$
המדריך

בדיקת כלכליסט

גלקסי S10 פלוס: שילוב מבריק של פרימיום ותכל'ס

מכשיר הדגל החדש של סמסונג צויד במסך באיכות עילאית ובו מצלמת סלפי בחור ייעודי, יכולות צילום משובחות וממשק מאוד פשוט וענייני. הוא אולי לא מהווה מהפכה עיצובית, אך עדיין מדובר באחד המכשירים הנאים והנוחים שבשוק, ומתחרה קשוח ביותר לוואווי ואפל. כמה יעלה לכם, ובמה הוא פחות טוב?

רפאל קאהאן 12:0803.03.19

כבר עשר שנים נמכרים מכשירי העילית של סמסונג, דגמי גלקסי מסדרה S, ונותנים פייט לאייפון לדורותיו. בתחילה השתרכו אחריהם, בהמשך השתוו להם וכבר זמן מה שסמסונג מציגה יתרונות שאין במכשירי אפל המתחרים.

 

 

 

 

הגלקסי S10, הטלפון שחוגג עשור לסדרה, אינו מכשיר אחד כי אם ארבעה: דגם S10 הסטנדרטי, דגם S10E המוקטן והמוזל, דגם 5G שכנראה לא יגיע ארצה והגלקסי S10 פלוס - מכשיר הדגל שמככב בסקירה זו ומושק היום בישראל. האם יוכל להביס את המתחרים מבית אפל, וואווי ודגמי יוקרה אחרים?

 

נעים להכיר: גלקסי S10 פלוס נעים להכיר: גלקסי S10 פלוס צילום: רפאל קאהאן

 

 

עיצוב ומבנה: שמלת פנינים לבנות

 

הגלקסי S10 פלוס הוא יפיוף אמיתי. העיצוב הכללי לא שונה משל ה-S8 המוצלח, אך הוא כולל שיפורים נדרשים, כמו הפרדת סורק טביעות האצבע מעדשות המצלמה שבגב הזכוכית והעברתו אל תוך המסך. לטלפון יש מסגרת דקיקה ממתכת מבריקה ומסך שגולש לשוליים, באיכות הרכבה עילאית - זה נראה כאילו המסגרת והתצוגה הם פשוט יחידה אחת.

 

גב זכוכית לבנה, עליו שלוש מצלמות גב זכוכית לבנה, עליו שלוש מצלמות צילום: רפאל קאהאן

 

 

הפלוס אינו דקיק בצורה שלא נראתה לפניו ומשקלו ממוצע לקטגוריה (175 גרם), אך פיזור המשקל מצוין והוא נוח מאוד לאחיזה. המסך הוא החידוש הגדול: במקום תצוגה עם מגרעת או מצלמת סלפי במסגרת שמעליו, הוא כולל מצלמות בתוך חור ייעודי בתצוגה.

 

מצלמות הסלפי של הטלפון, בתוך חור שבפינת המסך מצלמות הסלפי של הטלפון, בתוך חור שבפינת המסך צילום: רפאל קאהאן

 

 

זו מתיחת פנים עיצובית עדינה, אך ראויה; אמנם ה-S10 פלוס דומה בקווים כלליים ל-S9 פלוס, אך עדיין מדובר במכשיר אלגנטי ביותר.

 

 

 

 

תצוגה וממשק: מסך מרהיב וממשק תכל'סי

 

המסך הוא גולת הכותרת של הטלפון הזה: תצוגת AMOLED בהירה ביותר, 6.4 אינץ' גודלה, שמכסה את כל חזית הטלפון. הרזולוציה היא QHD - חצי מ-4K ופי שניים מ-FHD. ואולם, הופתעתי לגלות שברירת המחדל בטלפון היא רזולוציית FHD, כנראה כדי לחסוך בסוללה.

 

ממשק נוח ופשוט ממשק נוח ופשוט צילום: רפאל קאהאן

 

 

אפשר להעלות את הרזולוציה למקסימום בקליק אחד, אך איכות התצוגה מרשימה ביותר גם ברזולוציה הנמוכה יותר. המסך מציג צבעים בצורה מודגשת ואף מוגזמת, אך ניתן לבחור סכמת צבעים עדינה ומדויקת יותר. הבהירות של המסך מרשימה ביותר ובסמסונג טוענים ל-1,200 ניט - מה שמאפשר לצפות במסך בבירור גם תחת אור שמש ישיר בשיא הקיץ.

 

למסך יש סורק טביעות אצבע שמותקן בחלקו התחתון, ומבוסס על אולטרה-סאונד. זה פחות מהיר מסורקים רגילים וגם מחייב מיקום מדויק של האצבע, ולכן לפעמים יקרה שהסורק יפספס ותצטרכו לנסות יותר מפעם אחת. אפשר להגדיר גם נעילה מבוססת זיהוי פנים, אך קחו בחשבון שמדובר בזיהוי דו ממדי ולא זיהוי 3D כמו באייפון XS, כך שזו שיטה קצת פחות מאובטחת. משום מה, ויתרה סמסונג על יכולת זיהוי הקשתית בטלפון הזה.

