$
משפט

10 חודשי מאסר בפועל ליועץ התקשורת נועם טפר על שימוש במידע פנים

זהו אחד העונשים הכבדים ביותר שנגזרו עד היום על עבירות ניירות ערך מסוג מידע פנים. בית המשפט קבע שטפר ניצל בחמישה מקרים שונים את הגישה שהייתה לו למידע פנים בחברות טאואר, ארזים, סטארלימס ומדקון, כדי לבצע עסקאות בהיקף של כחצי מיליון שקל

תומר גנון 14:0602.12.13
שופטת בית המשפט השלום בתל אביב, דניאלה שריזלי, גזרה 10 חודשי מאסר בפועל, שנה וחצי מאסר על תנאי וקנס של 300 אלף שקל על יועץ התקשורת נועם טפר, בגין חמישה מקרים שונים של שימוש במידע פנים. "לגישתי חמורים מעשיו", אמרה השופטת שריזלי, שהטילה על טפר את אחד מהעונשים הכבדים ביותר שנגזרו עד היום על עבירות ניירות ערך מסוג זה.

 

בהכרעת הדין שניתנה לפני 4 חודשים קבעה השופטת כי טפר ניצל את הגישה שהיתה לו למידע בארבע חברות שונות להן נתן שירותי קשרי משקיעים ויחסי ציבור: טאואר, ארזים, סטארלימס ומדקון. בהסתמך על מידע הפנים שהיה בידיו ביצע טפר כ-40 עסקאות בהיקף של כחצי מיליון שקל, וגרף רווח של מעל 60 אלף שקל.

 

נועם טפר נועם טפר צילום: אוראל כהן

 

שירזלי קיבלה את עמדת הפרקליטות לפיה אף שטפר לא היה עובד של החברות השונות, הוא נחשב לאיש פנים בהן. זאת נוכח קשריו איתן והגישה שהיתה לו למידע פנים בהן. עוד נקבע כי טפר ניצל את האמון אשר ניתן בו על ידי החברות ששכרו את שירותיו, ועשה שימוש במידע אשר הופקד בידיו על מנת ליצור לעצמו יתרון בלתי הוגן על יתר המשקיעים בשוק.

 

"הוכח בראיות מוצקות", כתבה שריזלי, "כי הנאשם, איש פנים בחברות הנ"ל, היה בעל נגישות וזיקה למידע הפנים הקונקרטי ביחס לעסקאות ולאירועים נשוא הדיון: המידע אודות עסקת מדקון-מקסון (ביחס לשני הדיווחים המיידיים); המידע אודות עסקת בתי-אבות שביצעה ארזים; עסקת ביוטכנולוגיה שחתמה סטארלימס; וכך, גם ביחס להסדר הכספי שאליו הגיעה טאואר עם הבנקים ועם החברה לישראל. התוצאה היא שבכל אחד ואחד מהמקרים שבהם ביצע הנאשם עסקאות בשוק ההון במניותיהן של מדקון, ארזים, סטארלימס וטאואר – 'נפגשו (בלשונו הציורית של כב' השופט מ' חשין) שלושה יובלים: איש פנים, מידע פנים ועיסקה'".

 

עורכות הדין יהודית תירוש ויעל ענתות ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), דרשו לגזור על טפר עונש מאסר בפועל של 1-3 שנים (החוק מתיר לגזור עד 5 שנות מאסר על עבירה של מידע פנים), וזאת לאור פסק דין עקרוני שניתן בחודש אפריל בבית המשפט העליון. במסגרת פסק הדין, שדן בערעור של המדינה על עונש של 10 חודשי מאסר בפועל שנגזר על אפרים קדץ, סמנכ"ל השיווק והמכירות של חברת אלספק, קבעה השופטת מרים נאור כי: "מי שיעבור בעתיד עבירות של שימוש במידע פנים, מוטב שיידע כי הוא צפוי לעונשי מאסר בפועל - עונשים חמורים בהרבה מזה שהוטל הפעם".

 

שריזלי התייחסה בגזר הדין לפסק הדין של העליון ואמרה שהיא מקבלת את פסיקתו, אולם ציינה כי למקרה של טפר יש נסיבות מקלות ולכן אין זה המקום להחמיר איתו יתר על המידה.

 

במהלך דיון הטיעונים לעונש אמר טפר: "אני לוקח על עצמי את כל האשמה. כל כך הרבה זמן ניהלתי תיק, בכלל לא הייתי צריך להתעסק עם לקוחות שלי. המשפט פגע פגיעה חמורה אנושה בכל מימד של החיים שלי".

 

מעו"ד גלעד כצמן, בא כוחו של טפר, נמסר: "לא סברנו בתיק זה כי העונש הראוי הוא מאסר ממש, בעיקר לאור חלוף הזמן הרב מביצוע העבירות בשנת 2005 ורמת הענישה הנמוכה יותר שהייתה נהוגה אז. מכיוון ולהגנה השגות גם בעניין ההרשעה, אנו שוקלים לערער על פסק הדין כולו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x