$
משפט

קריסת אס.די.אס: 21 מיליון שקלים יושבו לקופת הפירוק

זאת במסגרת הסדר פשרה שהושג בהליך גישור בין מפרקי החברה לנושאי המשרה והדירקטורים שנתבעו לשלם 72.5 מיליון שקלים, בין היתר לאור חלוקת דיבידנדים חריגה. את הכסף תחזיר חברת הביטוח כלל שביטחה את הדירקטורים

תומר גנון 17:5206.09.18

חברת הביטוח כלל תשלם כ-21 מיליון שקל לקופת חברת אס.די.אס (סטאר מערכות ביטחוניות), שהייתה בשליטת מוטי סלומון, במסגרת הסדר פשרה בתביעה על נזקי הקריסה שהוגשה נגד הדירקטורים ונושאי המשרה בחברה שהיא ביטחה. כך עולה מהודעה שהגישו היום (ה') מפרקי החברה, עוה"ד אמיר פלמר וירון אלכאוי ממשרד גורניצקי ושות' לבית המשפט המחוזי מרכז. ההסדר הושג בהליך גישור בפני המגשר יואב רוזין, לאחר שהמפרקים הגישו תביעה על סך 72.5 מיליון שקלים נגד הדירקטורים ונושאי המשרה בשל התנהלות "חובבנית והרפתקנית".

 

אס.די.אס היא חברה לייצור ושיווק מכשירים לראיית לילה שנוסדה בשנת 1975 והפכה לחברה ציבורית בשנת 1992 עד שנקלעה לחדלות פירעון ולהליכי פירוק. פעילות החברה נרכשה לבסוף על ידי איש העסקים שפועל בתחום הנשק, סמי קצב.

 

חברת הביטוח כלל תשלם כ-21 מיליון שקל לקופת חברת אס.די.אס חברת הביטוח כלל תשלם כ-21 מיליון שקל לקופת חברת אס.די.אס צילום: אימג'בנק/thinkstock

 

 

בתביעת המפרקים נטען שבשנים 2007 ו-2011 גייסה החברה מהציבור חוב בהיקף של עשרות מיליוני שקלים באמצעות הנפקה של אגרות חוב שנסחרו בבורסה. לימים חדלה החברה מלפרוע את החוב כלפי מחזיקי אגרות החוב ואלו הגישו בקשה לפירוקה. בעל השליטה סלומון, נטען, היה הרוח החיה מאחורי פעילותה של החברה. לפי דו"ח המפרקים, על פיו "יישק דבר בחברה בכל עניין" ו"שום פעולה מהותית לא בוצעה ללא הוראה או ללא אישורו".

 

סלומון שלט בחברה באמצעות אחזקותיו בחברה ציבורית אחרת בשם סטאר נייט טכנולוגיות שנקלעה גם היא להליכי פירוק. החברה הזו הייתה למעשה חברת החזקות שפעלה באמצעות חברות בנות בתחום התעשייה הביטחונית והיא פעלה באמצעות שלוש חברות בת מרכזיות: חברת ניו נגה לייט, חברת ראדום מערכות תעופה וחברת מגם בטיחות.

 

לפי המפרקים, הפעילות העסקית של החברה התאפיינה בתלות מהותית בלקוח מרכזי אחד – משרד הביטחון ההודי שהתקשר עמה במספר קטן של עסקאות בעלות היקף כספי גדול יחסית בעיקר לרכישת אמצעי ראיית לילה. ההכנסות מהלקוח ההודי היוו נתח משמעותי מהכנסות החברה.

 

על פי דו"ח המפרקים בנובמבר 2010 ונובמבר 2011 חילקה החברה דיבינדים בהיקף מצטבר של כ-27 מיליון שקלים. "המדובר היה", כך נכתב לבית המשפט, "בדיבידנדים בהיקף חריג ביחס להון העצמי של החברה. תוך הפרה של חובות הזהירות של בעלי המשרה ולמרות קיומו של חשש סביר ליכולת הפירעון של החברה".

 

בנוסף, נטען עוד, השקיעה החברה באותה תקופה עשרות מיליוני שקלים בפיתוח של מוצרים ופעילויות חדשות שנרכשו על ידה. "פעילות זו", אומרים המפרקים, "המיטה תוך תקופה קצרה נזקים כבדים על החברה, בוצעה באופן חובבני והרפתקני, ללא הגיון עסקי, תוך התעלמות ממגבלות התזרים של החברה, ללא מעורבות ובדיקות מינימאליות מצד הדירקטורים ותוך הפרה בוטה של חובות הזהירות שלהם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x