תקועים בפרויקט התחדשות עירונית? יש מה לעשות!
כיצד מזהים שפרויקט תקוע ומה האפשרויות העומדות בפני הדיירים? עו"ד אלעד דני, ממשרד קונפורטי דני ושות' עורכי דין, מסביר על הדרכים החכמות להתמודד עם המצב
הסימן הראשון לכך שפרויקט תקוע הוא חוסר תקשורת," פותח עו"ד דני. "כשדייר יושב בבית ולא מבין מה קורה, למה זה קורה ומתי דברים יתקדמו - זה דגל אדום ראשון. תקשורת שקופה ועדכונים שוטפים הם קריטיים להצלחת כל פרויקט התחדשות עירונית."
לדבריו, למרות שביטול ההסכם עם היזם נראה לעיתים כפתרון המתבקש, זהו למעשה "נשק יום הדין" שעלול להחזיר את הפרויקט שנים לאחור. ביטול הסכם הוא צעד דרסטי שיכול להביא את הדיירים למצב של התחלה מחדש, מה שעלול לקחת 3-5 שנים נוספות.
במקום זאת, עו"ד דני ממליץ על מספר אפשרויות חלופיות. אפשר לדרוש מהחברה היזמית לצרף שותף אסטרטגי שיידע להוציא את העגלה מהבוץ. לחלופין, ניתן לנהל משא ומתן מחדש ולבצע התאמות בתכנון ובתמורות. המפתח הוא לזכור שהאינטרס המשותף של כל הצדדים הוא להגיע לרגע המיוחל של מסירת הדירות.
הוא אף מדגיש את חשיבות הליווי המקצועי בתהליך. בכל פרויקט התחדשות עירונית יש צוות מקצועי שמלווה את הדיירים - עורך דין, שמאי, מפקח ויועצי מס וביטוח. חשוב להיעזר בהם כדי לקבל החלטות מושכלות המתאימות לנסיבות הספציפיות של הפרויקט.
רוצים לדעת עוד על זכויותיכם בפרויקט תקוע? כל המידע בכתבה המלאה >>