 

מתקדם טכנולוגית, אך מפספס לפעמים. סורק טביעות האצבע של המכשיר מתקדם טכנולוגית, אך מפספס לפעמים. סורק טביעות האצבע של המכשיר צילום: רפאל קאהאן

 

 

הממשק של המכשיר התחדש אף הוא, ונקרא One UI. במקום להתחכם ולהגזים באפשרויות, בחברה הבינו שאנשים רוצים ממשק תכל'סי. One דומה לאנדרואיד "נקי", וכולל אפשרויות כמו חיוג אל איש קשר בפעולה אחת במקום שתיים בעבר. מעבר לכך, האייקונים עברו עיצוב מחדש והם יותר מופשטים מבעבר. הדבר היחיד שמפריע היא סכימת הצבעים שסמסונג בחרה, ונראית קצת דהויה.

 

סמסונג בחרה בסגנון בסיסי מבעבר. One UI סמסונג בחרה בסגנון בסיסי מבעבר. One UI צילום: רפאל קאהאן

 

 

כמו במכשירי הדגל הקודמים, גם הפעם סמסונג התעקשה ונתנה ל-S10 כפתור ייעודי להפעלת ביקסבי, הסייענית החכמה המאכזבת שלה. הוא מוקם מתחת לכפתורי הווליום, שם הוא מתחפש לכפתור ההפעלה. ואולם, הפעם ניתן להקצות לכפתור הזה תפקודים אחרים במקום להתעצבן כשביקסבי עולה בכל פעם שהכפתור נלחץ בטעות.

 

מצלמה: מהטובות ביותר

 

מאז הגלקסי S7, התבלטה סמסונג באיכות המצלמות שלה, ברמה ששימרה אותה במקומות העליונים של דירוג DXO לביצועי מצלמות מובייל. ל-S10 פלוס יש מערך צילום עיקרי שמבוסס על שלושה חיישנים: שניים של 12 מגה-פיקסל לצילום סטנדרטי וצילום בתקריב, וחיישן 16 מגה-פיקסל עם עדשה רחבה. העדשה הראשית עדיין מספקת יכולת לבחור את מפתח הצמצם בין 1.5 ל-2.4, מה שמאפשר יותר גמישות לחובבי צילום.

 

צילום בשדה רחב צילום בשדה רחב צילום: רפאל קאהאן

 

 

החידוש העיקרי כאן הוא עדשת הזווית הרחבה השלישית שסמסונג העתיקו בלי בושה ממערך הצילום של LG המתחרה. הוא מציע זווית של 123 מעלות שלפי היצרנית שווה ערך לרוחב המבט של עיניים אנושיות. האם זה משפר את הביצועים? לא בטוח, אבל בהחלט תוכלו להכניס יותר מושאי צילום לפריים.

 

צילום בשדה בינוני צילום בשדה בינוני צילום: רפאל קאהאן

 

 

מצלמת הסלפי מצוידת בשתי עדשות, אחת לצילום ואחת לחישוב עומק שדה לטובת צילומי סלפי עם טשטוש של הרקע. הרזולוציה שלה היא 10 מגה-פיקסל, אך זה משתנה בהתאם לפורמט שאתם בוחרים. יש שני מצבים, אחד קרוב יותר ואחד פחות, כשההבדל ביניהם לא ברור. יש לה גם יכולת לצלם בעזרת מחוות יד: נופפו למצלמה, והיא תצלם אתכם. ביצועי הצילום מעולים, וה-S10 פלוס בהחלט ממשיך את דרכם של קודמיו בתחום.

 

מולטימדיה ואפליקציות: תחנת בידור ניידת

 

מסך בגודל 6.4 ובאיכות סמסונגית הוא תענוג לצפייה בסרטים ותוכן ויזואלי אחר. אפילו חור המצלמה לא מפריע אחרי שמתרגלים - ובפועל אינו תופס יותר נדל"ן-מסך יותר מלוגו של ערוץ יוטיוב, למשל. לצד יתרונות המכשיר בתחום הווידאו, בולטים יתרונותיו בתחום השמע: הרמקולים סטריאופונים וחזקים וגם יציאת האוזניות - בין אם דרך השקע המובנה או בלוטות' - מספקת איכות אות יוצאת מן הכלל. לא ברור אם סמסונג הוסיפו DAC (ממיר דיגיטלי-אנלוגי) כמו LG אך לא אתפלא אם כן.

 

כיף לצפות בסרטים על המסך הזה כיף לצפות בסרטים על המסך הזה צילום: רפאל קאהאן

 

 

סמסונג צמצמה את מספר האפליקציות שהתקינה במכשיר והסירה כמה ותיקות ומיותרות, אך הוסיפה חדשות כמו Smarthings, שמיועדת לנהל התקנים ואת הבית החכם שלכם. בשביל לנגן מוזיקה תצטרכו להפעיל את אפליקציית המוזיקה של גוגל ולניגון סרטים תיאלצו להוריד אפליקציה ייעודית לבחירתכם או להשתמש בגלריה.

