$
דעות

פרשנות

שר התקשורת החדש: מינוי בלית ברירה

צחי הנגבי אכזב, יריב לוין סירב וגם מירי רגב ויובל שטייניץ העדיפו לפרוש מהמירוץ לתפקיד בטרם החל. כך הפך איוב קרא לאופציה היחידה של נתניהו

אביב גוטר 12:2528.05.17
ההודעה שיצאה הבוקר (א') מלשכת ראש הממשלה בה נודע כי בנימין נתניהו החליט למנות את איוב קרא לתפקיד שר התקשורת הפתיעה את המערכת הפוליטית. קרא, שעד היום כיהן כשר ללא תיק במשרד ראש הממשלה, כלל לא הוזכר בבורסת השמות להחליף את נתניהו כמינוי קבע במשרד התקשורת. אם זה היה תלוי בנתניהו, סמכויות המשרד היו נשארות בידיו אולם העתירות שהוגשו נגדו לבג"ץ על ידי יו"ר האופוזיציה יצחק (בוז'י) הרצוג והתנועה לאיכות השלטון בגין חקירות המשטרה המנוהלות בימים אלה מנעו זאת ממנו.

 

בכך נפתח המירוץ לחיפוש אחר מינוי שר קבוע, כזה שיידע להרחיק את האש מבלפור אבל גם כזה שיהיה קשוב לצרכים המגיעים משם. אולם בפני נתניהו עמד מכשול משמעותי והוא המפתח הקואליציוני, בה לכל סיעה מוקצים מספר שרים לפי מספר המנדטים שלה. מכסת השרים שהוקצתה לסיעת הליכוד מלאה (11 שרים) כך שגם אם נתניהו היה רוצה לקדם ח"כ מהליכוד הנושא היה דורש את הסכמת שאר סיעות הקואליציה, תסריט לא סביר במיוחד. לכן לנתניהו לא הייתה ברירה אלא למנות את אחד מ-11 השרים המכהנים.

 

צחי הנגבי קיבל באוגוסט האחרון את הסמכויות לטיפול בענייני בזק, זאת מאחר שנתניהו נמצא בניגוד עניינים עם בעל השליטה שאול אלוביץ'. כחצי שנה לאחר מכן, בעקבות העתירות לבג"ץ הוחלט למנות את הנגבי לממלא מקום שר התקשורת לתקופה של שלושה חודשים, זאת במקביל להיותו השר לשיתוף פעולה אזורי.

 

צחי הנגבי. הכישלון שלו בטיפול בתאגיד והטרוניה שהשמיע על נתניהו סלל את דרכו החוצה צחי הנגבי. הכישלון שלו בטיפול בתאגיד והטרוניה שהשמיע על נתניהו סלל את דרכו החוצה צילום: עמית שאבי

 

במערכת הפוליטית היו סבורים כי הנגבי יקבל בסופו של דבר את המינוי הקבוע, אולם חוסר ההצלחה של הנגבי בעניין הקמת התאגיד לא השביעו את רצונו של נתניהו ולכן זה החל לפזול לשרים אחרים. בראיון שהעניק לערוץ 2 בשבוע שעבר הביע הנגבי את מורת רוחו מהעובדה שנתניהו לא הציע לו להמשיך בתפקידו, ובכך סלל את דרכו החוצה מהמשרד.

 

איוב קרא. האחרון בבורסת השמות איוב קרא. האחרון בבורסת השמות צילום: אוהד צויגנברג

 

שר התיירות יריב לוין, הנחשב לאחד השרים המקורבים ביותר לנתניהו חוזר על ידי רה"מ באגרסיביות אולם סירב להצעה לכהן כשר התקשורת, גם כשהובטח לו כי מדובר במינוי הנוסף לתיק התיירות. מקורבת נוספת לנתניהו, שרת התרבות מירי רגב, הודיעה שהיא אינה מעוניינת בתפקיד לאור הקמת התאגיד, וכך גם שמה ירד מהשולחן. גם יובל שטייניץ קיבל הצעה אך סירב בנימוס, ובכך נותר נתניהו עם האפשרות האחרונה שנותרה על המדף – איוב קרא.

  

יריב לוין. חוזר באגרסיביות ואמר "לא" יריב לוין. חוזר באגרסיביות ואמר "לא" צילום: אלכס קולומויסקי

 

במערכת הפוליטית מקווים כי מינוי קרא יצליח להפחית את מעורבותו באירועים מדיניים, כפי שאירע בחצי השנה האחרונה וימקד אותו בעניינים מקומיים.

 

כזכור, באוקטובר האחרון חולל קרא תקרית דיפלומטית עם איטליה כאשר בעת ביקורו במדינה אמר כי רעידת האדמה שהתרחשה ימים ספורים קודם לכן התרחשה בגלל החלטת אונסק"ו המתעלמת מהקשר בין העם היהודי להר הבית. פחות מיממה לאחר מכן נאלץ משרד החוץ לפרסם התנצלות בשל התבטאות זו. פחות מחודש לאחר מכן עורר קרא, שוב, את זעמו של משרד החוץ כשחשף פרשייה ביטחונית לאחר שטען כי לא יצא שקיים צו איסור פרסום בנושא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x