיוס.

 

סייסנס פיתחה פלטפורמה לניתוח נתונים והפקת תובנות עסקיות, והגיוס האחרון שלה נעשה בספטמבר 2018, אז היא גייסה 80 מיליון דולר, לפי שווי מוערך של 550־600 מיליון דולר. לפני כן סייסנס גייסה 50 מיליון דולר ב־2016. כלל ההשקעות בחברה הסתכמו ב־200 מיליון דולר. בין הקרנות שהשקיעו בה עד כה ניתן למנות את בסמר, באטרי, ג’נסיס פרטנרס ואופוס.

 

 

מימין: אביעד הראל ממייסדי סייסנס, ומנכ"ל החברה אמיר אורעד מימין: אביעד הראל ממייסדי סייסנס, ומנכ"ל החברה אמיר אורעד צילום: אוראל כהן, צביקה טישלר

 

אינסייט עשויה לא רק להוביל את הגיוס הנוכחי אלא אולי אף להיות המשקיעה היחידה בסבב, זאת בשל רצונה להפוך לבעלת מניות מהותית בחברה. חלק מהסכום שתשקיע אינסייט ישמש לרכישת מניות והיתר יוזרם לקופת החברה.

 

רכשה חברת אנליטיקה והכפילה את שוויה

 

הכפלת השווי של סייסנס מיוחסת גם לרכישה שעשתה החברה במאי האחרון. החברה דיווחה אז על רכישת חברת האנליטיקה Periscope Data (פריסקופ דאטה) האמריקאית בסכום של מעל 100 מיליון דולר. במסגרת עסקה זו מייסדי פריסקופ דאטה, הארי גלזר וטום אוניל, נשארו בסייסנס והפכו לבעלי מניות בה.

 

בעקבות הרכישה 150 העובדים של פריסקופ הצטרפו אל 550 עובדי סייסנס, שמונה כיום כ־800 עובדים ברחבי העולם, מרביתם בניו יורק, תל אביב וסן פרנסיסקו.

 

בעקבות הרכישה, החברה המאוחדת הגיעה לקצב הכנסות שנתיות של מעל 100 מיליון דולר בשנה וליותר מ־2,000 לקוחות. פריסקופ, שהוקמה ב־2012, גייסה 50 מיליון דולר עד מכירתה, מקרן בסמר וקרן אינוביישן אנדיסורס של אריק שמידט.

 

סייסנס נוסדה בשנת 2004 בידי גיא בויאנג'ו, אביעד הראל, עדי עזריה, אלדד פרקש, ואלעד ישראלי. החברה מנוהלת בידי אמיר אורעד. החברה פיתחה מערכת לניתוח נתונים והפקת תובנות עסקיות של מידע ארגוני.

 

 

ג'ף הורינג, מייסד אינסייט ג'ף הורינג, מייסד אינסייט צילום: אוראל כהן

 

מדובר בפיתרון ענן היברידי, שנחשב לידידותי ומהיר במיוחד; הוא מאפשר גם למשתמשים ללא הכשרה או רקע מיוחדים לקבל תובנות עסקיות תוך שניות. הפלטפורמה מאפשרת גישה מכל מכשיר ואפליקציה דרך טקסט, דיבור טבעי, צ’ט וסנכרון למוצרי אינטרנט הדברים.

 

בין לקוחותיה של החברה: אקסנצ'ר, רולס רויס, פיליפס, אקספידיה, ג'נרל אלקטריק, נאסד"ק ובנק דיסקונט. משרדי החברה ממוקמים בתל אביב, בניו יורק, באריזונה, בקייב ובטוקיו.

 

מתכוננים להנפקה בבורסה

 

עם השלמת הסבב הקודם הודיעה החברה כי היא מתכננת להרחיב את האופרציה לשווקים גלובליים חדשים, להמשיך להשקיע בארגון תמיכת הלקוחות וכן להרחיב משמעותית את מעבדת הבינה המלאכותית במשרדיה בישראל. חצי שנה לאחר מכן ביצעה את הרכישה בארה"ב.

 

אורעד אמר אז ל”כלכליסט” כי "אנחנו בצומת דרכים מאוד מעניין: השוק שלנו אדיר, יש עשרות מיליארדי דולרים שמושקעים בפתרונות כמו שלנו. השוק עובר שינוי והחברות הוותיקות לא יכולות לתת לו פיתרון. אנחנו כיום ממוקמים על פי גרטנר לפני כל החברות הגדולות בעולם מבחינה טכנולוגית".

 

היום אמר מנכ"ל החברה אמיר אורעד ל"כלכליסט" כי ״עברנו את מחזור מאה מיליון דולר בשנה. בכל רבעון הגודל הממוצע של הלקוח שלנו גדל. היום יש לנו מעל אלפיים לקוחות בהם: אקספדיה, טינדר, זום ועוד לקוחות ענק. אנחנו פועלים בשוק של 60 מיליארד דולר שגדל ב12%- בכל שנה״.

 

אורעד ציין כי החברה גייסה מספר מנהלים בכירים בשנה האחרונה: "השנה גייסנו שני בכירים, ובהם סמנכ"ל הכספים לשעבר של וריסיין ומנהל המכירות העולמי של פורסקאוט. אנחנו ממשיכים לחזק את השלדה הניהולית בישראל, בלונדון, ארה"ב״.

 

למה מיועדים כספי ההנפקה?

 

"גם לממן את הגידול במצבת העובדים כולל הבכירים, גם למימון מרכזי הפיתוח בישראל, ארה"ב ואוקראינה ובעיקר לשיווק והגדלת המכירות״.

 

ל"כלכליסט" נודע כי מדובר כאמור בגיוס אחרון לפני הנפקה אולם אורעד סירב להתחייב ואמר כי החברה בוחנת כל העת את האופציות השונות.

 

x