$
חדשות טכנולוגיה

מכה לאפל: בימ"ש פדרלי קבע שהפרה פטנטים של קוואלקום

עוד נקבע כי אין לייבא דגמים מסוימים של אייפון לארה"ב; מדובר בדגמים ישנים, אך אלה לא פורטו; מדובר בשלב נוסף במאבק בין שתי הענקיות

רפאל קאהאן 22:4926.03.19
החלטה של שופטת בית משפט פדרלי שדן בתביעת הפרת הפטנטים של קוואלקום נגד אפל קבעה היום (ג') שאכן הייתה הפרה מצד יצרנית האייפון. בהחלטה מטלטלת, הורה בית המשפט לאסור על יבוא לארה"ב של דגמי אייפון שמפרים את הפטנטים. מדובר בדגמים ישנים יותר למרות שאלה לא פורטו בהחלטה.

 

 

 

אפל עברה בשנים האחרונות להשתמש בשבבים מתוצרת אינטל. בין השאר לאחר שתבעה את קוואלקום לפני כשנתיים על ניצול מעמדה בשוק השבבים וגבייה של מחירים מופקעים לדבריה. אפל דרשה בתביעה הזו מקוואלקום מיליארד דולר פיצויים. הפטנט שהופר על פי קוואלקום מתייחס למנגנון ניהול צריכת החשמל במכשיר ואחראי על כיבוי והדלקה של תכונות מסוימות כדי להאריך את חיי הסוללה.

 

 צילום: בלומברג

 

לא ברור אילו דגמי אייפון עושים שימוש במנגנון הזה. בפטנטים הנוספים עליהם תבעה קוואלקום את אפל לא מצאה השופטת שהאחרונה הפרה את הפטנטים. עם זאת מדובר במכה קשה עבור אפל. המאבק המשפטי בינה לבין קוואלקום מתחיל להיראות חמור בהרבה  מזה שניהלה מול סמסונג. מייסד אפל סטיב ג'ובס טען שהיצרנית הקוריאנית הפרה פטנטים והעתיקה את עיצוב האייפון בסמארטפון הגלקסי S הראשון. התוצאה היתה כמעט 8 שנים של דיונים משפטיים ועלויות אסטרונומיות ושהסתיימו לבסוף ללא מנצח ברור.

 

במקרה הנוכחי, לאחר שאפל החלה במהלך ההגבלים העסקיים נגד קוואלקום, החזירה האחרונה מלחמה עם סדרה של תביעות פטנטים. כמה מהן הסתיימו זה מכבר בניצחון של קוואלקום. באחת מהן היא זכתה בפיצוי של כ-31 מיליון דולר ובאחרת שנערכה בסין הצליחה למנוע מכירה של דגמי אייפון מסוימים במדינה. כעת עם הניצחון הנוכחי היא משכפלת את החלטה הסינית אבל בשוק הביתי של אפל - ארה"ב. גם בגרמניה הורה שופט למנוע הפצה של אייפונים במדינה במסגרת אותה תביעה.

 

השלב הבא של ההתמודדות בינן יתרחש ב-15 באפריל במסגרת התביעה של אפל נגד קוואלקום על ניצול מעמדה. הטענה העיקרית של אפל היא שבגלל שקוואלקום מחזיקה במספר פטנטים בתחום תקשורת סלולר מהדורות ה-3, ה-4 וה-5, כמו גם בפטנטים על תוכנה, אין למעשה שום יצרן סמארטפונים שיכול שלא לשלם לה גם אם אינו משתמש בשבבים של קוואלקום. אל התביעה הצטרפה ענקית הייצור הטייוואנית פוקסקון שגם היא טוענת להפקעת מחירי התגמולים שקוואלקום גובה.  

 

בתביעה הזו אפל ופוקסקון דווקא יוצאות לדרך עם יתרון לא קטן. נציבות הסחר הפדרלית של ארה"ב, נוטה להסכים עם הטענה שלהן. היא עצמה תבעה את קוואלקום על הגבלים עסקיים ב-2017 באופן עצמאי.

 

החלטתה הנוכחית של השופטת צפויה לעבור ביקורת של נציבות הסחר הפדרלית שמורכבת מ-6 נציבים שיכולים לבטל או לשנות את החלטות השופטים. נציבים אלה הם נבחרי ציבור וממונים על ידי הנשיא. כבר בדצמבר הם הודיעו שיבדקו את הדברים והם אמורים לאשר או לחסום את גזר הדין בימים הקרובים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x