$
משפט

משקיעים בגלובל פראגון: הבעלים גנבו 50 מיליון שקל מכספי ההשקעה

חברי ועד הפעולה הארצי של משקיעי החברה ששיווקה נדל"ן בארה"ב, מבקשים מביהמ"ש לחייב את הבנק הבינלאומי למסור מידע הנוגע לחשבונות הנאמנות. אחד הנתבעים עו"ד ירון כהן: "על פניו טענות הוועד מופרכות"

יצחק דנון 14:5422.01.13

חברי ועד הפעולה הארצי של משקיעי גלובל פראגון, המייצג 450 משקיעים שהשקיעו כ-100 מיליון שקל ב-10 פרויקטים של נדל"ן ששיווקה החברה בארה"ב, מבקשים מבית המשפט בת"א להורות כי על חשבונות הנאמנות שנפתחו בבנק הבינלאומי על ידי עו"ד ירון כהן מרחובות מנהל ובעלים שותף של החברה בישראל ואשר שימש נאמן לכספי המשקיעים, ועו"ד אלון סלומון שותף בחברה ומנהל פעילות החברה בארה"ב, חלים דיני הנאמנות.

 

כפועל יוצא מכך מתבקש ביהמ"ש להורות לבנק לאפשר למשקיעים גישה לחשבונות הללו אשר לטענתם אליהם הוזרמו כספי ההשקעה.

 

בעתירה נטען כי כמחצית מכספי ההשקעה בהיקף כ-50 מיליון שקל נגנבו על ידי עו"ד כהן ו/או אלון סלומון או על ידי שניהם יחדיו.

 

בפנייה לביהמ"ש נאמר כי חברת גלובל פראגון מרמת גן, שהוקמה על ידי עוה"ד כהן וסלומון, עסקה בשיווק פרויקטים של נדל"ן בארה"ב ואספה משקיעים, רובם ישראלים, אשר התאגדו תחת חברה או שותפות רשומה בארה"ב.

 

עוד נאמר כי בעלי גלובל פראגון דיווחו לאורך השנים אודות המצב הכספי של הפרויקטים השונים והעבירו דו"חות ששיקפו עלייה מתמשכת בערך הנכסים ובתפוסה, כמו גם בפעולות להשבחת הנכסים. בהתאם לדו"חות הועברו למשקיעים רווחים בגין ההשקעה בנכסים ותשלומים אלו בוצעו על בסיס רבעוני.

 

ההודעה במייל מעו"ד ירון כהן

 

ואולם, טוענים  חברי ועד הפעולה הארצי, לפני כחודשיים נדהמו המשקיעים לקבל הודעה במייל מעו"ד כהן וזאת לאחר שהדו"חות הרבעוניים לא הופצו. בהודעה כתב עו"ד כהן בין היתר: "מזה תקופה מצויה גלובאל פראגון בקשיים כלכליים ומצבה הורע עד כדי קושי ממשי להמשיך ולנהל את עסקיה באופן שוטף... אין אנו יכולים להבטיח את המשך הניהול השוטף והתקין של הנכסים לאורך זמן".

 

בעתירה נטען כי למשקיעים התברר כי הדו"חות שהועברו להם היו כוזבים, כספים נעלמו, בוצעו שיעבודים אסורים ללא ידיעת המשקיעים ועוד.

 

ככל שהלכה והתבהרה התמונה, נטען, התברר שבעלי החברה מעלו בהתחייבותם לרשום את המשקיעים כבעלי הנכסים השונים שנרכשו, הקימו בארה"ב ישויות משפטיות עבור כל נכס מבלי להוסיף את המשקיעים כבעלי זכויות באותן יישויות משפטיות, דבר שהותיר אותם ללא זכויות בנכסים. ואולם, בעקבות פעולה משפטית נמרצת של ועד הפעולה, הסכימו בעלי החברה להעביר את הנכסים לבעלות המשקיעים. לדברי המשקיעים, כאשר קיבלו לידיהם את הפרויקטים השונים התברר להם כי הם נמצאים במצב של הזנחה קשה וכי הכספים שהעבירו לשיפוצים מעולם לא הגיעו לחשבונות הבנק של הפרוייקטים השונים.

 

לדברי ועד הפעולה הארצי של המשקיעים, פנייתם אל הבנק לשם קבלת מידע אודות חשבונות הנאמנות נענתה בשלילה. זאת אף שהבנק הכיר בכך כי המשקיעים הם הנהנים בחשבונות. לדברי הוועד הגיעו לידיו מסמכים המעידים על מעשי גניבה ומרמה שנעשו בכספים שהוזרמו לחשבונות הנאמנות כולל שימוש פרטי והעברות של כספים ללא הסבר מהבנק בארה"ב לצורך רכישת נכסים פרטיים על ידי מי מבעלי החברה.

 

עוד טוען ועד הפעולה כי הבנק עשה למעשה יד אחת עם בעלי החברה כאשר הסכים לפתוח מספר חשבונות נאמנות שריכזו את כספי המשקיעים.

 

לפיכן מבקש הוועד מביהמ"ש לחייב את הבנק במסירת המידע הנוגע לחשבונות הנאמנות ולקבוע כי הבנק היה במעמד שומר בהתאם לחוק השומרים ביחס לכספים שהפקידו אצלו המשקיעים בנאמנות באמצעות בעלי החברה. לדברי ועד הפעולה במידה ויעלה מהמידע כי לבנק אחריות על  נזקיהם הכבדים, מתבקש ביהמ"ש לאפשר להם לפצל את סעדיהם באופן שיאפשר פתיחה בהליך נגד הבנק בשל אחריותו לנזקים אלו.

 

בתגובה מסר עו"ד ירון כהן כי על פניו טענות הוועד מופרכות וכי רק לאחר שהתביעה תתקבל אצלו הוא יוכל להגיב עליה כראוי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x