$
דעות

עגבניות ירוקות

שוק הקנאביס הוא אחד השווקים הצומחים ביותר בעולם היום. הוא חוקי, הוא פתוח למשקיעים והוא דוהר במהירות, אבל למה מדובר בהשקעה מבטיחה גם לטווח הארוך?

אביעד שייביצ 08:5803.05.19

קחו לדוגמא עגבניות. העגבניות הן תעשיית ענק בקליפורניה, 95% מהייצור בארה״ב, 30% מהייצור העולמי. המעבדים הקטנים ביותר בקליפורניה, מעבדים יותר טון עגבניות מאשר רוב מדינות העולם. רובן מיועדות לתעשייה.

 

כנס הקנאביס של כלכליסט יתקיים ביום שני 6 במאי. לפרטים והרשמה לחצו כאן

 

בניגוד לגידול עגבניות למאכל, את העגבניות התעשייתיות מגדלים להיות עמידות בפני מזיקים, קוצרים אותן בצורה מכנית (הרובוטיקה בדרך), ויש להם תכונות יחודיות לשימושים שונים. רק בשנה שעברה גודלו בקליפורניה 12.3 מיליון טון של עגבניות כאלו. חלקן נקצצו לקוביות, חלקן יובשו או הוקפאו, אבל 75% מהיבול עובד לרסק שנמכר למפעלים להפקת מוצרים כמו קטשופ, רוטב פסטה ופיצה, מרקים או שימורים.

 

 

למה לדבר על עגבניות? כי תעשיית הקנאביס בדרך

לא רחוק היום בו אנשים כבר לא ידברו עוד על ״מריחואנה״ או ״גראס״ (או כל כינוי אחר שדבק בקנאביס מלפני המהפכה) אלא על התוצרת הירוקה והמשובחת של קליפורניה. בדיוק כמו עגבניות לקטשופ או לפיצה, סוגים של קנאביס יפותחו ויסווגו כמתאימים לשמנים, אחרים למאכלים ושילוב במשקאות, חלק אחר יהיה מומלץ לצריכה באידוי ואחר לעישון. יהיו זנים שיומלצו לסובלים מבעיות תיאבון, שינה או כאב ראש עבור תעשיית הרפואה, תוספי התזונה ואיכות החיים, ואחרים שילוו נהדר מסיבות.

 

 

תעשייה צומחת מובילה לגיוון נרחב בשימוש ובצריכה

אופן צריכת הקנאביס משתנה במהירות. כבר היום רואים 39% ירידה בנתח השוק של הפרחים ולעומת זאת כ- 33% מהמוצרים הנמכרים הם אכילים. זה כבר לא רק קונוס שמעלה עשן, אלא מגוון שמנים, תרכיזים, מוצרי פארמה, קרמים, מאכלים, ומשקאות. האפשרויות החדשות והביקוש המתפרץ מציבים דרישות חדשות בפני התעשייה.

 

אביעד שייביצ, יו"ר אקולנד גרופ אביעד שייביצ, יו"ר אקולנד גרופ צילום: גיא גלעד

 

עם התיעוש מגיעה איכות

קליפורניה, היא אולי הסמן המתקדם ביותר של הכלכלה האמריקאית והעולמית. מלבד תעשיית ההייטק שמשנה בכל יום נתון את חיי כולנו, היא הפכה לחלוצה בתחום הגידול והפיתוח של הזנים הנחשבים היום בשוק. ממש בסמוך למרחבי גידול העגבניות ולכרמי היין בנאפה וואלי, גדל נקצר ומעובד הקנאביס החוקי המשובח בעולם. ולחדשנות התעשייתית אין סוף: גידולי פנים לעומת גידולי חוץ. גידול אורגני מצומצם ומשובח או גידול תעשייתי בכמויות. תחרויות בין מגדלים, קרבות בין משווקים, הטמעת עולם מושגים חדש בקרב צרכנים, וצריכה שהופכת למיינסטרים.

 

ממהפכה לתעשייה

רק לעיתים נדירות אדם רואה התרחשות לנגד עיניו ומבין שמדובר במהפכה. ומי שחושב שמדובר בהזדמנות כלכלית בלתי חוזרת להצטרף לענף שנמצא לקראת זינוק אדיר, צודק. המהפכה כבר כאן והיא ממשית, השקעה היום בתשתיות התעשייה - חוות גידול או מערכי הפצה - היא השקעה לטווח הארוך. הדרך להיינץ כבר כאן.

 

הכותב הינו יו״ר חברת אקולנד גרופ שפועלת בכל המישורים בתעשייה המתפתחת בקליפורניה: אחזקת רישיונות חוקיים לגידול, יצור והפצה בסן פרנסיסקו. תפעול חוות גידול בצפון קליפורניה, בתנאי גידול אולטימטיביים. הקבוצה משקיעה ומפתחת מגמות שוק חדשות ומהווה קרקע יציבה לחברות מחקר ופיתוח ישראליות המנסות לפרוץ את תחומי המחקר ולפעול בעולם העסקי בשוק הקנאביס החוקי בארה״ב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x