$
משפט

תביעה של מיליארד שקל נגד אלביט ותעשייה אווירית

בעלי מניות בחברת הלוויינים אימאג'סט טוענים כי אלביט ותע"א, המחזיקות בחברה, השתלטו על הדירקטוריון שלה, ניצלו אותה וגזלו לה הזדמנויות עסקיות

מארק שון 18:5321.04.10

בעלי מניות בחברת הלוויינים אימאג'סט הגישו לבית המשפט המחוזי מרכז ביום ה' האחרון בקשה לאשר תביעה כנגזרת בגובה מיליארד שקל נגד החברות המחזיקות בחברה – תעשייה אווירית, אלביט ואל-אופ - ונגד בכירים בהן.

מה דעתך על מניית אלביט מערכות:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

התובעים טוענים כי השקיעו כ-100 מיליון דולר באימאג'סט, אך במקום לפעול לטובת החברה התחרו בה תע"א ואלביט, והשתמשו בנכסיה כדי לפתח לעצמן מערכות עצמאיות ולחתום על חוזים נוגדים עם לקוחות שונים.

 

התביעה הוגשה גם כנגד בכירים בהווה ולשעבר בחברה, ביניהם משה קרת, ששימש כיו"ר הדירקטוריון בין השנים 2006-2000, וכיהן כמנכ"ל תע"א עד 2006, שמעון אקהויז, סגן נשיא שיווק ומכירות בינל' ולאחר מכן סגן נשיא וסמנכ"ל תע"א עד שנת 2005, יוסף אקרמן, מנכ"ל אלביט מערכות, ומיכאל פדרמן, יו"ר מועצת המנהלים ובעל שליטה באלביט. בעבר היה פדרמן הבעלים של אל-אופ עד שעברה לבעלות אלביט בשנת 2000.

 

אימאג'סט עוסקת בתחום לוויני תצפית ומעקב, והחברה מתקשרת בחוזים ארוכי טווח עם מדינות המעוניינות לקבל צילומי לויין של אזורים מסויימים, למטרות צבאיות או אזרחיות.

 

"בעלי השליטה הסבו לחברה נזקים כבדים ביותר, וכנראה בלתי הפיכים. מדובר בניצול לרעה של כוחו של הרוב בתאגיד, במקרה המדובר מהחברות החזקות ביותר בישראל, באופן כמעט חסר תקדים בהיקפו ובחומרתו בהיסטוריה של המדינה", נכתב בתביעה.

 

לתביעה קדמה התדיינות אינטנסיבית של מספר שנים בבתי המשפט הפדרליים של ניו-יורק, שהתנהלה ביוזמת בעלי מניות המיעוט בחברה. הנתבעים ביקשו להעביר את התביעה לישראל בגלל הזיקה החזקה של הסכסוך למדינה.

 

החברה הוקמה כהמשך למיזם משותף שהוקם בשנת 1994 ביוזמת תע"א וחברת התוכנה Core, מיזם אליו הצטרפה אלביט בשנת 1998, במטרה למסחר את הטכנולוגיה הישראלית הצבאית של לוויני הצילום והמעקב ("תוכנית אופק"). אימאג'סט נוסדה למעשה כדי לנהל תהליך גיוס הון פרטי שהיה דרוש לפרויקט. המשקיעים הפרטיים הכניסו לחברה כ-100 מיליון דולר.

 

בתביעה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין יוסף תמיר ומיכאל שיין, נטען כי בתחילת שנות ה-2000 השתלטו אלביט ותע"א על הדירקטוריון של החברה, ומשלב זה ואילך החלו לגזול לה הזדמנויות עסקיות ולנצל את החברה. תע"א ואלביט שימשו כספקיות עיקריות של החברה, נטען, ויצרו חובות מנופחים נושאי ריבית גבוהה ביותר בגין השירותים שסופקו.

 

בתביעה נטען עוד, כי השליטה המוחלטת שהשיגו החברות אפשרה להן להשתלט על לוויני החברה ולהתחרות בה, על חשבונה.

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x