$
דו"ח טכנולוגי

טכנולוגי על הבוקר: תרועת האשכבה של ה-CD

יש סיבה משכנעת במיוחד להזהר מסלולרים; נפתחה חנות מתחרה לחנות האפליקציות של אפל; מכונות ההצבעה בארה"ב עדיין לא עובדות כראוי; והדור השלישי מפעיל לחץ כבד על חברות התקשורת

יוסי גורביץ 10:1422.09.08

עוד טכנולוגיה נאספת אל אבותיה

יצרנית הדיסק-און-קי הגדולה בעולם, סאנדיסק, צפויה להודיע היום (ב') על יוזמה חדשה, SlotMusic שמה, והיא תוצג בשיתוף עם ארבעת חברות התקליטים הגדולות בארה"ב וכמה קמעונאים גדולים, כגון Best Buy. הצליל המרחף ברקע הוא החצוצרה הנוגה של תרועת האשכבה.

 

SlotMusic היא תעודת הפטירה הרשמית של הקומפקט דיסק. מעתה, חברות המוזיקה ישווקו את המוצרים שלהם (שירים ואלבומים) ישירות על גבי הזכרונות הניידים - מסוג Micro SD - של סאנדיסק. השירים יגיעו בפורמט MP3, וללא תוכנות הגנה.
טוחן את הרשת הסלולרית, ועכשיו מסתבר גם כמסכן אשכים. אייפון טוחן את הרשת הסלולרית, ועכשיו מסתבר גם כמסכן אשכים. אייפון צילום: בלומברג

 

אף שרוב המוזיקה בעולם ב-2007 נמכרה על גבי CD, חלק ניכר מהאוכלוסיה כבר לא משלם עבור המוזיקה שלו, וצורת האכסון הזו מאבדת פופולריות במהירות. ההערכה היא שמחירו של אלבום מוזיקה על כרטיס זכרון נייד יעמוד על כ-10 דולרים - והרוכש יוכל גם למחוק את המוזיקה מהכרטיס ולהשתמש בו ככרטיס זכרון רגיל. נראה ששנות השמונים הגיעו לסופן. זה היה ארוך.

 

סרטן? הייתם מתים

אזהרות משרד הבריאות שטלפונים סלולריים עשויים לגרום לסרטן התקבלו בפיהוק, והחברות הסלולריות דיווחו בעליצות על כך שמכירותיהן לא נפגעו. היו אפילו דיווחים על כך שהמכירות עלו. אולי זה עומד להשתנות.

 

במאמר שפורסם במגזין רפואי בעל השם שם מדכא התיאבון "פוריות ועקרות", טוענים חוקרים מקליבלנד, אוהיו, כי הקרינה האלקטרומגנטית של הטלפונים הניידים עשויה לפגוע באיכות הזרע של הזכרים הנושאים אותם. הם מתריעים מפני שמירת הסלולרים בכיס או בחגורה, בשל קרבתם לאשכים. אפילו אוזניות הבלוטות', האמורות לסייע להגנה מפני סרטן המוח, לא יועילו כאן. אם יש לכם מניות של הסלולריות, אולי הגיע הזמן למכור: הזכר הממוצע אולי מקבל בסטואיות איום בסרטן המוח, אבל בשום פנים לא איום על אשכיו.

 

קומו התנערו, מפתחי אפליקציות האייפון!

כתבנו כאן כבר לא פעם על המדיניות מדכאת היצירתיות שמפעילה אפל בחנות האפליקציות שלה, אפסטור. בסוף השבוע נבעטה עוד אפליקציה תמימה מהחנות. הפעם מדובר ב-MailWrangler, יישום שתפקידו לאפשר למשתמש לפתוח במקביל מספר חשבונות ג'ימייל. בניגוד למנהגה, הפעם טרחה אפל להגיב, אבל אולי זה לא היה רעיון חכם במיוחד. היא טענה שמדובר באפליקציה ש"מעתיקה את היישומיות של האפליקציה Mail", שמגיעה בחבילה הבסיסית של הג'יזספון.

 

על כך יש שתי תשובות: ראשית, המתכנת, אנג'לו די נארדי, אומר שזה ממש, אבל ממש, לא המצב; ושנית, מה זה לעזאזל עניינכם? אבל השוק החופשי - זה ממנו שטרם קרס - מגיב: חנות אפליקציות לא רשמית, Apptism, נפתחה לאחרונה, והיא נותנת פייט יפה למדי לאפסטור.

 

רוב האפליקציות באפטיזם חופשיות, ובניגוד לאפסטור החנות מספקת מידע על מה האפליקציה עושה בעצם, ומאפשרת למשתמשים להביע את עמדתם באשר אליה. הרישום הוא חינמי, ויכול להיות שמדיניות ה"איכס, לקוח" של האפסטור כבר בנתה את הבומרנג שהיא כל כך ראויה לו.

