$
נדל

נשיא התאחדות הקבלנים: מחירי הדירות ימשיכו לעלות השנה

ניסים בובליל: "גירוש עובדים זרים רבים לא יאפשר לנו לעמוד ביעדי הבנייה. גם העובדה שמינהל מקרקעי ישראל מעלה את מחירי הקרקעות תגרום לעליות מחירים, אם כי באופן מתון יותר מאשר ב-2009"

שי פאוזנר 11:3521.03.10

"בשנה שעברה, כאשר הערכנו שמחירי הדירות בישראל יעלו, אנשים הרימו גבה. צפינו שהמלאי הנמוך של הדירות, לצד ההתנהגות האחראית של הבנקים במתן משכנתאות, לא יאפשרו את קריסת מחירי הדירות. ואכן, המחירים עלו בצורה דרמטית. גם בשנת 2010 מחירי הדירות ימשיכו לעלות אך להערכתנו בצורה מתונה

יותר", כך אמר הבוקר נשיא התאחדות הקבלנים, ניסים בובליל, בפתח ועידת נדל"ן בתל אביב.

 

בובליל אומר כי המחירים יעלו מכמה סיבות. לדבריו, "למרות המאמצים הגדולים של שר השיכון, אריאל אטיאס, לשווק קרקעות כדי להוזיל את המחירים, אנו רואים שמינהל מקרקעי ישראל מעלה את מחירי הקרקע. בכל מכרז המינהל מאמץ את המחירים הגבוהים שהציעו המתמודדים והופך אותם בסיס למכרז הבא. התאחדות הקבלנים הציעה לשר השיכון לשנות את שיטת המכרזים ולשנות את השיטה שבה המחיר הגבוה זוכה, כדי להרגיע את העלייה במחירי הקרקעות". עוד אמר בובליל כי "אנו מעריכים כי השנה אנשים ימשיכו לרכוש דירות ונכסים כהשקעה חלופית לשוק ההון. ענף הנדל"ן הישראלי הצליח לתת ביטחון למשקיעים", אמר.

 

סיבה נוספת שלא תאפשר את הוזלת הדירות, לדבריו, היא הקושי שיהיה להעמיד מלאי דירות נחוץ. "רוצים שנבנה 40 אלף יחידות דיור ב-2010 כדי למתן את המחירים. אך במדינת ישראל יש החלטה ברורה להוציא את כל העובדים הזרים מהענף", תוקף בובליל את הממשלה. "בעבר הועסקו בישראל 80 אלף עובדים זרים בענף, היום מועסקים 8,000 בלבד וגם אותם מתכוונים לגרש.ולכן לא נוכל לבנות 40 אלף יחידות דיור בשנה".

 

קבוצות הרכישה - תופעה מסוכנת

 

המלחמה של בובליל וחבריו להתאחדות בקבוצות הרכישה עמדה גם היא במרכז דבריו. "אני מאמין שהיום כל מי שרוכש דירה בקבוצת רכישה כבר מודע לסיכונים הגדולים שהוא לוקח. התאחדות הקבלנים הסבירה לאורך כל הדרך לרוכשים כי מדובר בתופעה מסוכנת, וכיום ניתן לראות כי המפקח על הבנקים נדרש לנושא ויש ועדות במשרד השיכון וברשות המיסים שיפרסמו בקרוב את המלצותיהם להסדרת הענף. אני מאמין כי התופעה של קבוצות הרכישה תסתיים". 

 

בובליל התייחס בדבריו גם לנושא של רעידות האדמה. "תמ"א 38 לא יעילה", אמר. "מבנים בודדים חוזקו ורובם לא באזורי הסיכון. באזורי הסיכון לא חוזקו לא מבנים פרטיים ולא מבנים ציבוריים. רעידת האדמה בהאיטי המחישה את הסיכון 200 אלף הרוגים. אנחנו לא רוצים להיות שם. המדינה חייבת לקדם ולשפר את תמ"א 38 ולקבל את הנושא של ניוד זכויות. הצענו לנייד זכויות, כלומר, לחזק באזורי הסיכון ולקבל את זכויות הבנייה באזורים אחרים וכך נוכל לפרוץ את המחסומים בחיזוק המבנים בישראל".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x