$
נדל

הצעת חוק תקבע כיצד לחלק דירות בדיור ציבורי לאחר גירושים

הצעת החוק של ח"כ רוחמה אברהם-בלילא תבטיח הגנה על נשים שעזבו דירה של הדיור הציבורי לטובת מקלט לנשים מוכות

שי פאוזנר 11:2623.11.11

הצעת חוק המסדירה את זכויותיהם של בני זוג לאחר פירוד, שגרו יחד בדירה של הדיור הציבורי, אושרה היום (ד') לקריאה שנייה ושלישית על ידי הוועדה לקידום מעמד האישה בראשות ציפי חוטובלי.

 

ההצעה של של סגנית יו"ר הכנסת, ח"כ רוחמה אברהם-בלילא, תבטיח גם הגנה על נשים שעזבו דירה

של הדיור הציבורי ועברו למקלט לנשים מוכות. כיום הנוהל של משרד השיכון קובע כי ההורה שבידיו המשמורת על הילדים, הוא אשר שומר על זכותו לדירה של הדיור הציבורי, אולם בפועל נושלו נשים רבות מדירותיהן באמצעות פסקי דין של בתי דין רבניים. הצעת החוק היא יוזמה של ארגון "יד לאישה" והוא הוכן בעזרת מרכז רקמן.

 

"הצעת החוק תמנע סחר בזכות לדיור ציבורי וסחיטת נשים מהשכבות החלשות ביותר כתנאי למתן גט", אמרה יו"ר הוועדה ציפי חוטובלי, "החוק יתן לנשים אלו את הכח לעמוד על זכותן ולא להיות מנושלות מדירתן או לחלופין מוצאות עצמן חייבות לשלם 'פיצויים' לבעל שכביכול 'ויתר' על דירה שמעולם לא הייתה שלו. אני קוראת לארגוני הנשים לנקוט באמצעי הסברה שיבטיחו שהנשים תהיינה מודעות לזכותן על פי הצעת החוק".

 

"הצעת החוק היא בשורה לנשים שנפגעות מבעליהן", אמרה יוזמת החוק, סגנית היו"ר ח"כ רוחמה אברהם-בלילא. לדבריה, "הצעת החוק נותנת לאותן נשים את הביטחון שהן לא צריכות להישאר עם בן הזוג ולסבול את האלימות כלפיהן והן יכולות לצאת מהבית ללא חשש שיאבדו את זכויותיהן בדיור הציבורי".

 

למרות הנהלים הברורים של משרד הבינוי והשיכון, התגלעו במציאות פגמים ביישומם, בעיקר בשל פסיקות של בתי דין רבניים אזוריים בתביעות גירושין. לא פעם נוצרו לחצים על האישה לוותר על "זכותה" בדיור הציבורי תמורת הגט והיו אף מקרים בהם נדרשה האישה לשלם לבעל פיצוי בשווי מחצית הדירה תמורת "זכותה" להמשיך להתגורר בדירה, זאת למרות שהדירה איננה רכוש בני הזוג אלא רכוש המדינה.

 

"גברים תופסים דירה שאינה שייכת להם", טענה עו"ד בת שבע שרמן שני, מנכ"ל "יד לאישה" ויוזמת החוק בשיתוף עם מרכז רקמן, "יש מחסור חמור בדירות של דיור ציבורי, ובמעט הדירות שיש יושבים גברים שסחטו את נשותיהן. במקרים רבים נוצר מעגל אימה, כשהבעל דורש ובית הדין לוחץ על האישה לוותר על זכותה לדיור ציבורי לטובת הבעל, למרות שהילדים במשמורת שלה. על פי החוק היא אינה יכולה לוותר על זכותה לדיור".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x