$
נדל

בקרית ים טוענים כי רפאל משקרת כדי לחמוק מתשלומי הארנונה

לטענת ראש העירייה דוד אבן צור, למרות שהחברה חויבה לשלם לעירייה ארנונה, היא משתמשת בקלף הביטחוני כדי להימנע ממדידה שתאשר את היקף הבינוי בתחומם; זאת למרות החלטת משרד הפנים שקבעה ב-2018 כי העיריות יוותרו על תשלומי ארנונה לרפאל, תמורת כמה מיליוני שקלים בשנה

דותן לוי 18:1824.06.19

רפאל לא מעבירה נתוני אמת בכל הנוגע להיקף השטחים הבנויים במפעלים שנמצא בין עכו לקרית ים, וזאת על מנת לחמוק מתשלום ארנונה כחוק, כך טוענים בעיריית קרית ים.

 

 

 

במכתב שהעביר ראש העיר קרית ים דוד אבן צור אל מנכ"ל רפאל האלוף (מיל) יואב הר אבן הוא מפציר בו לאפשר למדוד את השטח הבנוי בתוך מפעל רפאל, "כידוע לך אנו מבקשים שני דברים פשוטים והגיוניים לחלוטין – מדידה מוסכמת ומלאה של כל השטחים במתקן רפאל החייבים בתשלום ארנונה ואח"כ עמידה בחוק באמצעות גביית מס אמת בהתאם", לשון המכתב.

 

דוד אבן צור ראש עיריית קרית ים דוד אבן צור ראש עיריית קרית ים צילום: באדיבות עיריית קריית ים

 

בהמשך המכתב טוען ראש העיר כי על פי מפות ומסמכים שנמצאים בידו היקף השטחים שבהם מדובר גדול בצורה דרמטית מזה שעליו מצהירים ברפאל. על פי הערכות העירייה, בעוד שברפאל מדווחים על שטח בנוי של כ-220 אלף מ"ר, להערכתם היקף השטח הבנוי עומד על כ-700 אלף מ"ר בהערכה זהירה ועד לכמיליון מ"ר. במונחים כספיים מדובר על הפרש של עשרות מיליוני שקלים בין כ-20 מיליון שקל לפי נתוני השטח הבנוי שהעבירה רפאל לכ-60 מיליון שקל לפחות לפי הנתונים של קרית ים.

 

עוד כתב ראש העיר במכתבו בתגובה לטענות רפאל לפיהן לא ניתן להכניס למתקן מודד בשל הנחיות משרד הביטחון, "אין ספק בליבי כי אם לטכנאי מיזוג אוויר, לעובדי ניקיון ותחזוקה, לחשמלאים ולשרברבים ניתן להסדיר סיווג ביטחוני – אין שום מניעה להפיק זאת עבור כל מודד מוסכם שנמצא".

 

הפניה של ראש העיר בוצעה כשבוע לפני דיון משפטי ראשון שצפוי להתקיים בנושא, בהמשך להמרצת פתיחה שהגישה העיריה בחודש פברואר השנה לבית המשפט המחוזי בחיפה. בהמשך לכך גם מציע אבן צור למנכ"ל רפאל כי יפעלו בהיגיון על מנת להימנע "מפסיקה משפטית מביכה" כאשר בדבריו הוא מתכוון לפסיקה אשר תוכיח כי רפאל שיקרה לגבי המידע שסיפקה.

 

ברקע לדרישת העירייה עומדת החלטת הוועדה הגיאוגרפית של משרד הפנים אשר קבעה במרץ 2018 כי יש לשים סוף להסכמים בין הערים הסובבות את המתקן לרפאל. לפי ההסכמים, הערים חתמו על מסמך לפיו הן מוותרות על תשלומי הארנונה ושינוי הגדרות השטח של רפאל משטח גלילי לשטח שנמצא תחת רשות מוניציפלית, בתמורה להעברת מיליוני שקלים בודדים מידי שנה. הוועדה הגיאוגרפית המליצה לספח את השטח לעיריית קריית ים, ולחלק את הארנונה ממנו בינה ובין עיריית עכו.

 

מתחם מכון דוד, מאכלס מתקן ביטחוני סודי, מתפרס על כ־7,000 דונם במחוזות צפון וחיפה. דו"ח הוועדה הגיאוגרפית עסק ב־5,645 דונם מתוכם המוגדרים כשטח גלילי, כלומר שטח שאינו משויך לשום רשות מקומית, ולפיכך אינו מחויב בתשלום ארנונה. בשנת 1994 החליטה ועדת הגבולות להשאיר את השטח במעמד הזה כדי לא להטיל עול כלכלי על רפאל. אף על פי כן, עיריות עכו, קריית מוצקין וקריית ים התנגדו לכך. בקרית ים מציינים בנוסף, כי בהיעדר שטחים לעיר אין באפשרותה לפתח אזור תעשיה ולכסף שהיא אמורה לקבל מרפאל יש משמעות אדירה שכן הוא שווה ערך למחצית מתקציב העיר.

 

מרפאל נמסר בתגובה: ״מאז ומתמיד רפאל עומדת בכל מחויבויותיה, ופועלת בהתאם למגבלות החלות עליה, כך גם במקרה הנוכחי. צר לנו שנזרקים לאוויר סכומים וסיסמאות שאין להם כל ביסוס עובדתי. יש לציין כי הצעת הפשרה שהוצעה לעירייה מטעם רפאל, תחת המגבלות הקיימות, נדחתה על ידה. רפאל תמשיך להוות נדבך מרכזי לא רק בביטחון המדינה, אלא גם בשיתופי הפעולה השונים עם הרשויות הסובבות אותה ובתוכן קרית ים בה אנו שותפים בקידום פעילות חינוכית קהילתית, קידום תכניות בינוי והסרת מגבלות, אישור וקידום משותף של תכנית המתאר הראשונה של העיר ועוד״.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x