$
ועידת לונדון

ועידת לונדון

ועידת לונדון לחדשנות וטכנולוגיה של כלכליסט יוצאת היום לדרך

השמות הגדולים בעולם הטכנולוגיה יתארחו בוועידת "כלכליסט", ביניהם ליאם מקסוול, היועץ הטכנולוגי הלאומי של בריטניה, היזמית ליידי ברברה ג'אדג', שגריר בריטניה בישראל ורבים אחרים

עומר כביר 07:5316.11.16

"כלכליסט" מגיע ללונדון, לוועידת טכנולוגיה וחדשנות ראשונה מסוגה שתביא לבמה אחת כמה מהשמות הגדולים בעולם הטכנולוגיה, ההשקעות והעסקים של הממלכה המאוחדת.

 

אחד הדוברים המרכזיים בוועידה יהיה ליאם מקסוול, האדם הראשון להחזיק בתפקיד היועץ הטכנולוגי הלאומי של בריטניה, ולשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות של השירותים הדיגיטליים של הממלכה. מקסוול מתווה ומנווט את המדיניות הטכנולוגית של ממשלת בריטניה וממונה בין השאר על קידום שירותים מקוונים לאזרחים ופיתוח התשתיות הטכנולוגיות של המערכה.

ליאם מקסוול היועץ הלאומי לטכנולוגיה של ממשלת בריטניה ליאם מקסוול היועץ הלאומי לטכנולוגיה של ממשלת בריטניה צילום: gov.uk

 

דובר בכיר נוסף הוא מנכ"ל בורסת לונדון, ניקהיל רטי (Nikhil Rathi), הבורסה השלישית בגודלה בעולם ואחד מהמוקדים החשובים לחברות שמעוניינות לבצע IPO, שכללו בעבר גם כמה וכמה חברות ישראליות. נכון להיום רשומות בבורסה קרוב ל-2,300 חברות ובראשון שמות כמו יונילבר, HSBC, BP, בארברי ומארקס & ספנסר.

 

ליידי ברברה ג'אדג' תיקח גם היא חלק בוועידה. ג'אדג' היא אחת מנשות העסקים הבכירות בממלכה המאוחדת, שידועה גם בזכות פעילותה רחבת ההיקף במערכת הציבורית בארה"ב ובבריטניה. ב-1980, בגיל 34 בלבד, היא מונתה על ידי נשיא ארה"ב ג'ימי קרטר לנציבות ה-SEC – האדם הצעיר ביותר להחזיק בתפקיד והאישה השנייה בו. בשנות ה-80 החזיקה בתפקידים בכירים שונים במערכת הבנקאות העולמית, וב-1993 מונתה לדירקטורית בכירה News UK, החטיבה הבריטית של ניוזקורפ. כן שירתה ליידי ג'אדג' כדירקטורית בחברות שונות ועמדה בראש הוועדה הבריטית לאנרגיה אטומית. מאז 2015 היא מכהנת כיו"רית Institute of Directors, איגוד מקצועי בן 113 שנה של דירקטורים, מנהלים בכירים ויזמים, והיא האישה הראשונה בתפקיד זה.

 

מימין: יובל כהן, חיים שני, תמר יסעור ועו"ד אשוק צ'נדרשיקר מימין: יובל כהן, חיים שני, תמר יסעור ועו"ד אשוק צ'נדרשיקר

 

מנכ"ל MarketTech, צ'רלס באטלר יארח את הוועידה. MarketTech היא חברה חדשנית בתחום הנדל"ן, שמשלבת בין אחזקה ופיתוח של נכסי נדל"ן ליצירת פלטפורמות מקוונות, בפרט בתחום המסחר המקוון, על מנת להחיות אזורים אורבניים ולהפוך אותם למוקד משיכה של מסחר, תעסוקה, פנאי ומגורים.

 

שגריר בריטניה בישראל, דייוויד קוורי, שכיהן בעבר כמזכירו האישי של ראש ממשלת בריטניה דאז, טוני בלייר, ובתפקידים בכירים בשירות הדיפלומטי ובמשרד החוץ הבריטי, ובהם ראש אגף המזרח הקרוב וצפון אפריקה, יתארח גם הוא בוועידה. אליו יצטרף שגריר ישראל בבריטניה, מארק רגב.

