$
הסטארטאפים המבטיחים 2017

מקום שני - Payoneer: הארנק משתנה, ואיתו גם התשלומים

אחת החברות המובילות בעולם בתחום העברת התשלומים השלימה השנה גיוס ענק של 180 מיליון דולר, והמשיכה להציג הכנסות של מאות מיליונים. כעת, עם כל כך הרבה כסף בקופה, בחברה בונים על המשך צמיחה כשגם הנפקה נמצאת על הפרק

הגר רבט 06:5101.05.17

תחום: העברת תשלומים

מייסד: יובל טל

הקמה: 2005

עובדים: 600 בישראל, 300 נוספים ברחבי העולם

גיוסים: 245 מיליון דולר מ־Technology CrossOver Ventures, Susquehanna Growth Equity, כרמל ונצ'רס, גריילוק, 83North, חברת הביטוח הסינית פינג אן, זוהר גילון ויגאל אהובי

 

 

 

פיוניר (Payoneer) היא אורחת ותיקה ברשימת “50 הסטארט־אפים המבטיחים”, ולא בכדי. מאז הוקמה ב־2005 על ידי יובל טל, החברה ביססה את מעמדה לא רק כאחת החברות הפרטיות הגדולות בישראל, אלא גם כמובילה עולמית בתחום התשלומים. הפלטפורמה שפיתחה מאפשרת העברת תשלומים מאובטחים באינטרנט באמצעות כרטיסי אשראי, כרטיסי דביט, ארנקים אלקטרוניים והעברות בנקאיות. היא משמשת חברות ענק כמו גוגל, Airbnb ואמזון, שבחרה בה כאמצעי התשלום החיצוני הראשון שאימצה.

 

ועידת כלכליסט להייטק וחדשנות בניו יורק תיערך ב-16-18 במאי. לפרטים והרשמה לחצו כאן

 

היכולת של פיוניר לא רק לשמור על רלבנטיות, אלא גם להמשיך להתרחב ולצמוח במהירות בתחום שעבר שינויים משמעותיים בעשור האחרון — דוגמת כניסת הארנק האלקטרוני לחייהם של רבים והשימוש הנרחב בפלטפורמות גיוס המונים — היא אחד הנכסים המשמעותיים של החברה.

 

עובדי פיוניר עובדי פיוניר צילום: עמית שעל

 

בשנה האחרונה פיוניר הרחיבה את פעילותה למספר מדינות חדשות, והיום הפעילות הגלובלית שלה מקיפה את כל החצי הכדור הצפוני – מיפן ועד קנדה - כאשר כל רישיון פעילות חדש שהיא מקבלת מאפשר לה גם להרחיב את פעילות העברת הכספים בין מדינות. לחברה יש מרכזים בהונג קונג, יפן, הודו, הפיליפינים, גיברלטר, אנגליה, ניו יורק וקליפורניה, כאשר לב הפעילות ממשיך להיות בישראל, בה מועסקים כיום כ־600 איש מתוך 900 עובדי החברה ברחבי העולם.

 

בשנה האחרונה נוספו לפיוניר 250 עובדים חדשים, מה שמעיד על צמיחה מהירה ועקבית בסדר גודל יוצא דופן. אחת העדויות להתבססות ובגרות של תחום היא בניית דור המשך, ואכן יוצאי פיוניר ממשיכים לכהן במשרות בכירות בעולם ההייטק הישראלי או יוצאים ממנה כדי להקים חברות חדשות. כמה מהבכירים בחברות אחרות ברשימה זו הם בעצמם בוגרי פיוניר.

 

מימין קרן לוי מנכל"ית פיוניר ויובל טל מייסד החברה מימין קרן לוי מנכל"ית פיוניר ויובל טל מייסד החברה צילום: עמית שעל

 

באוקטובר 2016 השלימה פיוניר סבב גיוס ענק של 180 מיליון דולר בהובלת Technology CrossOver Ventures, מה שהביא את סך הגיוסים שלה מאז הקמתה ל־245 מיליון דולר. למרות שבחברה לא שוללים הנפקה, הגיוס העצום והעובדה שההכנסות השנתיות שלה נמדדות כבר במאות מיליוני דולרים, מסמנים שאין לה צורך בגיוס כספים נוסף בקרוב. הפוקוס שלה כעת הוא על פיתוח המוצר והטכנולוגיה ועל המשך הצמיחה.

 

ייתכן גם שכספי הגיוס ישמשו אותו כדי לבצע רכישות נוספות שיבססו את מעמדה, לאחר שלפני כשנה ביצעה את הרכישה הראשונה שלה, כשקנתה את ארמור פיימנטס מעמק הסיליקון הפועלת בתחום מכתבי האשראי הבנקאיים הוירטואליים. פיוניר קלטה את עובדי החברה האמריקאית במשרדיה שבעמק הסיליקון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x