$
דעות

הנשק הסודי של הסייבר: נשים

נשים מוכשרות ובעלות ידע טכנולוגי יהססו למצוא את מקומן בתעשיית הסייבר המשגשגת והפורחת, בעיקר משום שתעשייה זו גברית ב-95%. שילוב נשים הוא חובתו של כל ארגון שרואה עצמו כפונה ל-100% מהאוכלוסייה, במיוחד בתעשייה שנחשבת כחדשנית ופורצת גבולות

קרן אלעזרי 07:0517.06.16

סייבר חם. מה זה חם, רותח ב-2016! אין תחום שזוכה ליותר תשומת לב, השקעות, סיקור ומחמאות מאשר תעשיית הסייבר הישראלית המשגשגת. בשנים 2015-2010 קמו בישראל מאות מיזמי סייבר, המדינה השקיעה מיליוני שקלים בהקמת מטה סייבר לאומי ובקידום מרכזי מחקר בת"א, באר שבע וירושלים, וחברות גלובליות השקיעו סכומי עתק בחברות סייבר ישראליות.

 

אבל עם כל ההייפ והבאזז הזה, יש עדיין מרכיב קריטי שחסר בתעשייה העולמית : הון אנושי. ב- 2014, העריכה ענקית הטכנולוגיה סיסקו ששוק אבטחת המידע העולמי זקוק לעוד מיליון א/נשים כדי לענות על הצורך העתידי בתעשייה. עם צמיחה מתמדת ואתגרים חדשים, תעשיית האבטחה מציעה הבטחה לעתיד תעסוקתי ורוד למדי – אם ככה, מדוע כל כך קשה לקבוצות רבות מהאוכלוסייה למצוא את מקומן בתעשייה הזו? אני מדברת בפרט על הייצוג ומעורבות של נשים בתעשיית הסייבר.

 

95% גברים בתעשיית הסייבר

 

כולנו יודעים שתופעת המחסור של "נשים בטכנולוגיה" היא בעיה של ממש. לדעתי, נשים יהיו המפתח לעתיד של תעשייה שזקוקה למיליוני נפשות עובדות בשנים הקרובות ואין לה, באופן היסטורי, talent pool לבנות עליו.

 

אמנם אצלנו כאן בישראל למי שמשרתת בצבא יש "כרטיס כניסה" לסייבר, וידוע שיחידות טכנולוגיות באגף המודיעין הן מקפצה מצוינת לקריירה בתעשיית ההייטק. אני אישית הרווחתי ידע, ניסיון ומעמד מקצועי משירותי בקבע ובמילואים ואני מאמינה שכל אישה שיכולה לעשות זאת, צריכה לשרת את המדינה. אך בכל זאת, גם היום משוחררות טריות מהיחידות הכי מבוקשות בצה"ל יהססו למצוא את מקומן בתעשיית הסייבר המשגשגת והפורחת, בעיקר כי במבט ראשון (וגם במבט שני), התעשייה הזו גברית ב-95%.

אילוסטרציה אילוסטרציה

 

מחקרים רבים מדגישים את החשיבות מגוון אנושי (Diversity ) במקום העבודה: קשה להיות ארגון חדשני ויצירתי אם 95% מכוח האדם שלכם מגיע מאותו רקע וחושב בצורה הומוגנית. אחת הדרכים הכי יעילות לייצר חשיבה יצירתית בארגון היא על ידי העסקה של אנשים ונשים מרקע שונה, מקבוצות מיעוט ועם פרספקטיבה מיוחדת.

 

יחד עם זאת, חשוב לומר שנשים אינן מיעוט, למרות שישנם מיעוטים רבים שאינם מיוצגים בתעשיית הטכנולוגיה כגון יוצאי אתיופיה, חרדים, ערבים ועוד. נשים מייצגות 51% גם מקבוצות אלו והרבה פעמים, הן דווקא אלו שמשתתפות בשוק העבודה באופן פעיל יותר מעמיתיהם הגברים.

 

האם נטוורקינג וכנסים הם בזבוז זמן?

  

באופן אישי, בשנים האחרונות החלטתי להשקיע מזמני בקידום של נשים בתעשיית הטכנולוגיה. ב-2015 הקמתי יחד עם חברה למקצוע, הילה מלר מחברת HP, קבוצה מקצועית של נשים מובילות בסייבר. הזמנו לקבוצה נשים בכירות, ותיקות, מנהלות מהסקטור הציבורי, הפרטי, מתעשיות ביטחוניות, מגופים ממשלתיים ומחברות צעירות.

 

מטרת המפגשים ליצור סביבה לשיתוף ידע מקצועי ונטוורקינג, לנשים בלבד. להפתעתי, גיליתי שגם אחרי 15 שנים בתעשייה המקומית, ישנן הרבה נשים בכירות ומנוסות בתחום הזה, שלא הכרתי בכלל.

 

אולי זה משום שלעולם לא קיבלו (או ביקשו) את הבמה הציבורית, ואולי משום שחלק מהנשים בעולם הטכנולוגיה חשות שנטוורקינג וכנסים הם בזבוז זמן שמפריע להן בדרך לעבודה "האמיתית". מה שהן מפספסות, ורובנו נוטים לפספס, זה

שנוכחות של נשים על הבמה בכנסים מקצועיים ובמדיה זה לא נייס טו האב, אלא מפתח לשינוי.

 

את לא יכולה להיות מה שאת לא יכולה לראות. איך נשכנע את בנות הנוער והחיילות שמשרתות היום בצה"ל לחשוב על עתיד בעולם הסייבר, אם הן לא רואות נשים בעמדות מפתח בתעשייה הזו? לכן זו חובתו של כל ארגון שרואה עצמו כפונה ל-100% מהאוכלוסייה, במיוחד בתעשייה שנחשבת כחדשנית ופורצת גבולות.

 

תתפלאו, יש עדיין מי שחושבים ש"זו לא באמת בעיה" אם אין נשים על הבמה בכנס מקצועי כזה או אחר. הרי החדשות: "השנה היא 2016", כמו שאמר ג'סטין טרודו, ראש ממשלת קנדה שאייש את הקבינט שלו ב-50% נשים.

 

בשבוע הבא נקיים באוניברסיטת תל אביב את "CyberWeek", ומשלחות מ-50 מדינות שונות, למעלה מ-5,000 מבקרים יגיעו כדי ללמוד על התעשייה הישראלית מקרוב. על הבמה שלנו תוכלו לשמוע נשים מומחיות בתחומן, מכל העולם, בכל המושבים והאירועים. אמנם לא הגענו עדיין ל-50%, אבל אנחנו בדרך.

 

בשבוע הסייבר שלנו נקיים לראשונה גם אירוע בינלאומי להאקרים ובו יציגו חוקרות אבטחה מהמובילות בעולם. לאירוע תגיע אורחת מיוחדת: מרי מו, האקרית וחוקרת אבטחה שיש לה קוצב לב. היא עוסקת במחקר איומי סייבר על מכשירים רפואיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x