 

מימין: ג'רמי קולר, ליאם מקסוול, קלאודיה דה אנטוני ואיזי וידרה מימין: ג'רמי קולר, ליאם מקסוול, קלאודיה דה אנטוני ואיזי וידרה

 

גם משקיעים רבים יגיעו לוועידה. סול קליין, שותף בקרן ההון סיכון הבריטות LocalGlobe, הוא מהיזמים והמשקיעים הבולטים בעולם טכנולוגיה. בין השאר, הוא מייסד Kano, Seedcamp ו-Lovefilm, בכיר לשעבר בסקייפ, כיהן ומכהן כדירקטור בחברות בולטות כמו טוויטדק, סולוטו ו-GSK. בין ההשקעות של לוקאלגלוב: Verifly, Menu Next Door, ו-Citymapper.

 

אחד המשקיעים הבולטים שיגיעו לוועידה הוא ג'רמי קולר, מייסד ויו"ר Coller Capital, מקרנות ההשקעה המובילות, בעולם, שבין השאר רכשה חברות ונכסים של גורמים Shell, רויאל בנק אוף סקוטלנד, בל לאבס וללוידס. קולר גם נחשב לאחד הנדבננים הבולטים בעולם, ובין תרומותיו נמנה בית הספר לניהול באוניברסיטת תל אביב, המכון להון פרטי בלונדון ביזנס סקול, ומימון מחקרים בתחומי הבריאות, החקלאות ועוד.

 

ליידי ברברה ג'אדג', יו"רית Institute of Directors ליידי ברברה ג'אדג', יו"רית Institute of Directors

 

מ-Virgin Managment, קרן ההשקעות של התאגיד הענק של צ'רלס ברנסן, תגיעה מנהלת ההשקעות קלאודיה דה אנטוני, שמובילה את פרוטפוליו ההשקעות המוקדמות והבוגרות של הקרן.

 

אייל מלינגר, הוא מנהל השקעות של קרן ההון סיכון Beringa, שהפוטרפוליו שלה כולל חברות כמו Rethink, Peerius, ו-ISIS Solar. בין השאר אחראי מלינגר על ניהול הון בסך 170 מיליון פאונד והובלת השקעות בשווי מיליון עד 5 מיליון פאונד שמכוונת בעיקר לחברות בשלבי צמיחה מוגברת.

 

עו"ד אשוק צ'נדרשיקר, שותף במשרד עוה"ד גולדפרב זליגמן, חברת לשכת עורכי הדין בישראל ובקליפורניה, ליווה כמה מהאקזיטים הבולטים של תעשיית ההייטק הישראלית בשנים האחרונות, ובראשם מכירת ווייז לגוגל (עסקה בשווי של כמיליארד דולר), מכירת סנאפטו לפייסבוק (70 מיליון דולר) ומכירת יד2 לאקסל שפרינגר (806 מיליון דולר).

 

מימין, לימור בקר, יפעת אורון, פיונה דרמון וצ'ארלס באטלר מימין, לימור בקר, יפעת אורון, פיונה דרמון וצ'ארלס באטלר צילומים: רואי קטלן, אוראל כהן, MickeyAlon

 

מ-Santander InnoVentures, שמשקיעה בחברות כמו MyCheck, Cyanogen ו- SigFig יגיע השותף המנהל מאריאנו בלינקי; מ- Francisco Partners, שהשקיעה בחברות כמו Prosper, Avalon ו-numonyx יכיע מאט ספטזלר; מ-KKR, שמנהלת נכסים בשווי 131 מיליארד דולר ומושקעת ב-115 חברות שמייצרות הכנסת שנתית של 200 מיליארד דולר, יגיע מנהל תחום ההון הפרטי, לוצ'יאן שונפלדר. מירב קיי, מנהלת ההשקעות של Consensus Business Group, שמשקיעה בנדל"ן להשכרה, תגיע לוועידה כדי לספר מה ישראל יכולה ללמוד משוק הנדל"ן הלונדוני.

