$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

רכישת הענק שהפכה לפלופ: סיסקו נערכת לפיטורי 200-150 מעובדיה בישראל

ענקית הטכנולוגיה רכשה את NDS מירושלים ב־2012 והפכה אותה למרכז פיתוח. מאז סיסקו פיטרה מעל ל־500 עובדים. לפי הערכה, בשל הירידה בביקוש לטלוויזיה בכבלים ובלוויין, תחום הפעילות של NDS, היא נאלצת לצמצם אותו

מאיר אורבך 06:4604.05.17

ענקית הטכנולוגיה סיסקו נערכת לפיטורים של מאות מעובדיה בתקופה הקרובה, כך נודע ל"כלכליסט". לפי הערכה, מרבית המפוטרים יהיו עובדי מרכז הפיתוח של החברה בירושלים, מה שהיה בעבר NDS, שפיתחה מערכות הצפנה לממירי טלוויזיה. כיום מועסקים במרכז של החברה בירושלים כ־1,000 עובדים ו־500 נוספים בנתניה ובמרכז.

 

 

NDS הוקמה ב־1988 על ידי עשרה מדענים ממכון ויצמן על בסיס טכנולוגיית הצפנה מתקדמת שהגה חתן פרס ישראל פרופ' עדי שמיר. עשור לאחר מכן נמכרה החברה לאיל המדיה רופרט מרדוק ב־15 מיליון דולר וב־1999 היא הונפקה לראשונה בבורסת נאסד"ק. ב־2012 רכשה סיסקו את החברה ב־5 מיליארד דולר. לפני שנמכרה לסיסקו, אמדה NDS את מחזור המכירות שלה בכמיליארד דולר.

 

בעקבות הרכישה, שעד עסקת מובילאיי־אינטל השנה נחשבה לגדולה ביותר שנעשתה בארץ, הפכה ישראל לחלק משמעותי עבור סיסקו העולמית. יו"ר החברה ג'ון צ'יימברס אף אמר שהרכישה מבטאת את המחויבות הרבה של סיסקו לישראל.

 

מאז 2012, רכישת הענק לא מצליחה להצדיק את עצמה ואף נתפסה בעיני רבים כיקרה מדי וכמיותרת. כשנה לאחריה הגיעה המכה הראשונה כשמרבית מנהליה הבכירים פרשו, ביניהם המנכ"ל הוותיק אייב פלד, מנהל הפעילות בחברה רפי קסטן ויוראי פלדמן, שנחשב לטכנולוג הבכיר של החברה ועבד בה כ־20 שנה.

 

בשנתיים האחרונות, מיולי 2015, מנהלת את פעילות הפיתוח בישראל ד"ר יעל וילה, שמשמשת גם כסגנית הנשיא לאבטחה בסיסקו העולמית. לפני מינויה, כיהנה וילה כבכירה בחברת אחסון וניהול המידע EMC.

צ'אק רובינס, מנכ"ל סיסקו העולמית צ'אק רובינס, מנכ"ל סיסקו העולמית צילום: בלומברג
 צילום: cisco.com

 

מאז פרישת הבכירים, החברה ספגה טלטלות נוספות. בשנה האחרונה, כחלק מגל פיטורים משמעותי, פיטרה סיסקו ישראל כ־150 מעובדי מרכז הפיתוח בירושלים. הסיבה לכך, לפי הערכה, נעוצה בירידה בביקוש לטלוויזיה בכבלים ובלוויין. בשל כל, החלה החברה לצמצם את פעילותה בתחום. כיום החברה בוחנת דרכים להשתמש במומחיות של העובדים בירושלים בתחום האבטחה והווידאו - אחד מתחומי הצמיחה המשמעותיים שלה.

 

למרות גל הפיטורים, שני בכירי החברה, צ'יימברס והמנכ"ל צ'אק רובינס, הביעו את מחויבותם לישראל בכל הראיונות שערכו לאחרונה, ואמרו שישראל היא מרכז אסטרטגי משמעותי. בתחילת 2017 אף הגיע רובינס לביקור בישראל לרגל חגיגת 20 שנה לתחילת פעילות החברה בישראל.

 

עוד בתחילת השנה זכתה סיסקו ישראל במכרז השרתים הגדול של צה"ל לתקופה של עד חמש שנים. סכום הזכייה בפרויקט מוערך במיליארד שקל לכל התקופה. ביוני האחרון חתמה ישראל על הסכם שיתוף פעולה דיגיטלי נרחב עם סיסקו.

 

מאז נכנסה לישראל, רכשה החברה 13 חברות ישראליות בכ־7 מיליארד דולר. אף כי הרכישה המשמעותית ביותר היתה של NDS, בעת הרכישה החברה כבר לא היתה בבעלות ישראלית, אך עם בסיס פעילות רחב בארץ.

 

בנוסף לרכישה זו, במהלך 2016 ביצעה החברה רכישות משמעותיות של חברת ליבה סמיקונדוקטור, שפיתחה שבבי תקשורת, בכ־320 מיליון דולר ואת חברת הסייבר קלאודלוק בכ־300 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x