$
נדל"ן עולמי

"דובאי הסינית" מתרסקת: ירידה חדה במחירי הנדל"ן באי פיניקס

עד לא מזמן, צבאו תעשייני סין העשירים על הדירות שעמדו למכירה באי אך הנפילה ברווחים כתוצאה מהמשבר הכלכלי העולמי אילצה רבים מהם להיפטר מנכסים. דירות שאשתקד נמכרו ב-2,200 דולר למ"ר, נמכרות עתה בפחות ממחצית המחיר

סוכנויות הידיעות 16:0126.02.13

הוא זכה לכינוי "הדובאי של סין" – מדובר באי המלאכותי פיניקס (Phoenix) שעליו מתנשאים מספר גורדי שחקים ומסביבם ים טרופי, דוגמא תמציתית לשגשוג בשוק הנדל"ן הסיני ששינה את קו הרקיע בלא מעט ערים ברחבי סין. 

 

אבל במחירי הנדל"ן באי חלה בחודשים האחרונים ירידה חדה החושפת את חולשתה הנסתרת של הכלכלה הצומחת אך הבלתי מאוזנת לעיתים של סין. כך מדווח אתר ביזנס אינסיידר.

 

על האי נמצא בתהליכי בנייה מלון שבעה כוכבים (בדומה ל"בורג' אל ערב" בדובאיי שהינו המלון עם דירוג שבעה כוכבים היחיד בעולם). רשות התיירות הפרובינציאלית של סין טוענת שהמלון יעמיד תחרות עזה לתואר "הפלא השמיני של העולם המודרני".

 

האי הסיני פיניקס האי הסיני פיניקס צילום: שאטרסטוק

 

אך כיום עומד כמעט שומם למעט מספר עובדי ניקיון באפודות כתומות. במימי בריכות השחייה הריקות מאדם משתקפות שורות של בניינים מבהיקים בלובנם ולידם שורה של מכוניות פורש – אחד מסימני החיים היחידים באי.

 

עד לא מזמן, צבאו תעשיינים הסיניים בעלי הממון על הדירות שעמדו למכירה באי אך הנפילה ברווחים כתוצאה מהמשבר הכלכלי הגלובלי אילצה רבים מהם להיפטר מנכסים כדי להחזיר חובות, מספרים סוכני נדל"ן מקומיים לביזנס אינסיידר.

 

כעת הדירות באי פיניקס, שב-2012 האמיר מחירם ל-2,200 דולר למ"ר, נמכרות תמורת פחות ממחצית המחיר, אמר סון ז'ה, סוכן נדל"ן מקומי. "בדיוק עכשיו התקשר אלי איש עסקים המנסה נואשות למכור את דירתו באי", סיפר סון בעודו נוסע על עגלת הגולף האלקטרונית שלו לעבר האתר שבו נבנה המבנה העתידני.

 

גורדי שחקים באי הסיני פיניקס גורדי שחקים באי הסיני פיניקס

 

האי פיניקס הוא חלק מהאינאן – פרובינציה בים הסיני הדרומי בגודל של בלגיה. פרובינציה זו ראתה את העלייה הגדולה ביותר של מחירי הנדל"ן בסין ב-2008 לאחר שתכנית תמריצים של ממשלת סין הציפה את השוק באשראי זול והביאה קונים להוטים להקים אוהלים ברחובות הערים כדי להקדים ולזכות בנכסים בעוד המחירים מרקיעים שחקים ומטפסים בלמעלה מ-50% בתוך שנה אחת בלבד.

 

אך החמרתם של הגבלות על קבלת הלוואות ועל רכישה בו-זמנית של מספר נכסים הצניחה את מחירי הנדל"ן באתרים ששימשו כיעדים פופולאריים לרכישת בית שני, וזאת על אף עליית המחירים שחלה בערים המרכזיות בסין במהלך החודשים האחרונים.

 

שוק הנדל"ן נחשב לעמוד תווך של הכלכלה הסינית והוא היה אחראי לכמעט 14% מהתמ"ג בשנה שעברה. שוק זה גם תומך בשוק הבנייה המאסיבי של סין וקובעי המדיניות במדינה מבקשים בכל מחיר למנוע את קריסתה של בועת הנדל"ן במדינה.

 

בה בעת, האיש הפשוט בסין שאינו יכול להרשות לעצמו לרכוש בית, כבר שנים רבות מתוסכל ממחיריהם הגבוהים של הבתים. כל זאת נוכח מספר הולך וגדל של דיווחים על השחיתות הפושה בסין שבין גילוייה גם רכישה המונית של נדל"ן על-ידי בעלי תפקיד בדרגים הגבוהים במדינה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x