 

הצבעה במכונות היא עדיין לא דבר חכם

הבחירות לנשיאות ארה"ב בנובמבר מתקרבות, ותושבי הבירה וושינגטון קיבלו עוד שיעור - אם היה בו צורך - בכך שטכנולוגיה מייצרת לעיתים קרובות בעיות, לא פתרונות, ושפוליטיקה היא עסק חשוב מכדי שיופקד בידי מכונות.

 

בתשיעי בספטמבר נערכו בעיר הפריימריז לבחירת המועמדים לייצוג העיר - שהיא גם מחוז - בקונגרס. התוצאה המדירה שינה מעיני האחראים על הבחירות היא 1,542. זה מספר הקולות הפסולים שנספרו - בלא פחות מ-13 מירוצים שונים ברחבי המחוז. בדיוק 1,542. ההסתברות שזה יקרה נמוכה אפילו מזו שאולמרט יהיה אי פעם ראש ממשלה שוב.

 

וושינגטון משתמשת במכונות הצבעה לספירת הקולות. הבחירות הנשיאותיות - ונוטים לשכוח שיחד עם הנשיא, בוחרים האמריקנים מגוון פרוע למדי של פקידים אחרים, מחברי קונגרס ועד תופסי כלבים - ייערכו בעוד שבעה שבועות. צפויים להשתתף בהם הרבה יותר אנשים מאשר בפריימריז - ובירת ארה"ב עשויה להיות מוקד לעימותים זועמים על תוצאות הבחירות ודרישות לספירות מחדש. יהיו קטעים.

 

חברות התקשורת כורעות תחת העומס

צרות התקשורת והדור השלישי של האייפון משכו את הכותרות, אבל נוטים לשכוח שהאייפון - למרות כל הבאז - הוא טיפה בים: 2.8% בלבד משוק הסמארטפונים, והם עצמם מהווים רק 19% מכלל השוק הסלולרי. האלוף בשימוש בדור השלישי הוא עדיין הבלאקברי, יש המון מהם, והם סוחטים את המיץ מרשתות הדור השלישי בארה"ב. הם לא לבד: אנשים משתמשים גם בקינדל, משתמשי לאפטופים מתחברים לרשת הסלולרית, ועוד.

 

ב-12 החודשים שקדמו ליוני 2008, מספר האמריקנים שגלשו ברשת באמצעות סלולרי זינק ב-93%; מספר האנשים ששלחו תמונה בסלולרי עלה ב-58%; והתוצאה היא שחברות הסלולרי לא עומדות בעומס. הן צריכות להרחיב את התשתית שלהן - ואין להן די כסף לכך.

 

במצב השוק הנוכחי, גם אין מי שילווה להן את הכסף, והתוצאה היא שהצרכן משלם את המחיר: חבילות מידע עולות יותר ויותר, והחברות מנסות להקטין אותן יותר ויותר. התוצאה עשויה להיות הפוכה: הרתעת הצרכנים והאטת קצב הצמיחה והפיתוח של הרשת הסלולרית. ימים יגידו.

 

קצרצרים

מסימני הזמן: יש כבר מי שמהמר על איזה בנק קורס יתמזג עם איזה בנק קורס אחר - וקונה מראש את שמות הדומיין המשולב, בתקווה שבעתיד אפשר יהיה למכור אותו לבנק מזועזע, שלא יהיה במצב להתמקח.

 

האגודה הלאומית למניעת התאכזרות בילדים של בריטניה (NSPCC) החלה להושיט סיוע לילדים במצוקה גם באמצעות הרשת והסלולרי. ילדים הנמצאים באיום יוכלו ליצור קשר עם האגודה באמצעות האתר שלה או הודעת SMS, ולא יצטרכו להסתכן בשיחת טלפון שהאדם הלא נכון יכול להבחין בה. הבעיה: האגודה סובלת ממחסור חמור בכוח אדם, והיא מעריכה שרק 40% מהילדים שביקשו ממנה סיוע ונזקקו לו, אכן קיבלו אותו. אולי זה המקום להזכיר, שלמרות כל הצווחות על פדופילים מקוונים - תמיד שיטה לגרור תשומת לב - המקום המסוכן ביותר לילדים הוא הבית, ואחר כך בית הספר.

 

הסופה אייק עושה שמות בארה"ב, והיא גרמה לניתוק הרשת הרחב ביותר מאז 2003. המדינות שנפגעו בצורה החריפה ביותר קרובות לחוף האטלנטי, אבל הפגיעה הגיעה עד אילינוי ואינדיאנה שבמערב התיכון.

 

ארגונים נוצריים שוחרי נפשות חדשות חשפו את "גוספלר", שאמור להיות המקבילה הנוצרית לטוויטר. שומר נפשו ירחק.

 

השעון המוגדר כ"מפחיד ביותר בעולם" מציג חרק משונה - שילוב בין חרגול וארבה - שאוכל כל שניה ושניה שעוברת בו. עלותו היא שני מיליוני דולרים, הוא עומד באוניברסיטת קיימברידג', והוא הוצג לציבור על ידי - אלא מי - סטיבן הוקינג, האיש וקיצור תולדות הזמן האבוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x