$
חדשות נדל

ניסתה לעצור תמ"א, ותשלם

דיירת שנהנתה מעבודות השיפוץ, ביקשה מביהמ"ש לעוצרן. היא חויבה בהוצאות משפט

האם דייר שסירב לחתום על ביצוע פרויקט תמ"א 38, אך במקביל נהנה במסגרתו מעבודות השיפוץ וההרחבה בדירתו הפרטית, יכול לבקש את עצירתו? שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב ד"ר מיכל אגמון־גונן קבעה כי התשובה במקרה שכזה היא שלילית.

החלטתה של השופטת התקבלה בנוגע לבניין ברחוב ביאליק 22 ברמת השרון. דיירי הבניין הכולל 18 דירות התקשרו עם חברת ש.נ אחזקות בהסכם שלפיו החברה תחזק את הבניין ותרחיב את דירותיהם, כך שלכל דירה יתווספו ממ"ד ומרפסת, מחסן וחניה.

 

תמ"א 38 תמ"א 38 צילום: עמית שעל

 

בשנת 2008 חתמה נציגות הבניין על הסכם עם החברה היזמית. כמה חודשים לאחר מכן הגישה אחת הדיירות בבניין התנגדות לפרויקט לוועדה המקומית לתכנון ובנייה, אך התנגדותה נדחתה בוועדת ההתנגדויות. בקיץ 2011 ניתן היתר בנייה לפרויקט. נציגות הדיירים ביקשה מהדיירת לגשת למשרד עורכת הדין שמייצגת את הדיירים ולחתום על המסמכים, אך זו סירבה והגישה תביעה לבית המשפט המחוזי. לפי טענת החברה היזמית, מרגע שהחלו עבודות הבנייה בפרויקט, קולה נדם והיא לא הודיעה על התנגדותה. היא אמנם לא חתמה על המסמכים, אך אפשרה לחברה להיכנס לביתה לצורך העבודות. בית המשפט קבע כי ניתן לראות בקבלת התמורה שקיבלה הדיירת כחוזה של ממש גם בהיעדר חוזה בכתב וחייב אותה בהוצאות משפט של 15 אלף שקל. עו"ד עמי עצמון שייצג את הדיירת מסר ל"כלכליסט" כי החלטת בית המשפט אינה מכריעה את התביעה העיקרית בתיק שתידון בהמשך. "נשקול לאחר שנלמד את תוכנה של ההחלטה, את המשך הצעדים המשפטיים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x