שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
הייטק והון סיכון

האם אתם מובילים את המהלך החדשני הבא של ענף המזון?

כלכליסט מקיים בשיתוף תנובה זו השנה השנייה את תחרות Foodtech המיועדת לסטארט-אפים בתחומי טכנולוגיית מזון, טכנולוגיה בחקלאות, בריאות, אופטימיזציית שרשרת אספקה וחדשנות בשיווק. הפרס לזוכה: 300 אלף שקל

שירות כלכליסט 12:0817.07.19
בחירת המהלך החדשני הבא בתעשיית המזון של כלכליסט בשיתוף תנובה יוצא לדרך - בפעם השנייה. הנושאים אליהם התחרות מפנה זרקור הם טכנולוגיית מזון, טכנולוגיה בחקלאות, בריאות, אופטימיזציית שרשרת אספקה וחדשנות בשיווק.

 

 

בשנה שעברה לקחו חלק בתחרות כ-60 חברות. במקום הראשון זכו שתי חברות –אינוופרו וחרגול פודטק. אינוופרו שהוקמה ב-2011, פיתחה טכנולוגיה להפקת חלבון מבוסס גרגירי חומוס בעזרת אנרגיה ירוקה. החלבון מיוצר בתהליך טבעי והוא ללא גלוטן, אינו מכיל פיטו-אסטרוגנים, ללא טעמי לוואי וללא רגישות אלרגנית ומכיל ריכוז גבוה של חלבון בעל הרכב חומצות אמינו. חרגול פודטק פיתחה שיטה לייצור המוני של חגבים למאכל, שמשמשים כמקור חליפי וזמין לחלבון, וכן ליסודות תזונתיים חשובים נוספים כמו ברזל, אבץ ואומגה 3 ו-6. לחגבים יש שוק ענק במרכז אמריקה, אפריקה והמזרח הרחוק, שמוערך ביותר ממיליארד בני אדם, שצורכים חרקים אלו על בסיס קבוע.

 

מימין: אייל מליס, ג'ון מדבד ומרסל מחלוף מהשופטים בתחרות מימין: אייל מליס, ג'ון מדבד ומרסל מחלוף מהשופטים בתחרות

 

 

שתי החברות משתלבות בגל עולמי של חברות סטארט-אפ שמבקשות למצוא תחליפי חלבון זולים ויעילים לייצור וידידותיים בהרבה לסביבה ביחס לבשר. זאת, בין היתר, על בסיס צמחים, אצות, בשר מעבדה וחרקים.

 

 

 

השופטים בתחרות: אייל מליס - מנכ"ל תנובה, זאב פייקובסקי - מדען ראשי קבוצת תנובה, יואל אסתרון - מו"ל כלכליסט, פרופ' מרסל מחלוף - דיקנית הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, ג'ון מדבד – מייסד ומנכ"ל OurCrowd, ד"ר ירון דניאלי, מנכ"ל יישום חברת המסחור של האוניברסיטה העברית, גיל מירון - שותף ב-Finistere Ventures, ד"ר עינב קליגר - חברת סגל ומרצה בחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל חי, אורן אבראשי - מנהל חדשנות ופיתוח עסקי,טמפו משקאות.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x