סגור
שורת הרווח דף כתבה חדש
עו"ד ורו"ח מאורי עמפלי, בעלים, משרד עמפלי עריכת דין מיסים
(אולפן כלכליסט)

חוק הרווחים הכלואים: פירוק חברה והעברת נכסים בהטבה במס בשנת 2025

איך אפשר לנצל את חוק הרווחים הכלואים להעברת נכסים ולפירוק חברות בהטבת מס משמעותית? עו"ד ורו"ח מאורי עמפלי, בעלים של משרד עמפלי עריכת דין מיסים, מסביר על ההזדמנויות שמביאה הוראת השעה לשנת 2025

רבות דובר לאחרונה על חוק הרווחים הכלואים אשר מטיל מס נוסף על בעלי המניות בחברות פרטיות בעלות שיעור רווחיות של מעל 25%, ושהמחזור שלהן פחות מ-30 מיליון שקל בשנה וכופה דיבידנד שנתי בשיעור של 6% על כלל החברות הפרטיות במשק, למעט חריגים הקבועים בחוק. כדי לאפשר לבעלי המניות ולחברות אלו להתארגן, החוק כולל הוראת שעה אשר מאפשרת לחברות להתפרק או להעביר נכסים במהלך שנת 2025 במסגרת משטר מס מיטיב.
עו"ד ורו"ח עמפלי מסביר שבפירוק רגיל של חברה קיימים ככלל שלושה אירועי מס: מכירת נכסים ברמת החברה, מכירת מניות ברמת בעל המניות, ומס רכישה על זכויות במקרקעין. הוראת השעה מחליפה את כל אירועי המס האלה באירוע מס אחד - דיבידנד בגובה הרווחים הנצברים ערב הפירוק.
באופן דומה, בהעברת נכס מחברה לבעל מניות ללא פירוק, הוראת השעה מפשטת את התהליך לאירוע מס אחד של דיבידנד בגין העלות המופחתת של הנכס ובניכוי הלוואות ממוסד כספי אשר נרשם בגינן שיעבוד על הנכס ולא לפי שווי השוק של הנכס.
אולם יש לשקול גם את החסרונות: ראשית, מקדימים תשלום מס. שנית, פירוק חברה והעברת נכס הם אירועים כמעט בלתי הפיכים. שלישית, מדובר בדחיית אירוע מס ולא בביטולו. בעת מכירת הנכס בעתיד יחול מס בשיעור של -52% ביחס לתקופה שהנכס הוחזק בחברה, כך שהמהלך עשוי להשתלם רק למי שמתכוון להחזיק בנכס באופן אישי תקופה משמעותית לאחר קבלת הנכס במסגרת הוראת השעה.
עו"ד עמפלי מסכם שהמהלך מצריך ניתוח מעמיק מבחינה משפטית, חשבונאית - מיסויית ומסחרית וחשוב גם לזכור שהזמן דוחק - הוראת השעה חלה רק בשנת 2025, ולכן חשוב לבצע את כל הבדיקות מוקדם ככל האפשר.
אז איך תוכלו לנצל את הוראת השעה לטובתכם? את התשובה תמצאו בכתבה המלאה >>