$
נדל"ן עולמי

מגדל בבל בן זמננו: כך ייראה הבניין שיכול להכיל את כל 7.4 מיליארד התושבים בכדור הארץ

תרגיל היפותטי שנערך ברשת ניסה לענות על השאלה "האם ניתן להכניס את אוכלוסיית כל העולם לבניין אחד?" למרבה ההפתעה מסתבר שאין צורך ביותר מכמה בלוקים במנהטן. צפו בווידאו

שירות כלכליסט 21:4030.01.17
אוכלוסיית העולם הולכת וגדלה, ובהתאם הבניינים שבונים בו הופכים גדולים וגבוהים יותר - דבר שמעלה את השאלה המעניינת: האם ניתן להכניס את כל אוכלוסיית העולם לבניין אחד? ובאיזה גודל צריך להיות הבניין שיוכל להכיל את כל 7.4 מיליארד תושבי העולם? למרבה העניין, מתברר שאין צורך בבניין גדול כל כך.

 

המבנה המדובר צריך להיות בצורת קובייה בגובה 1,346 מטר. לשם השוואה, המגדל הגבוה בעולם, הבורג' חליפה בדובאי מתנוסס לגובה 830 מטר, כך שלא מדובר בהבדל כל כך גדול. אמנם לכולם יהיה מרחב מצומצם ביותר לחיות בו – בערך בגודל של ארון קבורה – אך הנקודה היא שניתן ככל הנראה לבנות בניין בגודל הזה. למעשה, תיאורטית ניתן לאכלס אל כל אוכלוסיית העולם בבניין בצורת קוביה, שיתפרס על פני כמה בלוקים בלבד במנהטן.

 

 

זה כמובן תרגיל מחשבה היפותטי בלבד. בדומה, אפשר לחשב כמה אנשים אפשר לדחוס למבנים קיימים כבר, או אפילו למבנים שתוכננו אך בסופו של דבר לא יצאו לפועל. לדוגמה, אצטדיון רונגרדו בפיונגיאנג, בירת צפון קוריאה, האצטדיון המקורה הגדול בעולם, יכול להכיל עד 114 אלף אנשים, בדומה למספר התושבים באי קיריבטי.

 

איצטדיון רונגרדו מיי דיי, פיונגיאנג צפון קוריאה איצטדיון רונגרדו מיי דיי, פיונגיאנג צפון קוריאה צילום: imgur

 

בדומה, האצטדיון המתוכנן הגדול ביותר הוא אצטדיון פולקשייל, שתוכנן על ידי הנאצים ואמור היה להיפתח ב-1962, זאת כמובן בהנחה שינצחו במלחמה. האצטדיון הזה היה אמור להצליח להכיל 180 אלף אנשים, שמייצגים 5% מאוכלוסיית ברלין. לפי התכנונים, הלחות מהנשימה של כל האנשים הייתה יוצרת גשם מלאכותי, כך שלמבנה הייתה מערכת אקלים משל עצמו. הנאצים תכננו גם לבנות את האצטדיון הפתוח הגדול בעולם בנירנברג, שהיה יכול לאכלס 405 אלף אנשים, יותר ממספר התושבים של ניו אורלינס.

 

הדמיית הבניין שיכול להכיל את כל אוכלוסיית העולם, מנהטן, ניו יורק, ארה"ב הדמיית הבניין שיכול להכיל את כל אוכלוסיית העולם, מנהטן, ניו יורק, ארה"ב צילום: real life lore

בשל התבוסה במלחמת העולם השנייה, האצטדיונים של הנאצים לא הוקמו, אך עדיין יש כמה מבנים ברחבי העולם שיכולים לאכלס כמות מכובדת ביותר של אנשים:

 

המסגד הגדול של מכה, סעודיה: מכיל כ-4 מיליון אנשים - יותר מאוכלוסיית פנמה.

 

המסגד הגדול במכה,  סעודיה המסגד הגדול במכה, סעודיה צילום: רויטרס

 

מפעל טסלה (ג'יגה פקטורי), נבאדה: מכיל 2.65 מיליון אנשים במפעל שבגודל 530 אלף מ"ר - יותר מאוכלוסיית נמיביה.

 

מפעל ג'יגה-פקטורי של טסלה בנבאדה מפעל ג'יגה-פקטורי של טסלה בנבאדה צילום: Tesla Motors

 

קריסטל איילנד, מוסקבה: הפרויקט לא יצא בסופו של דבר לפועל, אבל לפי התכנון היה אמור להתפרס על שטח של 2.5 מיליון מ"ר ולאכלס 12 מיליון אנשים - יותר מאוכלוסיית בלגיה.

 

מפעל אברט של בואינג, וושינגטון: אם ממלאים אותו גם לגובה, אז יכול להכיל 40.831 מיליון אנשים -  יותר מהאוכלוסיות של דנמרק, נורבגיה, שבדיה, פינלנד, איסלנד, אסטוניה, לטביה, ליטא וסרביה ביחד.

 

מפעל המטוסים בואינג אוורט בוושינגטון מפעל המטוסים בואינג אוורט בוושינגטון צילום: boeing

 

אצטדיון מירוץ מכוניות אינדיאנפוליס, אינדיאנה בארה"ב: האצטדיון הפתוח הגדול בעולם, יכול להכיל 235 אלף אנשים.

 

איצטדיון מירוצי המכוניות באינדיאנפוליס, אינדיאנה, ארה"ב איצטדיון מירוצי המכוניות באינדיאנפוליס, אינדיאנה, ארה"ב צילום: רויטרס

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x