$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

וולטק קרדיו תימכר ל-Heartware בכמיליארד דולר

החברה הישראלית פיתחה הליך רפואי פשוט יחסית שמסוגל להחליף ניתוחי לב פתוח במקרה של בעיות מסתמים - שוק עם פוטנציאל מכירות של מיליארדי דולרים. העסקה מורכבת מאוד - ותלויה בהשלמת יעדים, אישורי רגולציה ומכירות

מאיר אורבך 12:4702.09.15

עסקת ענק בתעשיית מדעי החיים: וולטק קרדיו הישראלית נמכרת ל-Heartware האמריקאית בעסקת מניות ששוויה יכול להגיע לכמיליארד דולר. החברה פיתחה שתל מיוחד שמאפשר להחליף ולמנוע ניתוחי לב פתוח.

לעסקה מספר שלבים: בתחילה יקבלו בעלי וולטק קרדיו מניות בשווי 360 מיליון דולר, שלב שתלוי בקבלת אישור תקינת CE (רשויות הטכנולוגיה האירופיות) שצפוי להתקבל בקרוב. בשלב הבא, בו תחל וולטק קרדיו בניסויים בבני אדם, תקבל מניות בשווי 70 מיליון דולר. אם תעמוד החברה באבני הדרך שהגדירה מול Heartware, יצמח הסכום ל-490 מיליון דולר. לעסקה עוד אבני דרך, מגבלות והגדרות, שתלויות בהצלחת מכירות המוצר של וולטק, שיוכלו להכניס לבעלי החברה הנרכשת 150 מיליון דולר באופציות ועוד 375 מיליון דולר במזומן.

 

אייל ליפשיץ, שותף מנהל בפרגרין אייל ליפשיץ, שותף מנהל בפרגרין

 

צנתור במקום ניתוח מורכב

 

וולטק קרדיו נוסדה בשנת 2006 על ידי יוסי גרוס, אחד מהיזמים הוותיקים במדעי החיים, בנו אמיר וקרן פרגרין. החברה החלה את דרכה בחממת אינסטנטיב פרגרין של אייל ובועז ליפשיץ. היא מעסיקה 50 עובדים במשרדיה באור יהודה וגייסה כ-70 מיליון דולר מהקרנות OXO, ISA NGN, פרגרין וגלנרוק, קרן ההשקעות של ליאון רקנאטי.

 

השתל של קרדיו מאפשר למנוע ניתוח לב פתוח במקרה של דליפה במסתם המיטרלי, שנמצא בין העלייה השמאלית לחדר השמאלי בלב. הפתרון של החברה מאפשר לבצע את ההליך הרפואי באמצעות צינתור בלבד. המחלה הנפוצה ביותר כיום בשסתומי הלב קשורה במה שמכונה המסתם המיטרלי: מצב שבו עלי השסתום השמאלי בלב אינם נסגרים כראוי, ולמעשה מאפשרים זרימת דם מהחדר השמאלי לעלייה השמאלית בזמן התכווצות הלב. שכיחות המחלה עולה באופן דרמטי עם הגיל וכיום סובלים ממנה כ-10% מבני 75 ומעלה. בארצות הברית חולים במחלה כ-4.2 מיליון איש. החברה מעריכה שהשוק אליו פונה הטיפול שמציעה הוא שוק של מיליארדי דולרים.

 

השתל של קרדיו וולטק מפשט את הניתוח, מקל על החולים והרופאים השתל של קרדיו וולטק מפשט את הניתוח, מקל על החולים והרופאים צילום: shutterstock

 

"אנחנו בוחנים את השוק המיטרלי מזה שנים. ב-2013 השקענו בוולטק לאחר שהבנו שהיא החברה עם המגוון הרחב ביותר של פתרונות לבעיה. ההשקעה אפשרה לנו להמשיך לעקוב אחר ההתפתחות של החברה בתחום השתלים והמסתמים", אמר דאג גודשל, מנכ"ל ונשיא Heartware. "לאחר ההשקעה הבנו שזו החברה המתאימה ביותר לשוק עם פתרון שמוכן מסחרית לבעיית המסתם המיטרלי. כבר בשלבים הראשונים של הניסויים הוכיחה החברה את יעילותה ובטיחות מוצריה".

 

"וולטק הרוויחה בצורה משמעותית מההשקעה הראשונית של Heartware. בחברה. מאז ההשקעה בחברה פיתחנו יחסי עבודה חזקים המבוססים על המשימה המשותפת שלנו לספק פתרונות לחולים הסובלים מכשלים בלב", אומר אמיר גרוס, מייסד ומנכ"ל החברה. השילוב של החברות יאפשר לנו לממש את הפוטנציאל הרב שיש לקו המוצרים של החברה. הניסיון הרב שיש ל Heartware בשווקים מהווה מערכת משלימה לטכנולגיה שלנו שתאפשר להשיק את המוצרים שלנו בעולם"

 

הצלחה גדולה לפרגרין

 

עבור קרן פרגרין, המנוהלת על ידי האחים איל ובועז ליפשיץ, מדובר במגה-אקזיט שני. וולטק הוקמה לפי איפיון שקרן פרגרין זיהתה מהשוק ופעלה בראשית דרכה בחממת אינסנטיב שבבעלות פרגרין. קרנות פרגרין הניבו תשואות מרשימות למשקיעיהם: מיזוג ניאוואסק וביבלון לחברת מדיקל ונצ'רס הקנדית והנפקת החברה בבורסת טורונטו הכניסה לפרגרין 630 מיליון דולר. האקזיט של וולטק צפוי להפוך את פרגרין לאחת הקרנות עם מכפיל התשואה מהגבוהים בארץ (קרנות פרגרין הינן יחסית קטנות כך שאקזיט כזה מחזיר יותר מאת כל הקרן פעם נוספת ויותר), בטווח הקצר ובמידה ועסקת רכישת וולטק תגדל לקרוב למיליארד דולר בהתאם לעמידה באבני הדרך תחזיר פרגרין למשקיעיה בעקבות עסקה זו תשואות גבוהות בהרבה. לקרן פרגרין פורטפוליו מבטיח שכולל מלבד וולטק גם את החברות:אוטיק פארמה, קרטיהיל, NLT, קרדיוגארד ורוקטיק.

 

תעשיית מדעי החיים הישראלית רשומת בשנים האחרונות שורה ארוכה של הצלחה מרשימות שכללו הנפקות של מספר רב של חברות ישראליות בנאסדק. מכירת חברת סיקאם למרק האמריקאית בכ-95 מיליון דולר שיכולים להגיע לחצי מיליארד דולר ועוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x