$
הייטק והון סיכון

חברת Kryon השלימה גיוס של 40 מיליון דולר

החברה פיתחה פלטפורמת רובוטיקה למגזר התאגידי, שמאפשרת להחליף עבודה משרדית בפתרונות אוטומטיים. מנכ"ל החברה, הראל טייב, סיפר לכלכליסט על השפעות האוטומציה על שוק העבודה ויעילות הארגונים

הגר רבט 15:0426.02.19
החברה הישראלית קריון (Kryon) הודיעה היום (ג') על השלמת סבב גיוס בסך 40 מיליון דולר בהובלת OAK HC/FT ובהשתתפות משקיעיה הקיימים -Aquiline Technology Growth וקרן ורטקס. בכך מגיע סך ההון שהושקע בחברה ל-57 מיליון דולר.

 

 

קריון שהקומה ב-2011 מפתחת שירותי רובוטיקה למגזר התאגידי, דהיינו החלפת עבודה משרדית ידנית בפתרונות אוטומטיים. "בשנה האחרונה עשינו כמה קפיצות דרך משמעותיות מאוד" סיפר לכלכליסט הראל טייב, מנכ"ל החברה. "בשנה שעברה היינו 60 עובדים והיום אנחנו כבר 120, בשמונה מדינות בעולם. התחום הזה של אוטומציה ועובדים וירטואליים הוא אחד התחומים החמים בעולם היום. ברמת המוצר, פיצחנו לא רק את העולם של האוטומציה אלא לקחנו צעד אחד מעבר כדי לעשות אוטומציה לאוטומציה - אנחנו מסוגלים היום לזהות את התהליכים הארגוניים עצמם כדי לייעץ לחברות כיצד להפוך אותם לאוטומטיים. זה הליך שמוריד את עלות הביצוע הכללית ב-80% ומדובר בפרויקטים של מיליוני דולרים".

 

עובדי קריון עובדי קריון צילום: שי שבירו

 

 

בין לקוחות קריון נמנות חברות כמו מיקרוסופט, ענקיות הביטוח אליאנס ו-AIG, אמריקן אקספרס ורשת בתי המלון Windham. טייב משתמש בדוגמה של האחרונה כדי להדגים כיצד פועל המוצר שלו: "זו חברה שמוסיפה בתי מלון חדשים לרשת בתדירות גבוהה מאוד וכל פעם תהליך הטמעה הזה לוקח 40-60 יום. הטמענו אצלם את מוצר הדיסקברי על מנת למפות את ההליכים הרלוונטיים שאפשר להעביר אוטומציה והתוצאה היא מיליוני דולרים שנוספו לשורת הרווח שלהם".

 

אני בטוחה שסוגיה שעולה הרבה בתחום שלכם היא זו של אובדן משרות לטובת אוטומציה.

"בוודאי, זה עושה אלימינציה להרבה מאוד משרות ומשימות שקיימות היום בתוך ארגונים. כולם מדברים על החלפת המוניות בכלי רכב אוטונומיים בעוד כמה שנים, אבל בעולם האנטרפרייז זה כבר קורה מאחורי הקלעים. כתוצאה, לרמת היעילות של העובד יש הרבה יותר אימפקט על הארגון. למשל איש מכירות שצריך למלא טפסים על כל עסקה שנסגרה מתפנה היום לבצע עוד עסקאות".

 

הראל טייב הראל טייב צילום: שי שבירו

 

 

אבל יש משרות שזה מבטל לגמרי?

"חד משמעית כן. אבל יהיו הרבה יותר משרות אחרות שיפתחו כמו ניתוח הליכים ארגוניים. אני לא מכיר כמעט אף מהפכה - כולל המהפכה התעשייתית – שלא הגדילה את הצורך בעובדים בסופו של דבר וזה גם מה שיקרה כאן".

 

 

 

אתה נותן דוגמה של הגדלת היעילות אבל בסופו של דבר המשרות שמתבטלות לגמרי הן אלה שמצריכות פחות כישורים מורכבים ו-low entry jobs

"אני חושב שהשוק הכי מאוים הוא זה של ה-BTO (מיקור חוץ של משרות או העברתן לחו"ל), למשל חברות שמעבירות את כל מחלקת הפיננסים שלהן להודו. אנחנו אומרים להם שבעזרת הרובוטיקה הם יכולים להחזיר את המשרות חזרה לליבת העסק, הרובוטים יעשו את המטלות האלה ואתם תשלטו בהליכים הארגוניים שקורים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x