$
נדל"ן עולמי

מנכ"ל אלעד גרופ: "יום אחד ילמדו על העסקה למכירת הפלאזה בבתי ספר למנהל עסקים"

אודי ארז אמר בראיון ל"ניו יורק טיימס" כי הפרוייקט הבא של החברה במנהטן הוא פיתוח הבניין הסמוך לפלאזה; לדבריו החברה מעוניינת לממש נכסים ולהיות כמה שיותר נזילה

סוכנויות הידיעות 13:0711.07.12

"יום אחד ילמדו על העסקה למכירת הפלאזה בניו יורק בבתי ספר למנהל עסקים", כך אמר אודי ארז, מנכ"ל חברת אלעד גרופ ויו"ר אלעד קנדה בראיון ל"ניו יורק טיימס".

 

אלעד גרופ, בשליטת יצחק תשובה, רכשה את הפלאזה ב-2004 תמורת 675 מיליון דולר. הקבוצה הוציאה 400 מיליון דולר נוספים על שיפוצים, וחלקים מהבניין נמכרו כיחידות דיור יוקרה. לפני כחודש דווח כי סהרה גרופ נמצאת במשא ומתן מתקדם לרכישת הפלאזה תמורת 575 מיליון דולר מאלעד גרופ.

 

ארז מונה למנכ"ל אלעד לפני כשנה. כשנשאל אילו שינויים ערך מאז כניסתו לתפקיד או שבכוונתו לערוך, השיב כי "קודם כל, החלטתי ללכת על הנזלה: למכור ולהחזיק בכמה כסף שאפשר, כדי להפחית את המינוף. עשינו עסקאות ענק בקנדה למכירת נכסים מניבים: מגורים, מסחר, מרכזי קניות ובנייני משרדים. מכרנו לפחות 25 נכסים בשווי של יותר מ-400 מיליון דולר. זו הייתה המשימה הראשונה שלי. כמנכ"ל התפקיד שלי, כפי שאני רואה אותו, הוא להגדיל את הערך ולפתח את העסק. לכן התקבלה ההחלטה להשקיע כאן בארה"ב ולא בקנדה. שנית, המלצתי גם לפתח אתרים חדשים במנהטן ולמכור את הפלאזה", אמר.

 

לשאלה מדוע הוחלט למכור את הנתח של החברה בפלאזה השיב ארז כי "אנחנו אוהבים את המלון, אבל הגיעה העת להיפרד מהנכס". "היום התשואה על ההשקעה במלון ומלון הדירות נמוכה מאוד. זה בסדר לשבת על נכס כזה, ואני בטוח שהוא רק יעלה, בגלל המלון, המיקום, השם וההיסטוריה. אבל עדיין, אנחנו הולכים לקבל תזרים מזומנים נטו של יותר מ-200 מיליון דולר בעסקה הזו. אנחנו יכולים לנצל את הכסף הזה במצב הכלכלה הנוכחי", אמר.

 

העסקה על מכירת הפלאזה עדיין לא הושלמה "אבל היא עומדת להיות סופית. אנחנו מאוד קרובים. אנחנו עומדים לסגור את העסקה עם קבוצת סהרה, אחת מ-10 החברות הגדולות בהודו", אמר ארז.

 

לדבריו העסקה מוערכת ב-575 מיליון דולר. "קנינו אותו ב-625 מיליון דולר, ואז השקענו בפיתוח ומכרנו את הדירות. אבל אני אומר לך דבר אחד: העסקה היא פשוט נהדרת".

 

מלון הפלאזה בניו יורק מלון הפלאזה בניו יורק צילום: יונתן קסלר

הפרוייקט הבא של החברה בניו יורק הוא פיתוח הבניין הסמוך לפלאזה, סנטראל פארק דרום 22, אמר ארז. "קיבלנו אותו כשקנינו את הפלאזה, ועכשיו אנחנו הולכים לפתח את הבניין. נתחיל לשפץ אותו בספטמבר ואז נתחיל למכור. חיכינו בסבלנות, ועכשיו הגיע הזמן לעשות זאת. הפרויקט לא גדול, כ-1,400 מ"ר, אבל המיקום טוב. יש בו שמונה קומות, ובכל קומה יחידה אחת. תהיה חבילה מלאה של שירותים מפנקים, ואולי גם נוכל להשתמש בחלק מהשירותים של הפלאזה. נראה. זה אחד הכיוונים שאנחנו בודקים", אמר. 

 

ארז אמר כי החברה "מחפשת נואשת אחר אתר נוסף במנהטן". "אנחנו בוחנים שני אתרים, ואנחנו קרובים לעסקה. העסקה הספציפית הזו היא המרה של בניין משרדים, אבל אנחנו בודקים גם מגרש ריק, בדרום מנהטן. אני לא יכול לפרט כי אנחנו מגישים הצעה", אמר.

 

לגבי עסקאות מחוץ לניו יורק אמר ארז: "עשינו עסקה אחת בשיקגו. קנינו שם את מרכז סאליבן. עכשיו אנחנו בודקים עוד עסקת ענק שם. התשואה שם היא בסביבות 8-10%.

יש בבעלותנו בפלורידה בערך 11 אלף יחידות, במיאמי, בדרום מזרח ובדרום מערב. אנחנו רוצים שחלק ניכר מהן יימכרו בתור נדל"ן מניב לדיור. קנינו 3,000 יחידות מתוכן כדי להמיר לדירות יוקרה ולמכור כל אחת בנפרד, ואת השאר אולי נמכור ביחד, כחבילה של דירות מניבות. אני מרגיש שינוי חיובי בפלורידה".

 

ארז הודה כי החברה הפסידה הרבה כסף על ניו פרונטיר הוטל אנד קזינו בלאס ווגאס אותו רכשה לפני חמש שנים בסכום שיא של 1.2 מיליארד דולר. "כעת הוא מגרש ריק. שילמנו הרבה כסף, עם ההוצאות, 1.4 מיליארד דולר. הערך עכשיו נמוך משמעותית", אמר.

 

עם זאת הוסיף כי החבה מתכוונת לבנות שם כשהשוק יתאושש. "אם נסתכל עכשיו על העסקה, היא לא נראית כמו העסקה הכי מדהימה שאי פעם הייתה. אבל מי יכול היה לדעת אז? היא נראתה כמו עסקה טובה מאוד, כי המיקום מושלם? מול מלון ווין, במיקום הכי טוב ברחוב. אבל אי אפשר להשיג הלוואות חדשות לבנייה בווגאס", אמר. "פעם היו אומרים על נדל"ן: מיקום, מיקום, מיקום. אבל עכשיו למדתי שלוש מילים חדשות: תזמון, תזמון, תזמון" הוסיף.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x