$
נדל"ן עולמי

מנוע הצמיחה הסיני מאט: הבתים בערים הגדולות מתייקרים, אבל בקצב איטי יותר

בשלושת החודשים הראשונים של השנה חלה האטה בקצב עליית מחירי הבתים החדשים במדינה. הסיבה - הגבלות שהטילה הממשלה על שוק המשכנתאות, שגרמו לצמצום הביקוש. "סין לא יכולה לעמוד ביעדי הצמיחה שלה אם שוק הנדל"ן למגורים חלש"

שירות כלכליסט 15:2318.04.14

הצמיחה במחירי הנדל"ן למגורים בערים הגדולות והבינוניות בסין האטה עוד יותר בחודש מרץ האחרון, על רקע הגבלות וביטול הנחות אשראי מאת הבנקים, שגרמו לצמצום הביקוש. כך על פי אתר מרקט ווטץ'.

 

מחירי הדיור ב-70 מעריה הגדולות של סין עלו ב-7.3% בחודש מרץ האחרון לעומת מרץ בשנה שעברה. כך על פי חישובים מאת הוול סטריט ג'ורנל על בסיס נתונים שפורסמו היום על ידי הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה של סין. המחירים עלו ב-0.2% במונחי חודש לחודש, לעומת עלייה של כ-0.3% בפברואר.

 

במונחי עליית מחירי הבתים בחישוב שנתי, חלה בפברואר האטה בעליית המחירים, לשיעור של 8.2%. זאת לעומת 9% בינואר. זוהי האטה בשלושת החודשים האחרונים לעומת ההאצה במחירים בכל חודש ב-2013. בדצמבר, המחיר הממוצע עלה ב-9.2% לעומת 9.1% בנובמבר.

 

אתב בנייה בסין. הענף הוא אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים במדינה אתב בנייה בסין. הענף הוא אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים במדינה צילום: בלומברג

 

שוק הנדל"ן למגורים הסיני הוא עמוד תווך בכלכלתה של המדינה. בנייה, מכירה והתקנות לבתים חדשים היו אחראיים לכמעט רבע מהתוצר של סין בשנת 2013. כך על פי חישובים של Moody's Analytics.

 

כלכלתה של סין רשמה ירידה בצמיחה ל-7.4% ברבעון הראשון, לעומת 7.7% ברבעון הרביעי.

 

בשנה שעברה, חרף מאמצי הממשלה הסינית לשלוט במחירי הבתים, רשם השוק גאות. אולם מאז פברואר מפתחי נדל"ן מורידים מחירים כדי להעלות ביקושים. הידוק של שוק המשכנתאות פוגע במכירות, כך על פי קבלנים, ובנקים מבטלים הנחות ומחמירים את התנאים לקבלת משכנתא.

 

"סין לא יכולה לעמוד ביעדי הצמיחה שלה אם שוק הנדל"ן למגורים חלש", אומר מייקל קילבנר, ראש מחלקת מחקר סין בחברת הנדל"ן Jones Lang LaSalle.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x