 

עוד יתארחו על בימת הוועידה נציגים מכמה מהחברות הגדולות בעולם. אלו כוללים את מנהל החדשנות והמעורבות של ענקית הטלקום הבריטית BT, מייק הודג'סון, שאחראי על פיתוח קשר הדדי שוטף אם לקוחות החברה ולקוחות פוטנציאליים תוך שימוש במדיה חברתית ומינוף מדיות מסורתיות.

 

ג'וני קומב, מנהל פיתוח המוצר וערוצי המכירה של קבוצת השירותים הפיננסיים של BMW, יספר על איך יוצרת ענקית הרכב חבילות מימון בהתאמה אישית שמאפשרות למספר גדול יותר של אנשים לרכוש את רכבי היוקרה של החברה.

 

מ-Criteo יגיע לוועידה סגן הנשיא הבכיר לאזור EMEA, גרגורי Gazagne. Criteo היא אחת מחברות האדטק הבולטות בעולם, ומאפשרת למפרסמים ליצור פרסומות מותאמות אישית שמאפשרות לפנות ללקוחות ברמת פילוח גבוהה. החברה, שנסחרת בנאסד"ק, פועלת כיום ביותר מ-30 שווקים בכל העולם.

 

כריס אוון, ממומחה החדשנות הדיגיטלית של קבוצת הפיננסים והבנקאות CapitalOne, עוסק בתחום הכמעט בלתי-אפשרי של הפיכת מוסד שנודע בשמרנותו לגוף חדשני שיכול להתחרות בעולם הפינטק סטארט-אפים צעירים ולהפוך לגורם חדשנות מוביל בתעשייה.

 

מטסקו לאבס, מעבדות החדשנות של רשת המרכולים הבריטית Tesco, יגיע לוועידה מנהל המחקר הטכנולוגי של המעבדות, פול ווילקינסון. ווילקינסון מגדיר את העבודה הנוכחית שלו כ"ג'וב הטוב בעולם" ובמסגרתו הוא מחפש טכנולוגיות שישפרו את חוויית הקנייה של לקוחות החברה ופועל להתאמתן ושילובן ברשת הענקית.

 

שון מק'קי שון מק'קי צילום: emerce

 

שון מקקי, מנהל המסחר המקוון ושירות הלקוחות של קמעונאית הנעליים הבריטית Schuh יספר בוועידה איך לוקחים מותג ותיק, בין יותר מ-30 שנה, נותנים לו תדמית צעירה וחדשנית והופכים אותו להצלחה מקוונת בבריטניה ומחוצה לה.

 

אִבֶּן אפטון ייסד ועומד בראש אחד הגופים הטכנולוגיים המדוברים ביותר בשנים האחרונות – קרן ראספברי פיי. הקרן, שנוסדה ב-2009, מובילה את פיתוחו וייצור של מחשב זעיר בגודל כרטיס אשראי. המחשב, שעונה לשם ראספברי פיי, פותח על מנת לקדם את לימוד מדעי המחשב ומאז השקתו הפך לתופעה תרבותית עם קהילה אדוקה של משתמשים ומפתחים ושולב הן בתוכניות לימודים והן במוצרים מסחריים.

 

מנכ"ל Crossrider, עידו ארליכמן, עומד בראש אחת מחברות האדטק המובילות בעולם, שיוצרת פלטפורמות טכנולוגיות לאופטימיזציה ומוניטיזציה של תוכן רשת ומובייל, ומספקת פתרון מקיף לניהול פרסום וחוויית משתמש מקוונים.

  

מימין דיוויד קוארי שגריר בריטניה בישראל ומארק רגב שגריר ישראל בבריטניה מימין דיוויד קוארי שגריר בריטניה בישראל ומארק רגב שגריר ישראל בבריטניה צילום: שגרירות בריטניה, יוטיוב

 

שגיא שורר, מייסד וסמנכ"ל התפעול של Peak, ידבר על השירות החדשני שפיתחה החברה, שמאפשר לסטודנטים ולאנשי מקצוע לשפר את הכישורים הקוגנטיביים שלהם באמצעות אפליקציית מובייל שמספקת משחקים מהנים ומאתגרים, המבוססים על מחקר מדעי מקיף.