 

ביצועים וזמן סוללה: מהיר כברק

 

המכשיר מצויד במעבד החדיש ביותר של סמסונג, האקסינוס 9820 עם זיכרון פעולה של שמונה גיגה-בייט - יותר משל הרבה לפטופים. מרחב האחסון מתחיל ב-128 גיגה בייט והמכשיר נמכר גם בגרסת 512 גיגה וגרסת טרה-בייט עם זיכרון פעולה עצום של  12 גיגה-בייט. אין שום אפליקציה, שימוש או תפקוד של טלפון סלולרי שתאתגר את הטלפון הזה: הוא רץ חלק ובמהירות הבזק. לפעמים ישנן השתהויות קצרצרות בודדות, אך כמיטב המסורת של סמסונג מדובר בבעיות שנובעות מהממשק ולא מהחומרה.

 

עדיין לא מדברת עברית. ביקסבי של סמסונג עדיין לא מדברת עברית. ביקסבי של סמסונג צילום: רפאל קאהאן

 

 

עם סוללה של 4,100 מיליאמפר שעה ויכולת להטעין התקנים באופן אלחוטי הפלוס נראה מרשים, אבל הוא סובל ממגרעת אחת שאני לא מבין איך סמסונג עדיין לא נתנה לה מענה. המכשיר מצויד בתקן טעינה מהירה QC2, שהוא לכל הדעות ענתיקה. כיום לא תמצאו סמארטפון ב-1,000 שקל עם תקן של פחות מ-QC3. סמסונג מחזיקה באחת מחטיבות ייצור הסוללות הגדולות בעולם, ואין שום תירוץ לכך שנתנה לטלפון כל כך חשוב טעינה איטית יחסית. זמן הסוללה טוב: ברזולוציית FHD, יחזיק בכיף יום וחצי עד יומיים ואם מעלים אותה הוא מחזיק כיממה וקצת.

 

S10 פלוס ואחיו הקטן, S10E S10 פלוס ואחיו הקטן, S10E צילום: רפאל קאהאן

 

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

אם מחיר של 4,000 שקל וצפונה למכשיר אנדרואיד לא מפחיד אתכם, הפלוס הוא ככל הנראה הסמארטפון הכי טוב שתוכלו למצוא בארץ ברגע זה. הוא לא מחדש דבר למעט עיצוב המסך, כשמתחריו היחידים הם המייט 20 פרו של וואווי ששקול לו כמעט, והאייפון XS Max, שיתרונו במערכת ההפעלה שלו. הגלקסי החדש מתעלה על שניהם ביכולות המולטימדיה, ומדובר ביתרון משמעותי עבור משתמשים רבים. מי שיבחר בו לא יתאכזב, כל עוד יהיה מוכן לשלם את מחיר הפרימיום שלו.

 

S10 פלוס ו-S10E S10 פלוס ו-S10E צילום: רפאל קאהאן

 

 

עבור מי שמחפש מכשיר קטן יותר במחיר סביר יותר, מציעה סמסונג את הגלקסי S10E - גרסה מוזלת בעלת מסך קטן יותר של 5.8 אינץ'. מדובר בגודל מסך ששירת נאמנה את ה-S8 מלפני שנתיים, כך שלא ניתן לומר שהוא לא מספיק גדול. הטלפון הזה משווק כמוצר שמיועד בעיקר לצעירים ומוצע בצבעים חיים יותר, כמו צהוב. הוא גם מתאים יותר ללקוחות שמעוניינים במשהו שאפשר לתחוב לכיס הג'ינס.

 

 

המסך של דגם E כולל מצלמת סלפי בודדת, בתוך חור קטן בפינה המסך של דגם E כולל מצלמת סלפי בודדת, בתוך חור קטן בפינה צילום: רפאל קאהאן

 

 

כמו מקבילו מבית אפל, האייפון XR, גם כאן השקיעה החברה ונתנה לו את רוב יכולות מכשירי העילית: המצלמה היא אותה מצלמה כפולה של ה-S9 פלוס מאשתקד, למסך רזולוציית FHD מקסימלית אך איכות תצוגה מעולה, וסורק טביעות האצבע אמנם אינו תחת המסך, אך מוקם בכפתור הפעלה בצד הגוף - בחירה מאוד נוחה, שנמצאה במכשירי סוני שנים רבות.

 

 

 

במחיר של כ-3,000 שקל הוא לא המכשיר הזול ביותר בשוק, אבל אם אתם רוצים גלקסי S10 ולא מעוניינים במכשיר ענק ויקר - זו בהחלט אפשרות ששווה לשקול.

 

הגלקסי S10 פלוס הועבר לבדיקה באדיבות סמסונג ישראל, ואילו הגלקסי S10E - באדיבות סאני.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x