$
נדל

הצצה ראשונה למסתתר מאחורי הזכוכית במגדלי YOO

רגע לפני שדלתות פרויקט מגדלי YOO בתל אביב נסגרות לשימוש הדיירים בלבד, "כלכליסט" מגיש תמונות ראשונות: החל בספריה מלאה יצירות אמנות, עבור בסאונה יבשה ורטובה וכלה בחמישה דונמים של מראות

אורי חודי 14:0117.08.09

שעת ערב מאוחרת, סוף יום עבודה. עוד נסיעה איטית ביציאה מתל אביב לאורך דרך נמיר בדרך לפרברים גורמת לעשרות אלפי אנשים לתהות כיצד היו נראים חייהם לו היו מתגוררים באחד הסמלים של העיר הגדולה שלצדו הם תקועים עכשיו בפקק. מדובר כמובן במגדלי פרויקט YOO תל אביב של קבוצת חבס. "כלכליסט" מאפשר הצצה ראשונה במגדלים.

 

 


 

את הסיור התחלנו במגרש החניה, שלדברי הרצל חבס, מבעלי קבוצת חבס, הוא הגדול ביותר מבין חניוני מגדלי המגורים הקיימים היום בישראל, ומכיל 700 מקומות חניה. התחנה הבאה היתה מועדון הדיירים, הכולל ספרייה, מקומות ישיבה, שולחן ביליארד ויצירות אמנות שונות. בהצצה הקצרה במקום נראה שכוונת המתכנן, מעצב העל פיליפ סטארק, היתה בהחלט "לנקר עיניים". "בעיצובו של המועדון הושקעו לא פחות מחצי מיליון דולר", מגלה חבס.

 

מועדון הדיירים מועדון הדיירים צילום: עמית שעל

משם אנו עולים לדירה בקומה 22. "הדירה, שמוצעת למכירה בכמיליון דולר, משתרעת על 164 מ"ר ברוטו המחולקים לשלושה חדרים ומרפסת הפונה לכיוון דרום־מזרח", מדווח חבס.

 

אחת הבדיחות שנקשרו בפרויקט של חבס היתה כי בשל הקרבה בין המגדלים, יוכל כל שכן לדעת כמה מפוארת הדירה של מקבילו במגדל הסמוך. בעוד אנו צופים החוצה דרך החלונות הגבוהים אל המתחם ההולך ונבנה בצדו הדרומי של הפרויקט, מנסה חבס לנפץ את המיתוס: "אף שכלפי חוץ נדמה שהמתחם צפוף, יש במקום רווח גדול יותר בין המגדלים מזה שקיים במקומות אחרים בשוק", הוא טוען. המגדל הקרוב ביותר למגדלי YOO תל אביב הוא מגדל מנהטן והמרחק בין השניים הוא כ־60 מטר.

 

עוד עניין שעולה לעתים מזומנות בשיחות בין תל־אביביים הוא ההערכה שיום יבוא ומי שלא יגור במתחם פארק צמרת לא יוכל להיכנס אליו. גם כאן מפתיע חבס שאומר שהשכונה כולה איננה מתוכננת כשכונה סגורה. "לאחר סיום הההקמה לא יבנו בה גדר, שער או מחסום בכניסה וביציאה מהמתחם", הוא מדגיש.

 

בקומות התחתונות של המגדל המערבי יותר נמצא מתחם הכושר והפנאי של המגדלים. במקום יש בריכת שחייה, בריכה לילדים, סאונה יבשה, סאונה רטובה, חדר טיפולים, מלתחות וחדר כושר. מהחלל שבו נמצאת הבריכה אפשר לצאת אל מחוץ למגדל לרחבה שבה יוצבו בעתיד מיטות שיזוף במתחם המיועד לכך.

 

בעת הביקור במגדלים קשה שלא להיזכר בסיפור שלגייה והאובססיה של המלכה למראות. במהלך הביקור מתגלה שוב ושוב השימוש החוזר של סטארק במראות בפרויקט כולו. מדובר במראות בשטח עצום של לא פחות מחמישה דונמים בסך הכל. חבס מסביר שהעניין אמור להשתלב בתכנים של השטחים הציבוריים. לדוגמה סטארק השתמש במראות, כדי לדרבן את הדיירים להשתמש במתחם הספא. אולי כדי שיראו וייראו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x