 

Eze Vidra הוא סמנכ"ל החדשנות של Antidote.me, חברת בריאות דיגיטלית שפועלת לסייע לפיתוח טיפולים רפואיים חדשים באמצעות סיוע לעורכי מחקרים רפואיים לאתר אנשים שישתתפו במחקרים שלהם.

 

אחד התחומים הבולטים יהיו אפליקציות הזמנת נסיעות, תחום שבו יש לחברות ישראליות נוכחות חזקה בלונדון. את הנוכחות מובילה Gett (לשעבר גט טקסי), שצי המוניות המקומי שהיא מפעילה הופך אותה לחברת המוניות השחורות הגדולה בבירת בריטניה. טל ברנר, סמנכ"ל הכספים הגלובלי של החברה, ייצג אותה בוועידה.

 

בן ברבין עומד בראש Level 39, אחד ההאקסלרטורים הגדולים באירופה, שמתמקד בסטארט-אפים בתחומי הפיננסים, מסחר, סייבר וערים חכמות, שהזניק חברות כמו WorldRemit, Digital Shadows ו-eToro. ברבין עצמו שימש בעבר בתפקדים בכירים בגופים שונים של הממשל הבריטי, משמש כמנטור באקסלרטור של מיקרוסופט ונצ'ורס ומחזיק בתואר "שגריר הצי המלכותי".

 

 

בין הבכירים מישראל שישתתפו בוועידה נמנים:

 

חיים שני, שותף־מנהל ב־Israel Growth Partners ויו"רUK Israel Tech Hub; תמר יסעור, ראש החטיבה לבנקאות דיגיטלית בבנק לאומי; ירון גלאי, מייסד משותף ומנכ"ל אאוטבריין; פיונה דרמון, שותפה סמנכ״לית תפעול ב-JVP; יובל כהן, שותף מנהל בקרן פורטסימו; יפעת אורון, מנכ"לית לאומי־טק; ד"ר נמרוד קוזלובסקי מאוניברסיטת תל אביב שותף יזמות ב־JVP Media Labs ושותף ב-HFN; ליאת אהרונסון, שותפה בקרן מרקר; ניר בלומברגר, שותף בקרן Accel; מודי רוזן, שותף־מנהל בקרן מאגמה; יוסי מולדבסקי, יו"ר Plus Ventures; עידו גל, מייסד משותף בריסקיפייד; רמי ברכה, שותף־מנהל בקרן פיטנגו; רון יקותיאל, מייסד משותף ומנכ"ל Kaltura; טל ברנוח, מייסד קרן דיסרפטיב; פנחס בוכריס, שותף-מנהל ב-State of Minds; רים יונס, מייסדת אלפא אומגה; ג'ון מדבד, מנכ"ל OurCrowd; אסף אלימלך, מנכ"ל Plus500; רן פוליאקין, מייסד Tap Systems; חגי שטדלר, מנכ"ל Algatech; מיכל קיסוס הרצוג, ראש אגף חדשנות ודיגיטל בבנק לאומי; סאמי סעדי, מנכ"ל צופן; אסטורה מודנה, שותף מנהל ב-Terra Venture Partners; הילה אוביל-ברנר, מייסדת Yazamiyot; נורה נוסייר מנסא, מייסדת נוראמי מדיקל; נעמי קריגר כרמי, מנהלת מרכז הטכנולוגיה בריטניה-ישראל; איתי לוינסון, מנהל פיתוח עסקי ב-ReWalk Robotics; הדר אבטליון, שותפה ב-Cerca Partners; אייל מילר, מנכ"ל Samsung NEXT Tel Aviv; אסף רביב, מייסד pq Eyewear; ורן בורנשטיין סגן נשיא מחקר וניהול, Healthcare 3DSystems.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x